QB - 78

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

miki

Post autor: miki »

Gwint jest zawsze taki sam. Za to długość korka kartusza jest zależna od tego, jak długi kartusz akurat się uda uciąć Chińczykowi. Niestety, nie można zamiennie założyć korka o długości 2 cm z korkiem 3 centymetrowym.

Słowem trzeba pamiętać, czy z nakrętki korka wystawał ponad centymetr metalu, czy mniej.
szwejk

QB-78 na hrono

Post autor: szwejk »

Witam mam takie pytanie czy ktoś przestrzelał na hrono QB-78
-wyjętą z kartonu i wersje mocno dłubaną
-ile one mają m/s
bo bardzo mi się spodobała
z góry dzienkuje
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Wypadało najpierw by się przedstawić i poczytać o zasadach panujących na forum.
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Wszystkie informacje znajdziesz jak zechcesz poszukać. Ważną umiejętnością dobrego strzelca jest cierpliwość. W szukaniu odpowiedzi również. Fabryczna raczej nie przekroczy 9J "grzebana" może mieć nawet 14J. Ale jak przypuszczam nie jesteś jeszcze w stanie odpowiedzieć sobie na pytanie jaki wpływ na strzelanie ma energia.
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Sławek czemu się mi nie chwalisz że masz takie fajne długodystansowe strzelanie na DSSR /na LRAS może się skuszę/Wiem że to stare ale ja niedoinformowany byłem :mrgreen:
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

A wiesz, że można by internetową ligę Long Range zrobić? Właśnie mi to do głowy wpadło. Może zaczęlibyśmy na wiosnę? Zimą nie mam dostępu do osi 100m/100Y. A nie chwaliłem się bo....no w sumie to nie wiem czemu :mrgreen: A zresztą odbierz pw.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Ostatni raz z karabinu leżąc strzelałem przy okazji forumowych 3P. Ostatni raz stojąc, to w tamtym roku na wiosnę z Hammerlim jeszcze. Dziś natomiast zmierzyłem się z odległości ~21m z NT/23p/2. Latał Exact. Niższe skupienie to zgranie pod, wyższe to zgranie w dychę.
W roli optyki wystąpiła muszka i szczerbinka. Dlatego też uważam rezultat za zacny, bo ani otwarte w QB najwyższych lotów nie są, ani do mojego wzroku nie pasują.
W planach pojedynek z odległości 30 m, bo usłyszałem dzisiaj że "śrut im nie dolatywał". Pewnie nie, jeśli się nie regulowało przyrządów... Ja zresztą też nie regulowałem, strzelane chyba na "drugim schodku".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.