Tą szynę określa się czasem 13/11 . Mierzyłem u siebie , jest 13/ 11,5 i myślę że to są jej prawidłowe wymiary. Węższa szyna może przekosić osie lufy i lunety, bo jedna szczęka montażu jest stała.
Nie wiem jakie rozmiary robią Chińczycy i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to, ja robię 11 mm i jeszcze nikt nie narzekał. Co do kąta to nie myślałem że zrobisz 45 stopni, mówiąc że nie ma znaczenia miałem na myśli kąt w zakresie od 55 do 65 stopni. Gdybym wiedział że za tą pracę bierze się ktoś kto nie ma pojęcia to bym napisał kąt.
Szyna będzie pasowała. Kolego LOTAM mierzysz szczerbinkę która jest na Sharpie,a ona jest właśnie większa od standardowych szyn. Jak masz możliwość zmierzyć u kogoś standardową szynę to zobaczysz że będzie 11mm albo 11,5mm.
daras pisze:Nie wiem jakie rozmiary robią Chińczycy i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to, ja robię 11 mm i jeszcze nikt nie narzekał. Co do kąta to nie myślałem że zrobisz 45 stopni, mówiąc że nie ma znaczenia miałem na myśli kąt w zakresie od 55 do 65 stopni. Gdybym wiedział że za tą pracę bierze się ktoś kto nie ma pojęcia to bym napisał kąt.
Może faktycznie chinole robią jak leci, nie kłócę się o wymiary tej szczerbinki. Ale jeśli o kąt to przed twoim postem było jasno napisane że mówimy o kącie 45stopni więc proszę .....
Tak prawda nie jestem tak doświadczonym strzelcem i użytkownikiem wiatrówek dlatego rzetelnie pytałem o wszystkie wymiary .... szkoda że w ten sposób podchodzimy do sprawy.
Cyt: Dlatego że przy rozmowie o szerokości i kątach szyny padły złe podpowiedzi czego skutkiem jest
LOTMAN - Ty to projektujesz i w sumie sam powinien żeś wyciągać wnioski z porad .
I śmieszne mi się wydają twoje pretensje
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Ale nauka i doświadczenie nie idą w las
na obecnym etapie można to poprawić , zastanawiam się tylko czego nie robisz projektu na CNC miesze koszty , szybsze wykonanie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VaVr89FO_FE[/youtube]
sterowane z programu cad/cam
Koledzy odnoszę wrażenie że moją prace i mnie traktujecie z góry.
Jak napisałem nie jestem specjalistą w tych sprawach ale co nieco wiem, prosiłem o pomoc i dane, w zamian otrzymuje masę dobrych rad (mówię o koledze januszmariusz) jeśli chcesz pomóc, to napisz może gdzie w Twojej okolicy funkcjonuje zakład, który takie zamówienie zrealizuje za taką cenę, a może sam dasz radę wykonać. Mam pretensje bo tych poprawek mogliśmy uniknąć. Oczywiście ze można wykonać to na frezarce ale wszystko ma swoja cenę i czasochłonność.