Wyniki strzelań do 25 m

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

... Obrazek ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

No to jest progres Seweryn. Nieźle.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
warchlaq

Daystate MK3 .22

Post autor: warchlaq »

Daystate MK3 .22, 40m, JSB Exact JUMBO 16grain, seria 3 strzałów.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez warchlaq, łącznie zmieniany 2 razy.
Daystate MK3 .22, Theoben RAPID MK II .22, Hatsan 125 .22, Tikka T3 Varmint 223REM, CZ550 FS 308Win i starczy :)

http://airgun-hunting.pl
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

... nic dodać , nic ująć ... :D ... podoba mi się ...
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Tomitex płaski molet, 25m, tyłek na ziemi łokcie w powietrzu.
Śrut teoretycznie nie najlepszy, ale dał radę.
Qbecie wyraźnie doskwiera brak koronki i normalnego chwytu, strasznie mi obecny oryginalny nie leży. Po ok 9 śrucin.

Obrazek

Obrazek

A hatsana...jak hatsana, ja tam go lubię.
Obrazek

https://picasaweb.google.com/lh/webUplo ... 6327666961
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Nelo pisze:Qbecie wyraźnie doskwiera brak koronki
To jeszcze nie zrobiłeś ??? :shock: ... a żebyś częściej strzelał z Hatsana , to by było lepiej ... a Ty , tylko te kulki i kulki ... :/
Awatar użytkownika
Nelo

Oj tam kulki, z resztą w kałachu tłok wziął i pękł. A na koronkę nie było czasu, z resztą na strzelanie też nie ma, co poradzę że w mojej mieścinie nie ma gdzie postrzelać popołudniami.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Nelo pisze:Oj tam
Nelo pisze: nie było czasu,
Nelo pisze:na strzelanie też nie ma
Nelo pisze:nie ma gdzie postrzelać popołudniami
... baletnicy raczej nie przypominasz , rąbka od spódnicy też nie masz , a gadasz jak "baba" ... :-?
Awatar użytkownika
Nelo

... ;) trochę o to chodziło. Jedyny problem polega na tym że jedyni posiadacze wiatrówek w moim mieście to doktróry, bo wygląda na ścianie, dziadki, bo niemiec wróci albo dresy z którymi wole mieć niewiele wspólnego. Mogę sobie podymac na poligon, postrzelać godzinę i wrócić, ale najnormalniej w świecie mi się nie chcę.

A tak po za tym, interesuje mnie dlaczego twierdzisz że nie wyglądam na baletnice? :P
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Nelo pisze:A tak po za tym, interesuje mnie dlaczego twierdzisz że nie wyglądam na baletnice?

http://images45.fotosik.pl/644/5e774fd34a1a0cd8m.jpg ... a wyglądasz ??? :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Taaa...
Hiszpan63 pisze:http://images45.fotosik.p...d34a1a0cd8m.jpg ... a wyglądasz ??? :mrgreen: :mrgreen:
Rasowy czerwono+armista,jak by mój dziadek cię w tym stroju zobaczył,pewnie by mu się łezka w oku zakręciła.

Ps.Jeszcze dosłownie chwilka i będzie ci pasował chwyt w QB,żonę udobruchałem sprzątaniem po świątecznym i mam pozwolenie na "uruchomienie"prać w warsztacie(wiertło 20mm też zdobyłem).
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Mały sprawdzian temperaturowy lufy.

Obrazek

Pozycja stojąca, łokcie oparte na parapecie. Dystans 27m. 2 serie po 10 strzałów. Śrut Crosman Premier Field&Target Domed 7.9GR 4,5mm. Karabinek Daystate Mk4ST

Rewelacji nie ma. Ale prawidłowość o którą mi chodziło jest. Zmiana POI w zależności od temp. Ale o tym w innym miejscu i czasie.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Wniosek jest taki, że śrut należy dobierać sezonowo.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

bonzoo pisze:Pozycja stojąca, łokcie oparte na parapecie.
Znaczy się ... Twoja standardowa pozycja "piwniczna" ... :mrgreen:
bonzoo pisze:Zmiana POI w zależności od temp. Ale o tym w innym miejscu i czasie.
Łee ... czemu dawkujesz informacje :/ ... popatrzyć miło , ale i poczytać mądre słowa ...
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Hiszpan63 pisze:
bonzoo pisze:Pozycja stojąca, łokcie oparte na parapecie.
Znaczy się ... Twoja standardowa pozycja "piwniczna" ... :mrgreen:
Dokładnie. :P Tak strzelam najczęściej. Od okienka do betonowego płotu (50m) prawie stale mam rozstawione jakieś figurki czy spinnery :)

Hiszpan63 pisze:
bonzoo pisze:Zmiana POI w zależności od temp. Ale o tym w innym miejscu i czasie.
Łee ... czemu dawkujesz informacje :/ ... popatrzyć miło , ale i poczytać mądre słowa ...
Cóż, testy pokazują, że ze zmianą temperatury przesuwa się POI w pionie. Kolega w swojej mk4 ma podobnie. Chcemy sprawdzić o co chodzi. Ja podejrzewam związek przyczynowo-skutkowy związany z płaszczem lufy. Zresztą kilku kolegów mających Mk3 strzela z gołej lufy. Bez płaszcza czy mikrotłumika. Jak Będę miał wszystkie potrzebne testy, tarcze i wnioski to opiszę wszystko na forum.