Chwalę się swoim nabytkiem :D
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Chwalę się swoim nabytkiem :D
Jak niektórzy wiedzą, wreszcie mam upragnioną wiatrówkę!
Jest to Slavia 634, po tuningu przez Cekaus. Wygląda to tak:
Wiem, że każdy wie, jak to wygląda, ale mojej nie widzieliście
Niezbyt pierwszego dnia jej posiadania miałem okazje posrzelać, poszły tylko dwie tarcze:
Pierwsza jst z pozycji kuco-klęku, druga ze stojącej. Warunki strzeleckie w piwnicy tragiczne. Odległość - 7m.
Jak więc widać strzelec taki sobie... Póki co
Dziś na na działke pojadę to i postrzelam więcej i nie bedę tak padnięty, więc może coś lepszego ustrzelę
Pozdrawiam i... cieszcie się ze mną
Jest to Slavia 634, po tuningu przez Cekaus. Wygląda to tak:
Wiem, że każdy wie, jak to wygląda, ale mojej nie widzieliście
Niezbyt pierwszego dnia jej posiadania miałem okazje posrzelać, poszły tylko dwie tarcze:
Pierwsza jst z pozycji kuco-klęku, druga ze stojącej. Warunki strzeleckie w piwnicy tragiczne. Odległość - 7m.
Jak więc widać strzelec taki sobie... Póki co
Dziś na na działke pojadę to i postrzelam więcej i nie bedę tak padnięty, więc może coś lepszego ustrzelę
Pozdrawiam i... cieszcie się ze mną
Slavia 634 + PP 6x40
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Piotr ; daj się nacieszyć Konradowi z nowego nabytku Znajdzie czas , dobrą miejscówkę i warunki , do tego przepchnie paręnaście setek śrutu i wyniki się poprawią . A i zadowolenie wzrośnie , nie tylko z faktu "mania" , ale i używania ze skutkiem Strzelaj Konrad , strzelaj ....wyniki potem ...Negza pisze:7 metrów, hmm... ze Slavii po podstawowych poprawkach?...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
-
- Ściepnik
-
Strzelanie do celu innego niż tarcza idzie mi lepiej
Na działce targetami były:
- patelnia (hej, no co, fajnie wisiała i fajnie się w nią biło ),
- puszka po groszku,
- zakrętka od słoika,
- zakrętka od butelki PET 1,5l.
Wszystko ustrzelone niejednokrotnie, dystans - ok 15 metrów.
Tarcze także były, ale tu chwalić się nie można.
Dostała także latarnia a w zasadzie osłona latarni, z jakichś 40 metrów.
Patelnia i puszka po groszku były celami również na ok. 50 m. Patelnia dostała, puszka, niestety nie... Wpływ mogły mieć na to komary - mam tyle ugryzień na sobie, że strach liczyć (nie, nie tłumaczę się ).
Co do mocy - z tych 50 m puszka dostała od mojego szwagra, w bok. Była założona na wbitym w ziemię kijku - oj, ładnie ją zakręciło
Zadowolenie z nabytku rośnie
PS. Rany, PKB czuć na rękach nawet po niezłum szorowaniu
Na działce targetami były:
- patelnia (hej, no co, fajnie wisiała i fajnie się w nią biło ),
- puszka po groszku,
- zakrętka od słoika,
- zakrętka od butelki PET 1,5l.
Wszystko ustrzelone niejednokrotnie, dystans - ok 15 metrów.
Tarcze także były, ale tu chwalić się nie można.
Dostała także latarnia a w zasadzie osłona latarni, z jakichś 40 metrów.
Patelnia i puszka po groszku były celami również na ok. 50 m. Patelnia dostała, puszka, niestety nie... Wpływ mogły mieć na to komary - mam tyle ugryzień na sobie, że strach liczyć (nie, nie tłumaczę się ).
Co do mocy - z tych 50 m puszka dostała od mojego szwagra, w bok. Była założona na wbitym w ziemię kijku - oj, ładnie ją zakręciło
Zadowolenie z nabytku rośnie
PS. Rany, PKB czuć na rękach nawet po niezłum szorowaniu
Slavia 634 + PP 6x40
-
- Ściepnik
Pamiętaj , że PKB to najlepsze perfumy dla mężczyzny...LocutusBorg pisze:Rany, PKB czuć na rękach nawet po niezłum szorowaniu
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
- Ściepnik
@LocutusBorgHiszpan63 pisze: Pamiętaj , że PKB to najlepsze perfumy dla mężczyzny...
Noś ten zapach na sobie i przeczytaj "Sztukę celnego strzelania" Bolesława Wasilewskiego. Od tego bardzo poprawia się skupienie na tarczy.
Książka nieco stara, ale skrótowo opisuje podstawy strzelania do tarczy i na początek jest dobra. Nawet po zgrubnym zastosowaniu się do rad dotyczących postawy, sposobu trzymania karabinka, oddechu, ściągania spustu, patrzenia na cel przez przyrządy celownicze, sam się uśmiejesz z tego wyniku zaprezentowanego w pierwszym poście.
Przy odrobinie wysiłku znajdziesz wersję PDF.
Wiatrówki różne
-
- Ściepnik
Ja coprawda już gratulowałem, ale jeszcze raz. Serdecznie gratuluje nabytku mam nadzieje że posłuzy jeszcze twojim wnukom. a co do tarcz z piewszego postu to tak juz bywa.
A ze swojej strony pragnę dodać, że bardzo, ale to bardzo zazdroszcze.
A ze swojej strony pragnę dodać, że bardzo, ale to bardzo zazdroszcze.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
-
-
DZIKI - nie zazdrość, zbieraj, może rodzice dołożą, babcia, chrzestna... i już będziesz miał
Krystian - aż tak? Nie no, rozwalić jej nie chciałem. I w obudowę waliłem, nie w szkło
Z około 60m robi niezłe wgniecenie w znaku drogowym
Zaskoczyła mnie moja dziewczyna - na początku dziwnie celowała (z prawej ręki lewym okiem...), ale jak jej poradziłem, żeby ją przełożyła na strzał z lewej i wytłumaczyłem jak się celuje przez przyrządy do tego przeznaczone, to celność miała niezłą. Nakrętka, puszki, denko butelki PET 1l...
Krystian - aż tak? Nie no, rozwalić jej nie chciałem. I w obudowę waliłem, nie w szkło
Z około 60m robi niezłe wgniecenie w znaku drogowym
Zaskoczyła mnie moja dziewczyna - na początku dziwnie celowała (z prawej ręki lewym okiem...), ale jak jej poradziłem, żeby ją przełożyła na strzał z lewej i wytłumaczyłem jak się celuje przez przyrządy do tego przeznaczone, to celność miała niezłą. Nakrętka, puszki, denko butelki PET 1l...
Slavia 634 + PP 6x40
-
- Ściepnik
[quote="LocutusBorg"]DZIKI - nie zazdrość, zbieraj, może rodzice dołożą, babcia, chrzestna... i już będziesz miał :)quote]
mam już troche kasy jeszcze troche brakuje ale wkońcu zbiore potrzebną sumę
mam już troche kasy jeszcze troche brakuje ale wkońcu zbiore potrzebną sumę
Bo zaczyna się zabawa...
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12