a no właśnie, unikatowy karabinek i na ile jego wartość można oszacować?
przykładowo 900zł to dużo czy mało? patrząc z perspektywy karabinków fabrycznych konkurencyjnych dla tego karabinka lub z perspektywy fabrycznej QB79
QB 79 po mojemu
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
Nie wiem czy da się tak naprawdę oszacować wartość takiego karabinka. Za pomysł, pracę własną i wenę nikt nam nie zapłaci tyle ile byśmy oczekiwali A jeżeli chodzi i Darkową pukawkę to jest świetna, miałem przyjemność z niej postrzelać "Sam Mniód" Z tłumikiem słychać tylko pracę mechanizmu i gwizd śrutu.....nawet nie było specyficznego "PUK". Szkoda Darku że nie zapodałeś tarcz z bunkra, te ze strzelnicy nie są odniesieniem za bardzo wiruje wiatr.no___name pisze:a no właśnie, unikatowy karabinek i na ile jego wartość można oszacować?
przykładowo 900zł to dużo czy mało? patrząc z perspektywy karabinków fabrycznych konkurencyjnych dla tego karabinka lub z perspektywy fabrycznej QB79
no___name........jeżeli chcesz znać cenę to zapytaj Darka Jak go znam to skoro przedstawił karabinek to zakończył dzieło i szuka nowej zabawki do przeróbek (sorki Dadi ale raczej się nie mylę )
stareńkie HW35 Gamoń PR-45, Walther CP88
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
Pożegnalne skupienie, bo karabinek zmienił właściciela
Trochę go pomierzyłem i wychodzą takie prędkości jak na załączonym obrazku. Chrono nie było kalibrowane, więc mogło się trochę mylić, ale najważniejsze w tym wykresie jest porównanie kolejnych strzałów różnymi śrutami (exact 4,50, 4,51, 4,52, 4,53 i express 4,52).
Strzelane było od ok. 3100PSI do ok. 2200PSI. Pierwsze 45 strzałów exactem 4,53 z pudełka 500szt., później 5 serii po 24 strzały z pudełka testera exacta i ostatnie 42 strzały znowu z pudełka exacta 4,53 500szt. (na legendzie z prawej strony opisane są kolorki)
Co sądzicie o tym wykresie? Wkręcenie innego regulatora (reduktora do 850PSI) w tą butlę paintballową mogłoby wygładzić wykresy?
Trochę go pomierzyłem i wychodzą takie prędkości jak na załączonym obrazku. Chrono nie było kalibrowane, więc mogło się trochę mylić, ale najważniejsze w tym wykresie jest porównanie kolejnych strzałów różnymi śrutami (exact 4,50, 4,51, 4,52, 4,53 i express 4,52).
Strzelane było od ok. 3100PSI do ok. 2200PSI. Pierwsze 45 strzałów exactem 4,53 z pudełka 500szt., później 5 serii po 24 strzały z pudełka testera exacta i ostatnie 42 strzały znowu z pudełka exacta 4,53 500szt. (na legendzie z prawej strony opisane są kolorki)
Co sądzicie o tym wykresie? Wkręcenie innego regulatora (reduktora do 850PSI) w tą butlę paintballową mogłoby wygładzić wykresy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Wychodzi na to że dla niego najlepszy będzie 4,50 .
Czy częstotliwość oddawanych strzałów była podobna ?
Myślę że w trakcie użytkowania będzie się poprawiać powtarzalność zespołu zbijaka i zaworu , musi się dotrzeć . Ja może paczkę wypuściłem .
Normalnie mi się łezka zakręciła , czy to był dobry krok.....
Czy częstotliwość oddawanych strzałów była podobna ?
Myślę że w trakcie użytkowania będzie się poprawiać powtarzalność zespołu zbijaka i zaworu , musi się dotrzeć . Ja może paczkę wypuściłem .
Normalnie mi się łezka zakręciła , czy to był dobry krok.....
No jest trochę złomu , opału na zimę oraz szkła , a jak to nafaszerować ołowiem to ....fajna zabawa .
-
Częstotliwości strzałów były mniej więcej takie same, tylko odstęp między kolejnymi seriami mógł być większy, a ostatnia seria była strzelana dzień później. Czasami mogłem chwilę dłużej celować naładowanym karabinkiem przed oddaniem strzału. Na czas/częstotliwość nie zwracałem uwagi. Jakie mogą mieć znaczenie?