właśnie może mały hurcik ? przynajmniej dla maniaków tego forum
kosztorys by się przydał i może jakaś lista tak jak na korpus do sharpa jakby pomysł miał ruszyć pełna parą
Od pewnego czasu kombinujemy z Dzidkiem jakiś magazynek do Qbietki, ale to wbrew pozorom nie taka prosta sprawa. Ze względu na oryginalne uszczelnienie portu ładowania oringiem na popychaczu, odpada pomysł magazynka przepychowego. Zostaje więc tylko grawitacyjny. W takim wypadku pytanie czy warto bawić się z obrotowym, bo wtedy pojawia się temat indeksacji. Zastanawiam się czy nie lepiej zrobić grawitacyjny szeregowy? Odpada problem indeksacji. Tak czy siak, pewnie Darek jak coś wymyśli i zrobi, to zakasuje nasze pomysły
Grawitacyjny magazynek to totalna pomyłka nie sprawdza się, ponieważ śrut spada główką na dół i się kantuje. Można zrobić taki magazynek, ale musi być wyprofilowany na kształt danego śrutu, co jednak uniemożliwi korzystanie z innego. Przepychanie popychaczem z oringiem to nie problem, CZ tak mają i radzą sobie dobrze. Problemem jest to że w QB port ładowania jest podniesiony do połowy średnicy popychacza co uniemożliwia zastosowanie tego rozwiązania. Jedynie realne rozwiązanie to magazynek obrotowy z wianuszkiem nie zamkniętym, gdzie śrut po obrocie magazynka swobodnie opadnie do portu ładowania. Obecnie pracuje nad indeksacją i ładowaniem śrutu, co jedno wyklucza mi drugie. Prace mam jednak już dość zaawansowane i myślę że do poniedziałku ten problem uda mi się rozwiązać.
daras pisze:Jedynie realne rozwiązanie to magazynek obrotowy z wianuszkiem nie zamkniętym, gdzie śrut po obrocie magazynka swobodnie opadnie do portu ładowania.
Właśnie nad tym ostatnio główkuje Ciekaw jestem twego rozwiązania.
witam
Mam pytanko do szanownych kolegów jako iż kilka dni temu wymieniłem w qb78 lufę na nową, zauważyłem jedną niepokojącą rzecz.
w miejscu które pokazałem na zdjęciu wyczuwam pewne luzy, lufa chodzi troszkę w lewo i prawo, szczerze nie pamiętam czy było tak wcześniej.
I tu moje pytanie czy takie luz powinien tam występować, czy powinno być to sztywne ?
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy