ech...Kiedyś zamówie u nich optykę.
A do autora wątku. Nie bardzo moge zrozumieć po co pytasz skoro każda odpowiedz, podpowiedz i tak jest dla ciebie tendencyjna? Ja już kilka lunet miałem, nawt dzis policzyłem dla kolegi bo pytał. Było ich 10. Każda była świetna i wystarczająca dopuki nie spojrzałem przez lepszą. Z chinoli da się strzelać rekreacyjnie i nawet da się trafiać. Są chinole lepsze i gorsze. A żeby nie było zupełnie nie na temat to powiem ci że ja bym za 500 na sprężynkę kupił Burisa FF a na pcp Vipera. To tacy moi cisi faworyci w tej kwocie.
Wąski zakres 500-800 zł
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
-
Jak dla mnie to trzeba mierzyć siły na zamiary.
Ja wiem że nigdy nie będę strzelał tak intensywnie i na takim poziomie jak znakomita część chłopaków z forum, dlatego celownik jaki kupiłem (patrz stopka) jest aż "nad-to" czego potrzebuję i co będę w najbliższym czasie w stanie wykorzystać.
ExitoArt, Ty masz konkretne wymogi co do lunety bo i pewnie masz już plany z nią związane. Niestety jak to ze wszystkim bywa, im wyższa jakość i ilość "polepszaczy i ułatwiaczy" w sprzęcie, tym szybciej cena galopuje w górę.
I tutaj chłopaki mają rację, w budżecie jaki założyłeś nie znajdziesz nic co spełni wszystkie Twoje założenia.
Zrób sobie listę z parametrami jakie ma mieć Twój wymarzony celownik i po kolei wykreślaj to, co będzie przydatne najrzadziej.
Może wtedy dobierzesz coś w budżecie, co częściowo spełni Twoje wymogi.
Ja wiem że nigdy nie będę strzelał tak intensywnie i na takim poziomie jak znakomita część chłopaków z forum, dlatego celownik jaki kupiłem (patrz stopka) jest aż "nad-to" czego potrzebuję i co będę w najbliższym czasie w stanie wykorzystać.
ExitoArt, Ty masz konkretne wymogi co do lunety bo i pewnie masz już plany z nią związane. Niestety jak to ze wszystkim bywa, im wyższa jakość i ilość "polepszaczy i ułatwiaczy" w sprzęcie, tym szybciej cena galopuje w górę.
I tutaj chłopaki mają rację, w budżecie jaki założyłeś nie znajdziesz nic co spełni wszystkie Twoje założenia.
Zrób sobie listę z parametrami jakie ma mieć Twój wymarzony celownik i po kolei wykreślaj to, co będzie przydatne najrzadziej.
Może wtedy dobierzesz coś w budżecie, co częściowo spełni Twoje wymogi.