Różne poglądy na strzelanie z ProSporta przez kobietę
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Ściepnik
Butla 2l/300 bar nie jest aż taka ciężka, spokojnie w torbie się zmieści a strzelania będzie na kilka ładnych godzin. Albo zapasowy kartusz - następna opcja, nawet lżejsza 
Jeśli zaś pytanie o auto było spowodowane.... np. chęcią podarowania Natalii karabinka ale z własnym transportem, to ja ją sam chętnie przywiozę po odbiór, moim autem

Jeśli zaś pytanie o auto było spowodowane.... np. chęcią podarowania Natalii karabinka ale z własnym transportem, to ja ją sam chętnie przywiozę po odbiór, moim autem

orzeszki....koniecznie 

-
Jednym z wielu powodów mojego przejścia z PCP na sprężynkę było noszenie tych wszystkich klamotów. Zrobiłem to mając auto a bez w ogóle bym się w to nie pchał (PCP). Tak się tylko mówi ale trochę tego sprzętu się uzbiera przy wyprawie na strzelanko: karabin, butla, krzesełko lub dywanik/kocyk, spinery czy inne cele reaktywne - jest tego trochę a to niewiasta.
-
- -#Srebrny Dobromir
I tego się trzymaj.Janusz FWB pisze:To ja już nic nie mówię (nie piszę) milczę- będę tylko czytał
![]()
W jakim byś TEMACIE nie zaczął pisać, robisz zamieszanie. To nie TWÓJ folwark, tylko NASZE forum. Tu nie liczy się tylko TWOJE zdanie! Chłopaki szukają rozwiązania i starają się pomóc a TY tylko mieszasz. Jak nie wiesz o czym mówisz to milcz. Czasem milczenie jest cnotą.
Natalia czytaj co piszą chłopaki bo dobrze mówią. Zęby na tym zjedli i nie jeden z nich poszczególne etapy "kariery" zaliczył.
-
hehehe Jarek poszłabym nawet z buta ;p co do używek ... hmm jakoś mnie to nie przekonuje wolałabym jednak dopieszczać ją po swojemu ... Co do auta - nie nie posiadam prawka, ale póki co zbyt daleko się nie wybieram (pobliskie strzelnice) i skusiłabym się na pompkecheng13 pisze: np. chęcią podarowania Natalii karabinka ale z własnym transportem, to ja ją sam chętnie przywiozę po odbiór, moim autem
sky
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Pompka... to w domu, ze sobą na strzelnicę trzebaby małą butlę (2l/300bar) lub zapasowy (i napełniony) kartusz targać. Sam używam tylko pompki, ale moja R-10 ma duży kartusz i spokojnie wystarcza na 2 godziny strzelania - po prostu rano pompuję wiatrówkę do 232 bar, a po południu idę strzelać. W s400 kartusz jest mniejszy i cisnienie niższe (190 bar), co się przekłada na mniejszą liczbę strzałów z ładowania. Piotr podczas strzelania dopełnia kartusz 2-3 razy czasami. Sama pompka (dobra pompka) też kilka stówek kosztuje i do transportu jest raczej niewygodna. Butla 300 bar byłaby lepsza, z tego co się orientuję to najmniejsze butle mają właśnie 2 litry. Jeśli się mylę, to niech koledzy sprostują.
Samo napełnienie butli powietrzem kosztuje grosze, ale w Gdańsku nie wiem gdzie to zrobić - trzeba popytać, najlepiej w grupie SG 3Miasto.
Samo napełnienie butli powietrzem kosztuje grosze, ale w Gdańsku nie wiem gdzie to zrobić - trzeba popytać, najlepiej w grupie SG 3Miasto.
orzeszki....koniecznie 

-
Nettle pisze:ale póki co zbyt daleko się nie wybieram (pobliskie strzelnice) i skusiłabym się na pompke
Kolejny błąd, jak będziesz na strzelnicy poproś któregoś z kolegów aby pozwolił Ci napompować swój kartusz pompką i zobaczysz jaką będziesz miała satysfakcję ze strzelania o trafianiu nie wspomnę.

