Mój Hatsan 55 STG SAS QT + Point Precision 3-9x40AO
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Exact wagowo do bani też jest Przemku. Dobrze że jest taki śrucik jak ktk bo wielu lata nieżle a cena 8 zł rewelka i jeśli ktoś nie jest mega pedantem to mu przypasuje (mi już niestety nie). Ja za exacta 30 zł w życiu bym nie zapłacił bo też dobrze nie lata (porównuje do dawnego exata) Jednak za 20 zł uważam że do treningu świetny. A jek potrzebuje naprawdę precyzji to ładuje expresa i jest malinowo. Jest też wisienka na torcie czyli śrucik AA ale tu już 40zł za paczkę. Moje wnioski oparte są tylko i wyłącznie na mojej lufie.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
Niestety wiem ... bardzo dobrze ...maximus pisze:Exact wagowo do bani też jest Przemku.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
-
- -#Brązowy Dobromir
JesperKyd pisze:Nie ma co też Exacta aż tak bardzo zachwalać...
Ten nowy już takich dobrych opinii nie zbiera.
Zastanawiam się coraz częściej nad RWS Super Field.
Wziąłem na próbę pudełko SF właśnie jako alternatywę dla EX-a , ale jeszcze się nie złożyło na testy.. Na Pw "wydębiłem " kilka info od Roberta. I wywnioskowałem z tej rozmowy że moja lufa może być zadowolona

Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
szanowni koledzy,ja strzelalem z tego slowackiego srutu ktory jest pakowany w te czarne puszeczki ale bez logo KTK w zołtym trójkącie.
moja selekcja polegala na tym ze dzieki suwmiarce odebralem te sruty które mialy łebki o srednicy wiekszej niz 4,40 a te ponizej to byl wlasnie odpad.
i zauwazylem ze część była z ciemnego ołowiu a część z jasnego-oczywiscie pełne paczki.jutro pykne foto makro to zobaczycie o czym mówie.
tak czy siak,exact zaleznie od matrycy jest inny nawet w tym samym podkalibrze,teraz kupilem z innej i mam gorsze skupienie czyli exact exactowi nie jest równy.
zamierzam jeszcze wyprubowac domeda lekkiego no i expressa 4,51
moja selekcja polegala na tym ze dzieki suwmiarce odebralem te sruty które mialy łebki o srednicy wiekszej niz 4,40 a te ponizej to byl wlasnie odpad.
i zauwazylem ze część była z ciemnego ołowiu a część z jasnego-oczywiscie pełne paczki.jutro pykne foto makro to zobaczycie o czym mówie.
tak czy siak,exact zaleznie od matrycy jest inny nawet w tym samym podkalibrze,teraz kupilem z innej i mam gorsze skupienie czyli exact exactowi nie jest równy.
zamierzam jeszcze wyprubowac domeda lekkiego no i expressa 4,51
-
Śrut EXACT 4.5mm
jeden ze sklepu Czeskiego (po lewej) - skupienie nieakceptowalne w zawodach.
drugi ze sklepu Polskiego (po prawej) - bardzo dobre skupienie.
różnica w skupieniu OGROMNA !!!.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-11-01, 20:44 przez Janusz FWB, łącznie zmieniany 2 razy.
Łuk z badyla i sznurka
-
- Ściepnik
Śrut po lewej z płaskim denkiem nowe matryce.Janusz FWB pisze:Śrut EXACT 4.5mm
Śrut po prawej ze stożkowym denkiem stare matryce, czyli jakiś leżak półkowy.
Powyższe różnice występują we wszystkich kalibrach standardowego Exacta, jak również w przypadku Expressa i Heaviego.
Nie wiem jak jest z plaskaczami, bo do tej pory trafiałem tylko na te ze stożkowym denkiem.
Uczę się strzelać od nowa