makarov baikal 654k

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

witek-witek

makarov baikal 654k

Post autor: witek-witek »

witam pisze tu 1 raz marek miło mi.

Dopiero teraz znalazłem to forum już po zakupie i nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując wiatrówkę co2 Baikal mp-654k.

Moimi wymaganiami było aby fajnie wyglądała, była mała i dobra.

Teraz mam pytanie w jakich miejscach to konserwować bo instrukcja jest kiepska i mówi tylko to co jest oczywiste.

Jeśli chodzi o śrut to tam gdzie kupiłem wiatrówkę polecili mi copperhead by crossman kolor miedziana zółty i tu mam pytanie bo tu http://www.youtube.com/watch?v=zMieepXr1Y4 gościu najpierw daje kilka tych zółtych i reszte czarne i po co to?

sory, że takie długie ale z góry bardzo dziekuje.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

witek-witek pisze:takie długie
Co "długie"? Przywitanie?
witek-witek

Post autor: witek-witek »

green_thunder pisze:
witek-witek pisze:takie długie
Co "długie"? Przywitanie?
tak ;)
Awatar użytkownika
jjkiller

Post autor: jjkiller »

Podepnę się pod temat.
Zanabyłem sobie tego Makarova "Bajkal" w wersji z 2012r. i po kilku dniach zauważyłem różnicę między tą wersją, a wersją z 2010r.
W 2010r. Bajkał robił doszczelnienie magazynka do lufy w taki sposób że z "komory nabojowej wystawał pierścień (uszczelka?), a z lewego stabilizatora magazynka wystawał do wewnątrz ząb, trzymający magazynek przy tym pierścieniu, tak między magazynkiem a komorą nabojową nie było prześwitu
Obrazek
A na magazynku, z lewej strony zaworu było pionowe wgłębienie, w które ten ząb wchodził, aby magazynek "siedział" szczelnie przy komorze nabojowej.Obrazek
W mojej wersji komora nabojowa jest gładka (bez tego wystającego pierścienia - uszczelki), magazynek ma tylko przewężenia na wsunięcie się między stabilizatory, ale niestety, przez brak tego zęba, między magazynkiem a komorą nabojową jest ok. 0.8mm prześwitu. Przez ten prześwit część wiatru, zamiast pchać BB, ucieka do wnętrza pistoletu. Najpierw przykleiłem do komory nabojowej 1mm uszczelkę z gumy, ale po ok 1000 strzałów uszczelkę wydmuchało, teraz zrobiłem uszczelkę ze skóry, w kształcie czoła komory nabojowej, i wkleiłem ją na kropelkę na czoło komory. Na razie jest ok. ale moje pytanie jest - jak to zrobić żeby było trwale, szczelnie, a może da się coś wymienić żeby nie trzeba było nic motać a żeby było dobrze?
Miód jest dla mięczaków, prawdziwi twardziele żują pszczoły.
Awatar użytkownika
jjkiller

Rozumiem że zrobiłem co mogłem, i nic więcej się nie da?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Awatar użytkownika
jjkiller

green_thunder pisze:Tu może coś znajdziesz: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=179 ... z+makarova
Wielkie dzięki. Faktycznie, zrobiłem najlepsze co mogłem.