-
Natalia !
Całkowicie poważnie Tobie radzę - musisz zakończyć to niezdecydowanie i podjąć decyzję.
Radzę Tobie kup karabinek HW 97 ten z krótszą lufą !!! bardzo dobry celny sprzęt , kup do niego lekką lupkę, pokrowiec, śrut i baw się i ciesz strzelaniem.
Czytaj forum i czekaj cierpliwie aż pojawi się w K/S jakaś używka !!!
Karabinki tej klasy kupują ludzie którzy mają wielkie pojęcie o strzelaniu i szanują swój sprzęt.
Taki karabinek jeśli ktoś sprzedaje to nie dlatego że się go pozbywa bo jest z niego niezadowolony (sprzedają z wielkim bólem serca) tylko dlatego że zmienia na coś jeszcze trochę lepszego lub mu się znudził i szuka nowych wrażeń.
Czekaj na okazję i kup używane HW 97 . ale nie od młodego forumowicza !!!
Lunetkę kup nową.
Całkowicie poważnie Tobie radzę - musisz zakończyć to niezdecydowanie i podjąć decyzję.
Radzę Tobie kup karabinek HW 97 ten z krótszą lufą !!! bardzo dobry celny sprzęt , kup do niego lekką lupkę, pokrowiec, śrut i baw się i ciesz strzelaniem.
Czytaj forum i czekaj cierpliwie aż pojawi się w K/S jakaś używka !!!
Karabinki tej klasy kupują ludzie którzy mają wielkie pojęcie o strzelaniu i szanują swój sprzęt.
Taki karabinek jeśli ktoś sprzedaje to nie dlatego że się go pozbywa bo jest z niego niezadowolony (sprzedają z wielkim bólem serca) tylko dlatego że zmienia na coś jeszcze trochę lepszego lub mu się znudził i szuka nowych wrażeń.
Czekaj na okazję i kup używane HW 97 . ale nie od młodego forumowicza !!!
Lunetkę kup nową.
Łuk z badyla i sznurka
-
- Ściepnik
Skoro ProSport okazał się zbyt ciężki , to z 97-ką będzie dokładnie tak samoJanusz FWB pisze:Radzę Tobie kup karabinek HW 97 ten z krótszą lufą !

Zapewniam Cię Januszu , że można być niezadowolonym nawet ze styera ... dyć zamieniłeś FWB na Lov-a bez żalu ...Janusz FWB pisze: nie dlatego że się go pozbywa bo jest z niego niezadowolony

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
A możesz podać cenęHiszpan63 pisze:Skoro ProSport okazał się zbyt ciężki , to z 97-ką będzie dokładnie tak samoJanusz FWB pisze:Radzę Tobie kup karabinek HW 97 ten z krótszą lufą !Do tego ciąży na lufę (nawet wersja K) , więc nie każdemu pasuje
Zapewniam Cię Januszu , że można być niezadowolonym nawet ze styera ... dyć zamieniłeś FWB na Lov-a bez żalu ...Janusz FWB pisze: nie dlatego że się go pozbywa bo jest z niego niezadowolony
ProSport
HW 97
FWB 100 zamieniłem na LOV 21 ze względów ekonomicznych. Lov 21 to jedyny na rynku tani pistolet który celnością w dużym stopniu nie odstaje od tych najdroższych i spełnia wszystkie wymagania by nim wystartować nawet w bardzo poważnych zawodach.
Łuk z badyla i sznurka
-
ironia przyjętablind1 pisze: Kolejny błąd, jak będziesz na strzelnicy poproś któregoś z kolegów aby pozwolił Ci napompować swój kartusz pompką i zobaczysz jaką będziesz miała satysfakcję ze strzelania o trafianiu nie wspomnę.

sky
-
- Ściepnik
Janusz FWB pisze:A możesz podać cenę
ProSport
HW 97

Nie w każdych rękach , nie w każdych ... już zwracałem Ci Januszu uwagę , ze jeśli chcesz być opiniotwórczy , to argumentuj swoje wypowiedzi zaznaczając , że to ... Twoje doświadczenia , Twoje wyniki , Twoim zdaniem , bo nie każdemu i nie wszystko ...Janusz FWB pisze:Lov 21 to jedyny na rynku tani pistolet który celnością w dużym stopniu nie odstaje od tych najdroższych i spełni wszystkie wymagania by nim wystartować nawet w bardzo poważnych zawodach

...Janusz FWB pisze:wystartować nawet w bardzo poważnych zawodach co mam zamiar uczynić niebawem.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
Zobacz Natalio takie oferty się trafiają: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=104 ... f3#1040641
W cenie nowego będziesz miała też "nowy" a jeszcze na butlę Ci starczy. Znając trendy takich ofert w listopadzie i grudniu będzie jeszcze więcej...
W cenie nowego będziesz miała też "nowy" a jeszcze na butlę Ci starczy. Znając trendy takich ofert w listopadzie i grudniu będzie jeszcze więcej...