Witajcie.
Przedstawiam wam mój nowy nabytek S&B 10x42 krzyż Mil Dot tubus 1", który dojedzie do mnie jutro do godziny 15:00 pod warunkiem, że kurier nie nawali. Ale już dzisiaj taka mała prezentacja głównie oparta na zdjęciach.
Swoimi spostrzeżeniami podzielę się jak tylko luneta trafi w moje ręce.
i jeszcze link do fotki krzyża lunety
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0b910.html
Korzystam ze zdjęć sprzedającego
Nowy nabytek S&B 10x42
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Lunetka dzisiaj dojechała Panowie, jakie ona ma szkiełka ?
Jakość obrazu, gdy patrzę na cel po prostu doskonała, obraz jest bardzo wyraźny i ostry (odnoszę wrażenie, że poprawia obraz rzeczywisty). Pokrycie lakiernicze na tubusie tak na trójkę (niestety podniszczone) częściowo odmalowane przez poprzedniego właściciela.
Pokrętła do regulacji działają płynnie z wyraźnym klikiem.
Krzyż w lunecie to kolejne miłe zaskoczenie wcześniej zamieszczone zdjęcie nie oddaje jego dobrej jakości. Panowie jednym słowem jestem zadowolony z tego zakupu, jak zamocuje lunetę na karabinku, wyzeruje podzielę się kolejnymi spostrzeżeniami.
Postaram się też wykonać kilka dodatkowych zdjęć lunetki
Jakość obrazu, gdy patrzę na cel po prostu doskonała, obraz jest bardzo wyraźny i ostry (odnoszę wrażenie, że poprawia obraz rzeczywisty). Pokrycie lakiernicze na tubusie tak na trójkę (niestety podniszczone) częściowo odmalowane przez poprzedniego właściciela.
Pokrętła do regulacji działają płynnie z wyraźnym klikiem.
Krzyż w lunecie to kolejne miłe zaskoczenie wcześniej zamieszczone zdjęcie nie oddaje jego dobrej jakości. Panowie jednym słowem jestem zadowolony z tego zakupu, jak zamocuje lunetę na karabinku, wyzeruje podzielę się kolejnymi spostrzeżeniami.
Postaram się też wykonać kilka dodatkowych zdjęć lunetki