SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

leśny

Post autor: leśny »

kol.Januszmariusz.
Dziekuję za dopisanie do listy, nie wiedziałem jak to zrobić.
Jest nas juz kilkudziesięciu wiec koszty przygotowania produkcji nie bedą wcale takie małe.
Po podaniu konkretnych danych deklaruje swoja pomoc w formie takiej jaka zostanie uzgodniona na forum.
Awatar użytkownika
piotrpek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: piotrpek »

Witam!
To już z górki. Chyba na lato będzie można poskładać.
Dynkso_o pisze:Jeżeli jak uwazasz, ze na sile pompowania wplywa jedynie sila tarcia, moze problem, rozwiaze wylacznie odrobina smaru ? Moze fabryka o nim zapomniala ?
Wpływa siła tarcia elementów i parcia sprężanego powietrza.
Więc:
1. Sprawdź, jak możesz, na innym egzemplarzu czy jest tak samo.
2. Przy pompowaniu odczuwasz tarcie metalu o metal to kasuj ewentualne luzy i smaruj!
3. Pkt 1 nieprawda i pkt 2 nieprawda to pozostaje ciężko chodzący tłok lub przykładasz za mało siły.
Crosman 3576, 2xŁucznik KL.170, PRO77, Lider S-9, Sharp Innova 1210+Delta 3-9x40
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

Post autor: PANZER.PL!!! »

co do pompowania?
sily jak sily ale sie wprawy nabierze do 5 pompek to pikus :lol: a do 8-10 troszke ciezej ale pomyslec jak mozna sobie miesnie wyrobic :mrgreen: ja smaruje olejem silikonowym ale mozna lepiej smarem wazelinowym
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Przy odpowiedniej technice 5 razy można napompować bez "większych" problemów.
Ja w zwiększonej częstotliwości użytkowania, znaczy strzelanie, dużo strzelania codziennie smarowałem cylinder co tydzień. Ale przy normalnym użytkowaniu raz na miesiąc wystarczy. Smaruje molibdenowym, po wcześniejszym wyczyszczeniu starego smaru.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Dynkso_o

Post autor: Dynkso_o »

Uwierzcie mi, ze 5 popmek to juz Mission Impossible, pozostaje, miec nadzieje, ze to kwestia zkrecenia sruby tloka. Jak tylko dostane sprzecik w swoje rece, rozbiore :)
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

to 4 dasz rade wiec tak zostaw! na ile metrow chcesz strzelac? 4 wystarcza na 40metrow
rozumiem 10 pompek no to jest ciezko ale 5? masz 26 lat i cienko cienko bracie :> trenuj :oops:
Awatar użytkownika
Mito

Post autor: Mito »

Dynkso_o - a jaką "tjochnikę" pompowania stosujesz?
Lider "Forty Four"
Sharp Innova 1210
Crosman Discovery
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

Siła z wiekiem się mnoży :mrgreen: Dynkso_o szybciej musisz się starzeć :mrgreen:
Dynkso_o

Post autor: Dynkso_o »

Od roku regularna silownia, 4x w tygodniu, mysle, ze z moja sila jest wszystko ok :) Uzyskalem wystarczajaco duzo komentarzy, zeby rozprawic sie z tym problemem. Niestety karabinek dostane w rece, niestety dopiero za 2 tygodnie. Prosze jeszcze polecić jakis smar do tłoka, który nie płynie negatywnie na uszczelke
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Już pisaliśmy.
Ja używam molibdenowego, koledzy silikonowego. Można też psiknąć silikonowym w sprayu, ale ten się szybko "zużywa" i dostaje się do korpusu i lufy, także nie polecam.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
specbest

Post autor: specbest »

wazelina techniczna wystarczy a smary i oleje silikonowe to tylko tam gdzie metal o metal nie trze sie stosuje.
Porządek i ład jest domeną ludzi małych. Geniusz panuje nad chaosem :)
muflon

Post autor: muflon »

Przeszukanie tego wątku sprawia coraz większą trudność stąd moje pytanie: chciałbym zakupić komplet oringów do Innovy 1210 4,5 mm ale nie chce mi się w tej chwili rozkładać karabinka celem wyciągnięcia oryginałów. Czy ktoś zna wymiary oringów?
Daniel
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

kolego ja mam oringi wszystkie moge ci zestawik wyslac po 2 sztuki z kazdy rodzaj na pw prosze sa to oringi grubsze niz oryginaly znaczy sie lepsze ja mam je w swoim i jest GIT :mrgreen:
co do magazynku?! ja nie potrzebuje ale moze ktos bedzie chciec magazynek jednak w SHARPIE PCA to nie trafny pomysl wg mnie, ale jesli masz pomysl warto go wysluchac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
muflon

Post autor: muflon »

PANZER.PL!!! pisze:kolego ja mam oringi wszystkie moge ci zestawik wyslac po 2 sztuki z kazdy rodzaj na pw prosze sa to oringi grubsze niz oryginaly znaczy sie lepsze ja mam je w swoim i jest GIT :mrgreen:
Wysłałem PW.
Daniel
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

witam kolege bedziesz i napewno jestes zadowolony z SHARPA :lol: