Forum dyskusyjne miłośników pneumatyków i innej broni FA
Moderator: Hiszpan63
-
Forum dyskusyjne miłośników pneumatyków i innej broni FA
Witam,
Zakupiłem wczoraj wiatrówkę Turcar HTS 4,5 mm + celownik optyczny Hawke Sport HD 4x40, do tego montaż Hawke 2-częściowy średni 1 cal (HM5401).
I teraz pytanie. Jak to dziadostwo zamontować? Bo wyszło mi takie coś:
Przy próbie dokręcenia nic się nie dzieje, nic nie zaskakuje, a nie wierze, że ma to wyglądać tak nieschludnie i nieestetycznie! Co robię źle? Może zły montaż?
Zakupiłem wczoraj wiatrówkę Turcar HTS 4,5 mm + celownik optyczny Hawke Sport HD 4x40, do tego montaż Hawke 2-częściowy średni 1 cal (HM5401).
I teraz pytanie. Jak to dziadostwo zamontować? Bo wyszło mi takie coś:
Przy próbie dokręcenia nic się nie dzieje, nic nie zaskakuje, a nie wierze, że ma to wyglądać tak nieschludnie i nieestetycznie! Co robię źle? Może zły montaż?
-
- Ściepnik
Na początek , żle zamocowałeś montaże ; śruby , które dokręcasz muszą być w obydwóch montażach po jednej stronie karabinka.Wszystko jedno czy z prawej czy lewej. Po drugie możesz spróbować odwrócić płytki dociskowe o 180*. Estetyka estetyką , ale dopóki nie zamontujesz celownika i nie przystrzelasz karabinka , trudno powiedzieć czy montaż jest osiowy czy nie. Najpierw ma działać , potem wyglądać...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
Re: Forum dyskusyjne miłośników pneumatyków i innej broni F
Ojejejej ...KoszmarSenny pisze:Witam,
Zakupiłem wczoraj wiatrówkę ...
Ta wiatrówka to koszmar senny z miasta.
A celownik to miasto senne w koszmarze.
A montaż to ogólnie koszmar.
Żartuję....
Witam serdecznie na Forum,
Romek z Torunia.
P.S. Czy Kolega mógłby uzupełnić profil,.
Dla chcącego nie ma NIC...
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
To jeszcze , skoro dopiero wczoraj zakupiłeś ten karabinek , to wypadałoby go umyć benzynką i przesmarować. Ten Turkar to taki dziwny Hatsan/Ranger , ale na początek może być. Tylko bez smarowania to ja cienko widzę strzelanie z niego....A swoją drogą ..powitać Tarnowskie Góry , a powitania są w dziale powitań i może by wypadało....
-
Myśle, że karabin jest dość wysmarowany, bo aż całe ręce się brudzą. Wszędzie różnegorodzaju smary czy coś. Dodatkowo sprzedawca polecił mi na moją prosbę własnie jakieś płyny do konserwacji. I coś tam zakupiłem.hiszpan63 pisze:To jeszcze , skoro dopiero wczoraj zakupiłeś ten karabinek , to wypadałoby go umyć benzynką i przesmarować. Ten Turkar to taki dziwny Hatsan/Ranger , ale na początek może być. Tylko bez smarowania to ja cienko widzę strzelanie z niego....A swoją drogą ..powitać Tarnowskie Góry , a powitania są w dziale powitań i może by wypadało....
Karabinek ma słuzyć rekreacyjnie. Wiem, że to nie super sprzęt
-
-
- Ściepnik
Myślę , że karabin jest tylko zakonserwowany i to czym brudzisz ręce do niczego nie służy. Ten środek o dziwnej konsystencji trzeba przed strzelaniem usunąć , a system przesmarować smarem molibdenowym.Poza tym czytać , czytać i nie słuchać głupot sprzedawców w Mil-----ach. O eksploatacji wiatrówki jest mnóstwo na forum...KoszmarSenny pisze:Myśle, że karabin jest dość wysmarowany, bo aż całe ręce się brudzą. Wszędzie różnegorodzaju smary czy coś. Dodatkowo sprzedawca polecił mi na moją prosbę własnie jakieś płyny do konserwacji. I coś tam zakupiłem
-
-
Poczytaj:
http://konceptus.iweb.pl/3.konceptus.pl ... &Itemid=14
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=180
http://konceptus.iweb.pl/3.konceptus.pl ... &Itemid=14
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=180
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40