kolego możesz być dumny bo sam to zrobileś, dla nie których może lipa ale dla mnie liczy się fakt że samemu coś zrobiłeś http://www.youtube.com/watch?v=JhPhqPP5sSs
to moje cacko specbest pomógł mi ósemke i tuleję zrobić, tłumik już pomalowany ręcznie ten jest oklejony
[ Dodano: 2010-04-06, 17:53 ]
I tak sobie dumam i dumam nad magazynkiem do sharpaka chyba coś sobie zmyśliłem. Na razie mam taki zamysł teoretyczny.
Obudowa jest stała z przerwą na dole, tuż nad portem ładowania (rynienka). Bembenek będzie obrotowy palcem ( innego wyjścia nie ma) Podczas obrotu śrut trafiający na otwór będzie spadać na rynienkę, a potem to już popychacz i wiadomo.
Tak sobie to umyśliłem ale co z tego wyjdzie, nie mam pojęcia
Mam pytanie, czy w Sharpie Innova 1110 Drewno montowane są dwa rodzaje przyżądów celowniczych (przeziernikowe i tru-glo), a jeśli są to w której wersji jest lepsza ósemka?
Benjamin Sheridan HB22
Hämmerli 450 [buk, orzech i buk]
Mam HB22-pca.
Na forum amerykańskim przeczytałem co by zostawiać go napompowany jedną pompką.
Nawet po tygodniu nie używania strzelam na sucho z tą jedną pompką dla sprawdzenia szczelności zasobnika powietrza.
Mam go ponad rok i wszystko jest z nim w porządku.
Dlatego mam pytanie do użytkowników Sharpa Innovy, czy ktoś z Was postępuje tak jak ja?
Benjamin Sheridan HB22
Hämmerli 450 [buk, orzech i buk]
Ja też nie ale chyba powinienem, ponieważ ost zauważyłem że ucieka mi powietrze ze zbiorniczka, przez otwór którym powinno tylko wchodzić.
[ Dodano: 2010-05-25, 20:18 ]
No i sie samo naprawiło. Po każdym strzelaniu odstawiałem karabinek pozostawiając go na jednej pompce i już powietrze nie ucieka
Witam
Zrobiło się ciepło i wszyscy poszarpani poszli w teren?
Przeczytałem cały wątek i poczułem smaczek na zakup SHARP INNOVA.
Ciekaw jestem na jakim etapie zatrzymała się produkcja metalowego korpusu, i jaka byłaby orientacyjna cena przy produkcji kilkudziesięciu sztuk?
Na allegro jest pare aukcji gdzie podobno jakiś hurtownik przywłaszczył sobie tłumiki i cena wynosi 165zł z osadą drewnianą. Proszę o sprostowanie jeśli się mylę co do atrakcyjności tej ceny.
AirMaster po amputacji lufy, ale opatrzony zgrabnym tłumniczkiem.
mojego sharpa modernizowal specbest i mam metalowy korpus szczelny jak diabli!!! w temacie nowy korpus sa foto. aco do 1 pompki hmmm? jesli komus pomoze to niezaszkodzi:)
Ja i tak wymieniłem tę uszczelkę na której pracuje kulka wrzuciłem tam zwykły oring odpowiednich rozmiarów i trzyma. Tę uszczelkę co uszczelnia trzpień też wywaliłem i wsadziłem oring ciut większy o ciaśniejszym otworku wewn.
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy tłumik od mojego SHARPA 1210 4,5mm będzie pasował do mojego przyszłego karabinka AT44-10 4,5mm moje marzenie spełni się w przyszłym tygodni kiedy przyjedzie kurier ! Generalnie z mojego sharpika jestem bardzo zadowolony ale niestety pójdzie w odstawkę jednak PCP sharpik wykończył mi nadgarstek