Nowosci 2011

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

I na dodatek to coś okropnego na lufie. Gdzieś widziałem fotkę Iż'a 61 z tym czymś.

A dzisiaj natrafiłem na kolejny klon GAMO CFX z Turcji.
http://www.sharg.pl/item.php?nav=T006257
Ciekawe czy jakością chociaż troszkę dorównuje Hatsanowi, czy też klasy Krall'a.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

JesperKyd pisze:Ciekawe czy jakością chociaż troszkę dorównuje Hatsanowi, czy też klasy Krall'a.
Myslę,że plasuje się miedzy kralem,a airmasterem i nic poza tym.Miałem krala łamanego i teraz mam chwilowo BMK 19,systemy niemal identyczne(kopie gamo 440),ale BMK dużo lepiej wykonana i spasowana,ładniesza i trwalsza oksyda.Tylko drewienko w BMK jest "chińskie",nie jest to żaden gatunek europejski(przypomniało mi się że kiedyś widziałem komplet wypoczynkowy zrobiony z tego gatunku),miękkie,a za razem kruche.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

A co to takiego to BMK? :P
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Nie wiem może to:

Bardzo Masakryczny Karabinek :mrgreen:
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
Emhyrion

Post autor: Emhyrion »

pablorudnik pisze:
JesperKyd pisze:Ciekawe czy jakością chociaż troszkę dorównuje Hatsanowi, czy też klasy Krall'a.
Myslę,że plasuje się miedzy kralem,a airmasterem i nic poza tym.Miałem krala łamanego i teraz mam chwilowo BMK 19,systemy niemal identyczne(kopie gamo 440),ale BMK dużo lepiej wykonana i spasowana,ładniesza i trwalsza oksyda.
Jest Kral i Kral... To co pojawiło się kilka lat temu na rynku było generalnie tandetne. Coś jak pierwsze Hatsany sprzed 15 lat. WIdziałem w tym roku nowe Krale i choć nie lubię tureckich plastików, to jednak nowe Krale wyglądały o niebo lepiej. Jasne, nie wiem, jak jest z jakością, ale jeśli poprawili środek choć w połowie tak skutecznie jak z zewnątrz, to mozna założyć, że będą długo działały.
Co ciekawe, na stronie Krala nie ma tych nowych karabinków, tylko wciąż stara tandeta.
Nowe na targach wygladały tak:
Obrazek
Ściepnik
Ściepnik

Dzisiaj widziałem szwedzką stronkę na której w ofercie jest nowy Hatsan Dominator w cenie 4000 koron szwedzkich co w przeliczeniu daje duuuużą sumę. Za duża jak na turecką sprężynę!!! :shock:
pablorudnik pisze:Bardzo Masakryczny Karabinek :mrgreen:
Ten mój "Bardzo Masakryczny Karabinek" pokazał mi dzisiaj co potrafi. Tam gdzie wyceluję tam trafia :!
Spinery i zwierzaki szans nie mają.
Zdarzyło się kilka niecelnych strzałów, lecz z winy strzelca i śrutu KTK :)
Chińczyki w raz z Hoganem odwalili kawał dobrej roboty!

I jeśli nadarzy się gdzieś okazja zakupu tego karabinka, naprawdę polecam.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

JesperKyd pisze:Ten mój "Bardzo Masakryczny Karabinek" pokazał mi dzisiaj co potrafi. Tam gdzie wyceluję tam trafia!
Sławek (Quasi68) ma BMK40 jeno w cal.5,5 mm ... naprawdę złego słowa nie da się powiedzieć ... od czasu do czasu dane jest mi postrzelać ... więcej takich "chińczyków" ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)