FWB 300s U i Leapers Golden Image 3-9x32 AO MD
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
Teraz nie ma czasu wrzucić fotek,ale wystrzelałem wczoraj jeszcze około 200 peletek i wszystko się ułożyło.Strzał jest jeszcze łagodniejszy,co najważniejsze bez tego odgłosu uderzenia metal o metal (jednak takie zjawisko występowało w wyniku przeciążenia systemu).Zamierzam jeszcze zmniejszyć "martwe pole",po prostu nakleję pasek gumy na występ bloku lufy,ten z otworami na bolce (zamiast gumy na bolcach),tak aby system tylko hamował na tym a'la amortyzatorze.Co do ostatniego strzelanka,to o dziwo jeszcze bardziej zmniejszyły się odskoki na tarczy (a wcześniej myślałem,że lepiej być nie może).Co do lupki to trzyma zero jak zaklęta,strzelając wcześniej z hatsana i porównując odrzut jego a Fwb i siły działające na lupkę, to ponad 16J turka generowało potężną siłę i wibracje (w stylu uderzenia w rurke stalową w imadle młotkiem,występują wtedy wibracje wzdłużne i poprzeczne),tylko w ,że w ułamku sekundy,a w Fwb przy jakiś 7J (dokładnie nie wiem nie mam gdzie teraz zmierzyć energii) ten odrzut jest rozciągnięty i bardziej przypomina hamowanie na ABS-ie.