Podsumowując. Świetny karabin mam nadzieje, że będę szczęśliwym posiadaczem. Na dniach tylko zajmę się tym mazidłem i wszystko będzie w porządku.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Dizel minie po dobrym myciu i smarowaniu molibdenowym, bebeszków. Ta żółta uszczelka tłoka to może być zet-po, jak tak to fajno
A ta rdza nie wygada ciekawie, choć zdjęcia nie grzeszą jakością więc ciężko określić.
Życzę owocnego pożycia.
Jednak o muszę też się postaraj. Ja dla przykładu bardzo często strzelam z otwartych choć mam lunetkę. Otwarte dają (moim zdaniem) większe poczucie, że strzelasz z broni.
Ten widok muszki, szczerbinki itd jest jednak niezastąpiony:D
No i oczywiście gratuluję nabytku. Oby Ci służył i żeby slavii wyszło to na dobre (tu nawiązuję do tej rdzy:))
Przegląd zrobiony. Za kilka dni będzie czyścił i smarował ją jakiś "fachowiec" on założy też muszkę, którą podobno ma. Wszystko sie okaże póki co czekam.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
DZIKIslupsk pisze:Przegląd zrobiony. Za kilka dni będzie czyścił i smarował ją jakiś "fachowiec" on założy też muszkę, którą podobno ma. Wszystko sie okaże póki co czekam.
Witam
zakupiłem dzisiaj slavie 631 i mam pytanko do was jak wyglada strzelanie z lunetką pytam ponieważ w sklepie odradzali mi strasznie zakładanie celownika ponieważ nie będzie się zgrywał z powstającym luzem na lufie i teraz nie wiem czy kupować jakąś lunetke czy nie ??
Mieli rację i nie mieli racji. Luz na lufie pewnie się kiedyś pojawi ale nie z dnia na dzień, więc nie zauważysz nagłego uciekania śrutu 0,5 km w lewo.
Kupować, ale najpierw postrzelać z otwartych.
Celownik kupić , założyć i strzelać Zanim wystąpią jakieś poważne luzy w pionie ,to albo już dawno sprzedasz ten karabinek , albo będą tak niewielkie , że nie będziesz w stanie tego stwierdzić na tarczy Gdyby jednak były poważne luzy , to wtedy zawsze można wrócić do "otwartych" ... to jakaś bliżej nieokreślona przyszłość ... ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy