Wyniki strzelań do 25 m

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

bonzoo pisze: Rewelacji nie ma.
Czego nie ma? :mrgreen: Ja tak nawet na 10m bym nie zrobił.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Garść prywatnych ciekawostek zoologicznych ;p

I - piątek, Walther KSP 200 Devil + CCI Standard 20, poniżej pneumatyk/H&N 10. Ze sportowego ostatni raz strzelałem 2 miesiące temu, z pneumatyka no ze dwa tygodnie.
II - sobota, exact 20.
III - niedziela, H&N zielony 40. Trzeba zwrócić uwagę na zaskakująco wyraźne, biorąc pod uwagę okoliczności, przestrzeliny. 12 klików w górę celem skompensowania opadu to trochę za mało, odbicie w prawo to już chyba u mnie norma. Przy przedostatnim strzale słychać było, że gazu brakuje, niestety nie jestem w stanie powiedzieć, który to przedostatni strzał. W kartuszu zostało jeszcze 4 g gazu.
Odległość to coś ze 21 m.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Rlyeh pisze:Garść prywatnych ciekawostek zoologicznych ;p
... i wszystko jasne ... :mrgreen: :mrgreen:

Koń przy płocie ;

Obrazek ...

Koń na biegunach ;

Obrazek ...

Koń w uprzęży ;

Obrazek ...

Fajne :D Na ponad 20m dobre skupienia ... ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Rlyeh

No geniusz :D
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Rlyeh pisze:No geniusz
Akurat sześć dni z rzędu miałem wnuczkę w gościnie , to i jeszcze patrzę na świat "jej oczami" ... :mrgreen: ... i tak mi się skojarzyło ... bez obrazy Seweryn , lubie oglądać Twoje tarcze ... ;)
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

A ja dzisiaj kończyłem przegląd karabinka. Nie odmówiłem sobie przyjemności kilku strzałów. Jako, że u mnie pada od rana, strzelałem w piwnicy.
Karabinek HW98. Dystans 9m, pozycja klasyczna stojąca. Śrut exact RS (akurat taki miałem pod ręką) 10 strzałów. To co zobaczyłem na tarczy wywołało banana na mojej twarzy.

Obrazek

Raz, dobrze zrobiłem przegląd i właściciel będzie zadowolony. A dwa, że nie zapomniałem jak się ze sprężyny strzela. :P
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Porządki w piwnicy i znaleziska zachowane między papierami .Musiałem być bardzo dumny z tych wyników skoro nie wyrzuciłem . Wklejam ciurkiem , strzelane z HW40 , Rugera Air Howka , Iż-a61 i chyba pierwsza tarczka strzelona po opanowaniu Gamo PR45 ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Hiszpan63 pisze:Musiałem być bardzo dumny z tych wyników skoro nie wyrzuciłem .
Jak zwykle mnie załamujesz :oops:
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Rlyeh

Spokojnie, mnie też.
Rlyeh

Najprawdopodobniej przekroczenie bariery 93 pktów w serii jest dla mnie niemożliwe.
Trzecia strzelona dzisiaj, mocno wycierpiana. Strzelona, uwaga, Tomitexem, Tym gorszym. Nigdy się nie dowiem...
Ale tak naprawdę ja o czym innym. Po tej tarczy strzeliłem ze dwie z Moriniego, też Tomitexem. Poza dwoma drgawkami była jedna, bardziej okrągła i z nieco większą średnicą, dziura. Ten pistolet sam strzela dychy i jest zdecydowanie łatwiejszy w opanowaniu niż Pardini.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

To może do Pardiniego dołóż 15-20g na lufę ... 8-)
Rlyeh

Trzeba spróbować. Ale powoli zaczynam mieć dość eksperymentowania. Dwa tygodnie temu strzelałem po jakiejś rozgrzewce 92 - 93 pkty bez wielkiego wysiłku, następnie tydzień składałem się na wytrzymałość + utrzymanie muszki w szczerbince z pokonanym pierwszym oporem spustu... i w tym tygodniu najczęściej widzę przestrzeliny w białym. Ot, jak można sobie krzywdę zrobić.
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Szybkie strzelanie ,szybki wynik ( nie znaczy DOBRY :) ) .Ciągle cierpię na chroniczny brak czasu jak i brak dobrego,ustronnego miejsca na strzelanie z większej odległości.

Do tarczek oddane po 10 strzałów.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

forestkorsze pisze:Szybkie strzelanie ,szybki wynik ( nie znaczy DOBRY
Ale zaczyna być wszystko w kupie . Po smarowaniu , to pewnie jeszcze dobrze się dieslowania nie pozbyłeś. Strzelaj Marcin , nawet na te 5m ... :D
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Jakiś czas temu w pistolu pękły dwa gniazda trzymające polec od zaczepu,ale naprawiłem twardym klejem i teraz jest lepiej niż w oryginale.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]