Lider.... magnum....
Moderator: Hiszpan63
-
Lider.... magnum....
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 19:49 przez Mic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
a kołka na końu cylindra nie ma?
jeżeli jest to: opierasz system tyłem o ziemię, klapek na drugą stronę i dociskasz brzuchem do ziemi. Wybijasz kołek wyjmujesz język spustowy, wyjeżdża zwinięta tulejka z blachy, prowadnica i sprężyna. Pomagając sobie dźwignią naciągu (jako popychadłem) wyciągasz tłok...
jeżeli jest to: opierasz system tyłem o ziemię, klapek na drugą stronę i dociskasz brzuchem do ziemi. Wybijasz kołek wyjmujesz język spustowy, wyjeżdża zwinięta tulejka z blachy, prowadnica i sprężyna. Pomagając sobie dźwignią naciągu (jako popychadłem) wyciągasz tłok...
-
-
A nie lepiej od razu stuningować na składnicy złomu
Wiem , że nie każdego stać na droższy karabinek ale ten jest na dobrą sprawę najdrozszy - płacisz kilkadziesiat złotych a i tak nie Masz karabinka
A już poważniej to wprawdzie inna chinka ale zobacz tutaj
http://airguns.budu.pl/showme2.php?str=arsenal_lider
Pozdrawiam Andrzej Kliszewski

Wiem , że nie każdego stać na droższy karabinek ale ten jest na dobrą sprawę najdrozszy - płacisz kilkadziesiat złotych a i tak nie Masz karabinka

A już poważniej to wprawdzie inna chinka ale zobacz tutaj
http://airguns.budu.pl/showme2.php?str=arsenal_lider
-
zdjęcie w którym trzymasz za spust
w poprzek masz kołek który musisz wybić żeby reszta wyjechała
patrz post 2. Można pomóc sobie monetą lub podkładką o odpowiedniej średnicy podkładając pod tył systemu aby zmniejszyć siły ścinające na kołku. Kołek najlepiej wybijać młotkiem i dobijakiem do gwoździ 
Powodzenia!

Powodzenia!
-
AndrzejK,
yy sory ja nie pracuję, chodzę do szkoły, nie dostaje tam po 500 zł na rękę nawet co rok ...
a na tą wiatrówkę uzbierałem z kieszonkowych więc no sory ;] rozumiem że każdy zarabia z was kasę i jesteście happy bo możecie sobie odkładać po 100,200,50,10 zl dziennie nawet
a ja dziennie odkładam po 2 ale i tak wolę dostawać stawkę miesięczną bo wynosi 30 zł bo dostaję gotówkę a jak dostaję drobne to wydaje pozdro
[ Dodano: 2007-12-13, 11:02 ]
mam na to położyć monetę i z całej siły uderzyć.
Język polski jest bardziej zrozumiały.
yy sory ja nie pracuję, chodzę do szkoły, nie dostaje tam po 500 zł na rękę nawet co rok ...
a na tą wiatrówkę uzbierałem z kieszonkowych więc no sory ;] rozumiem że każdy zarabia z was kasę i jesteście happy bo możecie sobie odkładać po 100,200,50,10 zl dziennie nawet
a ja dziennie odkładam po 2 ale i tak wolę dostawać stawkę miesięczną bo wynosi 30 zł bo dostaję gotówkę a jak dostaję drobne to wydaje pozdro
[ Dodano: 2007-12-13, 11:02 ]
mam na to położyć monetę i z całej siły uderzyć.
Język polski jest bardziej zrozumiały.
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 19:24 przez Mic, łącznie zmieniany 2 razy.
-
To może zrobimy tak - za miesiąc powinienem mieć jakiegoś wolnego Iż-a czy Haenela - żadne cudo i do remontu ale i tak o niebo lepsze od tego czegoś .
Podasz mi adres a ja Ci go wyślę za darmo - będziesz chciał to go sobie odnowisz (w razie W z częściami pomogę
) jak nie to oddasz komuś innemu.
I Wierz mi - taki Iż normalnie wcale by więcej nie kosztował niz ta chinka a zobaczyłbyś różnice
Zresztą poczytaj posty Kolegów o Iżach 22 czy 38.
Podasz mi adres a ja Ci go wyślę za darmo - będziesz chciał to go sobie odnowisz (w razie W z częściami pomogę

I Wierz mi - taki Iż normalnie wcale by więcej nie kosztował niz ta chinka a zobaczyłbyś różnice

-
-
-
- Ściepnik
MIC.
Naucz się pytać bez bluzgów, nawet wykropkowanych, to milej Ci będzie pomagać.
Musisz wybić ten boczny bolec - ale uważaj, bo CI sprężyna wystrzeli.
Jeśli chcesz tylko zobaczyć co tam jest, to rozbierać nie musisz, bo zrobiliśmy to "za Ciebie" z Czarkiem.
opis w tym temacie:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=131
Naucz się pytać bez bluzgów, nawet wykropkowanych, to milej Ci będzie pomagać.
Musisz wybić ten boczny bolec - ale uważaj, bo CI sprężyna wystrzeli.
Jeśli chcesz tylko zobaczyć co tam jest, to rozbierać nie musisz, bo zrobiliśmy to "za Ciebie" z Czarkiem.
opis w tym temacie:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=131
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
- Ściepnik
Nie czepiaj się niego AndrzejK, ma chinkę i już, ja też mam chinkę i sobie pykam z niej z przyjemnością.
Mic, ja swoją wkładałem między dwie ścianki w szafce i z tyłu kawałkiem trzonka dłuższego i kawałka podkładki której średnica jest mniejsza od korpusu [cylindra] a zahacza w twoim przypadku o tą tuleje w ś rodku.Zrobię zaraz rysunek poglądowy.

może łopatologicznie ,ale ważne żebyś wiedział o co chodzi.
Mic, ja swoją wkładałem między dwie ścianki w szafce i z tyłu kawałkiem trzonka dłuższego i kawałka podkładki której średnica jest mniejsza od korpusu [cylindra] a zahacza w twoim przypadku o tą tuleje w ś rodku.Zrobię zaraz rysunek poglądowy.

może łopatologicznie ,ale ważne żebyś wiedział o co chodzi.
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 19:33 przez forestkorsze, łącznie zmieniany 3 razy.
-
KbUr35
Piotrek bo ty wiesz, że ona mi nie strzela? Gdy naciągam sprężynę to się nie chce doczepić i dlatego chcę ją rozebrać ;D
forestkorsze,
Piotrek bo ty wiesz, że ona mi nie strzela? Gdy naciągam sprężynę to się nie chce doczepić i dlatego chcę ją rozebrać ;D
forestkorsze,
już sie domyślam nie jest łopatologicznie xDmoże łopatologicznie ,ale ważne żebyś wiedział o co chodzi.
Ostatnio zmieniony 2007-12-13, 19:35 przez Mic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik