HATSAN 90 STG SAS QT

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

maximus pisze:Jeśli lupa jest w zestawie to jak przyjdzie karabinek to zrób fajne fotki i na allegro ją od złotówki. W ten sposób uratujesz troszkę gotówki a jak ci ten kandar padnie to już złamanego grosza za niego nie dostaniesz. Zrób jak mówie, sprzedaj , dołóż, i bedzie cacy.
Tak, to dobra rada. Możesz również spróbować odsprzedać na forum, jednakże zaznaczając że luneta jest nowa i nadaje się na karabinki bezodrzutowe. Miłośników Sharpa nie brakuje :).
Gdybyś wystawiał na allegro , to mógł byś spróbować w dziale ASG, obiło mi się ostatnio o oczy i uszy w lokalnych środowiskach że "Good Scope" , nie wiem czy to dokładnie ten model , ale chodziło o podświetlanego Kandara.

Leapers, DOC, BT , Nowa PP (musi mieć gwarancję) - to są lupki które w skromnym budżecie powinny przetrwać na narowistym Harnasiu .
Pozdrawiam!
Kombat69
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
Borewicz

Post autor: Borewicz »

maximus pisze:Jeśli lupa jest w zestawie to jak przyjdzie karabinek to zrób fajne fotki i na allegro ją od złotówki. W ten sposób uratujesz troszkę gotówki a jak ci ten kandar padnie to już złamanego grosza za niego nie dostaniesz. Zrób jak mówie, sprzedaj , dołóż, i bedzie cacy.

Dzięki wielkie za podpowiedź , bo powiem szczerze ze miałem zamiar ja założyć a tak faktycznie chociaż część kasy się zwróci :)
Hatsan 90 STG SAS QT
Crosman 357
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Borewicz pisze: bo powiem szczerze ze miałem zamiar ja założyć a tak faktycznie chociaż część kasy się zwróci :)
Jeśli znajdziesz łosia...
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

JesperKyd pisze:
Borewicz pisze: bo powiem szczerze ze miałem zamiar ja założyć a tak faktycznie chociaż część kasy się zwróci :)
Jeśli znajdziesz łosia...
I kto to pisze? Daniel? Obrońca sprzętów budżetowych za wielkiego muru? Pewnie ze znajdzie, tylko nie wiadomo za ile. Celowo napisałem zeby wystawił od złotówki bo takie aukcje cieszą się większym zainteresowaniem. Moze ktos kupi na ASG jak pisał kombat albo na co2. Ja kiedys jak zmieniałem karabinek z BSA na FWB potrzebowałem kasy i musiałem sprzedać uwielbianego wówczas vipera. W rozliczeniu dostałem Bloga 4-16 chyba. Jednak wystarczyło mi jedno spojrzenie w niego i blog poleciał na allegro. Myslałem że nikt tego nie weźmie a sprzedał sie za 180 zł. Tak ze myśle że parę złoty odzyska. Ja bym tego kandara nawet za trzy dychy sprzedał z zadowoleniem.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Borewicz

JesperKyd pisze:Jeśli znajdziesz łosia...

jeśli się nie znajdzie to trudno luneta zostanie może się kiedyś przyda do jakiejś dmuchawki na co2 :) albo do crosmana 3576 bo mam zamiar jeszcze w tym rok nabyć wiatrówkę krótką a z tego co czytałem to crosman ma szynę do montażu lunety, będzie śmiesznie wyglądał :D
Hatsan 90 STG SAS QT
Crosman 357
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Borewicz pisze:może się kiedyś przyda do jakiejś dmuchawki na co2 albo do crosmana 3576 bo mam zamiar jeszcze w tym rok nabyć wiatrówkę krótką a z tego co czytałem to crosman ma szynę do montażu lunety, będzie śmiesznie wyglądał
Ta luneta , to optyka karabinowa :! ... na pistolet/rewolwer się nie nadaje ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Wiesz, naszło mnie jeszcze jedno rozwiązanie.
Kupując masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny, w ciągu jakiegoś tam czasu... nie podam jakiego bo nie wiem, ale doczytaj chyba 10 dni tak mi się coś kojarzy.
Słuchaj , zadzwoń do tego sprzedawcy i zapytaj. Głowy nikt nie urwie , a w ten sposób najmniej stracisz.
Spróbuj.
Pozdrawiam!

