Długość lupki ok 28 cm, więc optymalnie na FWB. Nie zasłania portu ładowania, nie utrudnia wkładania śrutu. Masa ok360 gram, ale tego akurat nie jestem pewien- jak dam radę to zważę i podam. W każdym bądź razie spełnia wszystkie warunki stawiane optyce na FWB - lekka, krótka i wytrzymała. Krzyż dual-X, grubsze ramiona z zewnątrz, cieniutkie w środku. Dla mnie są akurat, nie zasłania celu. Oczywiście mógłby być MilDot, ale...też jest dobrze.
Teraz parę fotek poglądowych :

Tubus jednolity, dość twardy, montaż nie pozostawił na nim śladów. Miałem ją na BKL 263, teraz zamieniam na wysunięty BKL 278. Montaż ten daje bowiem lepsze możliwości ustawienia odległości od oka przy dość krótkiej szynie montażowe( ok 11 cm ).
Na weaver-ku założyłem Butler Creek, o rozmiarach 10 EYE, 25 OBJ. Jest to fajna sprawa, zabezpiecza szkła i przyjemne w użytkowaniu.

Zdjęcie krzyża jakie jest to jest, nie umiem tak profesjonalnie jak inni

Wieżyczki do regulacji niskie, na monetę, klik wyraźny, płynny. Nastawy trzyma świetnie. Wielokrotnie zdejmowana wraz z montażem. Po ponownym założeniu na wiatrówkę nie wymagała żadnych zmian ustawień. Dziś kolega mnie zapytał, ile wytrzyma na FWB. Szczerze, tego nie wie nikt. Nie takie lupki padały na mniej kopiących sprzętach

Na razie zero trzyma jak zabetonowana. Szukałem przed jej kupnem opinii na temat trwałości. I nie znalazłem żadnej negatywnej wypowiedzi. A wręcz przeciwnie, co zadecydowało o zakupie akurat tego szkiełka.
Ceny nowej za Oceanem wynoszą ok 200$, u nas można zakupić z importu prywatnego za ok 900 pln. Używane kosztują w kraju zależnie od stanu od 600 do 750 pln, zalęznie od kursu dolara lub fantazji sprzedającego.
Ogólnie z weaver-a jestem bardzo zadowolony, szczerze mogę polecić jako dobry, wytrzymały sprzęcik,
pozdrawiam, Cezar