SIMMONS 3-9x40 Pro Sport 25 lat gwarancji?!?
Moderator: Hiszpan63
-
-
- Ściepnik
To znaczy , że co ?? ... nie mogłeś założyć bo za ciasny , czy nie mogłeś skręcić ??yarraky pisze:gorzej było z BKL'em, o którego na szynę 10 mm już bym się drugi raz nie pokusił - brak 1 mm w tym wypadku to dość sporo.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
Zerwałem gwint w montażu, (wdyaje mi się, że przy takiej szynie o to łatwiej)- dokręcając równomiernie po 1/4 obrotu. Jak przyjżycie się zdjęciu z mojego podpisu, można zauważyć srebrną śrubkę i nakrętke . Teraz muszę gdzieś kupić czarne m4x20 z nakrętkami bo jak na złość nigdzie w sklepach u mnie nie mają czarnych. Kiepskawo to wygląda, sam nie wiem czy teraz nie zamontować też nakrętek w pozostałych otworach. W przypadku tytanowych złotych bym się o to pokusił, ale jedna śrubka- 12 zł + nakrętki nie do dostania.
Slavia 634 + DOC
-
- Ściepnik
A było pomierzyć i zapytać przed zakupem Nawet w Cekausie by Ci podpowiedzieli , że na Slawie z szyną 10mm wystarczający jest montaż E59 , osiowy , na wąskie szyny i nie kosztuje majątku , a spełnia doskonale swoją rolę ...
Przegwintuj na takie , jakie możesz dokupić , ale i tak mam wątpliwości czy montaż na 11mm szynę jesteś w stanie mocno dokręcićyarraky pisze: Zerwałem gwint w montażu,
-
Albo wszystkie śrubki wymień na standardy z nakrętkami (najtańsze jakie możesz dostać w swojej okolicy) i dobry czarny marker ze sklepu papierniczego. My w klubie czernimy markerami muszki w karabinkach jak oksyda się powyciera, na jakiś czas starcza.
Non mitterent iustus ledo, in es est ingenti.
Nie strzelać tylko trafiać, sztuka to przeogromna.
Nie strzelać tylko trafiać, sztuka to przeogromna.
-
Tak wiem, polecałeś E59 jako pierwszy post Pytałem x razy na róznych forach i tu w temacie, który wcześniej stworzyłem, nikt nie odradził BKL'a bo chyba nikt nie mał podobnych doświadczeń, dlatego piszę w ramach ostrzeżenia:) Z nakrętkami ściska mocniej niż standardowo, nic nie powinno się dziać, chodzi tylko o efekt wizualnyHiszpan63 pisze:A było pomierzyć i zapytać przed zakupem Nawet w Cekausie by Ci podpowiedzieli , że na Slawie z szyną 10mm wystarczający jest montaż E59 , osiowy , na wąskie szyny i nie kosztuje majątku , a spełnia doskonale swoją rolę ...
Przegwintuj na takie , jakie możesz dokupić , ale i tak mam wątpliwości czy montaż na 11mm szynę jesteś w stanie mocno dokręcić
Slavia 634 + DOC
-
Ja niestety mam nie najlepsze zdanie odnośnie montaży Bkl. Może te starsze były lepsze. Ja miałem trzy różne bkl i na wszystki zero pływało. Na szczęćie SM są tańsze a trzymają jak łysy za czuprynę że tak powiem. Zaznaczam że to tylko moje osobiste doświadczenia i nie muszą być regułą.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
W sumie , to chodzi o zastosowanie montażu na szynę 9,5 - 10,5 mm, są jeszcze osiowe montaże NIKKO właśnie na takie szyny ... BKL-e są standartowo na szynę 11mm i o ile dają się rozciągnąć do prawie 12mm to już ze ściskaniem jest gorzej ...JesperKyd pisze:Ja też jestem zwolennikiem SM.
I masz rację ... coś dużo było na ten temat ostatnio , że nowe "nie halo" ..maximus pisze:Ja niestety mam nie najlepsze zdanie odnośnie montaży Bkl. Może te starsze były lepsze.
-
-
- Ściepnik