EDYTKA :
Me culpa, doczytałem właśnie :
no to niestety już po ptokach bo ta luneta była w zestawie z hatsanem no a nie ma na razie funduszy na coś lepszego wiec musi być co jest :)
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

I kto to pisze? Daniel? Obrońca sprzętów budżetowych za wielkiego muru?
Teraz to przesadziłeś! :)
Bronię tylko te warte uwagi, dobre i sprawdzone.
Nie można wszystkiego "made in china" (PRC) do jednego wora wrzucać.
Jakość i trwałość produktów z Chin jest na tyle dobra ile chcemy za nie płacić.
A że większość chce tylko tanio...
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Borewicz

Panowie luźna guma :) lunecie jak poleży nic się nie stanie, a tak szczerze to planuje jeszcze zakup jak pisałem wcześniej crosmana 3576(to na pewno w tym roku) oraz QB78 wiec luneta będzie jak znalazł do QB-ty.

a tak w nawiasie mówiąc pan sprzedawca przysłał mi zamiast lunety 3-9x40 - 3-9x50E wiec chyba nie mam co narzekać skoro to był gratis :)
Hatsan 90 STG SAS QT
Crosman 357
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Borewicz pisze:a tak w nawiasie mówiąc pan sprzedawca przysłał mi zamiast lunety 3-9x40 - 3-9x50E wiec chyba nie mam co narzekać skoro to był gratis
... a tak w nawiasie , to pan sprzedawca przez swoją pomyłke przysłał Ci potężny błąd paralaksy w gratisie ... 40- stka byłaby lepsza ... ;)
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Borewicz

Hiszpan63 pisze: ... a tak w nawiasie , to pan sprzedawca przez swoją pomyłke przysłał Ci potężny błąd paralaksy w gratisie ... 40- stka byłaby lepsza ... ;)
To w takim razie odeśle ta 3-9x50 i poproszę o wymianę na taka jaka miała być :)

Ok. Pierwsze strzelanie za harnasiem :) miałem dziś w końcu czas na rozpakowanie go

1- tarczka po wyjęciu z pudełka bez jakiejkolwiek regulacji(odległość 20 m. otwarte przyrządy celownicze, pozycja stojąca)

Obrazek

2 - po małej regulacji ale bez jakiegoś większego przykładania się do tego :) (odległość i pozycja j.w.)

Obrazek

Później już tylko postrzelałem sobie rekreacyjnie do puszek butelek itp.

A tak wyglądał kulochwyt (Homemade :D) po dzisiejszym strzelaniu z 20 m.

Obrazek

Proszę się głośno nie śmiać nie mam jeszcze tyle doświadczenia co niektórzy i ręka mi jeszcze nieźle lata i rozrzut mam całkiem niezły ^^

Ogólnie wrażenia z 1-wszego strzelania całkiem niezłe, wiatrówka ma kopa to fakt :) jest celna (w porównaniu z moja starą super liderem 2 to niebo a ziemia :) )

Jedyny minus jaki się dopatrzyłem 1-wszego dnia to to że szczerbinka ma delikatne luzy na zawiasie ale ogólnie jestem zadowolony :D
Ostatnio zmieniony 2011-10-30, 14:21 przez Borewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Hatsan 90 STG SAS QT
Crosman 357
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Borewicz pisze:ale ogólnie jestem zadowolony
... Obrazek ....
Świeżak

Post autor: Świeżak »

Witam,

Panowie mam pytanie odnośnie wiatrówki hatsan 90 kal. 4,5.
Przeglądam allegro i inne sklepy internetowe i praktycznie każdy sprzedawca podaje inne informacje na temat:

- prędkości początkowej - jedni podają 320 m/s inni 280, a jeszcze inni 305
- długości całkowitej broni - jedni 1135 mm inni 1140 mm
- wagi.

Te różnice, nasuwają mi na myśl jedno pytanie.

Czy Hatsan 90 występuje w różnych wersjach :? :? :?

Z góry dziękję za info i pozdrawiam.
bungee - najlepszy sposób na odstresowanie :)
Awatar użytkownika
Apetizer

Post autor: Apetizer »

Z tymi m/s to jest tak że część sprzedawców podaje dane "z kosmosu" , natomiast Ci którzy zmierzyli prędkość, robili to na rożnym śrucie, a nawet jeśli do pomiaru wszyscy użyli by np JSB to i tak kazdy z karabinków by miał inna prędkość. W przypadku Hatsana te wartości mogły by sie różnić dość znacznie. Wszystko zależny od tego jak się przycięła tureckiemu robotnikowi sprężyna, czy nie pokaleczył przy wkładaniu uszczelki i ile zużył smaru do konserwacji wnętrza systemu. Więc i jedna i druga wartość podana przez Ciebie może być prawdopodobna. Co do długości, to pomimo że miałem dwa Hatsany to już tego wymiaru nie pamiętam.
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Świeżak

Post autor: Świeżak »

A byłeś z nich zadowolony?
bungee - najlepszy sposób na odstresowanie :)