w hw90k podstawa szyny ma 10,1 mm
natomiast gorna czesc 10, 8.
Wyglada na to ze wymiary szyny 11mm zaleza od producenta sprzetu i od materjalu z jakiego jest wykonana.
Najrozsadniej bedzie zrobic podstawe na 10,5 , a gore na 11,5 -12 mm(warunek korpus ze stali).
Ostatnio zmieniony 2010-01-31, 13:05 przez zelazny karzel, łącznie zmieniany 1 raz.
Szyna powinna mieć 11 mm u góry bo większość montaży są właśnie robione na taką szynę. To czy będzie szyna miała 10.9 czy 11.1 nie ma już większego znaczenia.
OK. Więc zrobimy korektę niema problemu, jeśli wychwyci ktoś jeszcze jakieś błędy to proszę pisać, w przyszłym tygodniu zrobimy prototyp. Koledze daras dziękuję za uwagi i przepraszam za moją krnąbrność całe życie człowiek się uczy.
A czy otwór na lufę ta szersza cześć nie powinna iść dalej a nie tylko na 11 mm trzeba też zaznaczyć otwory na kołki montażowe do spustu oraz samo miejsce na spust
FAKT WIĘCEJ NAS TO LEPIEJ A CO DO SZYNY KAZDE MOCOWANIE JEST SKRECANE WIEC CZY 11,1 CZY 10,8 TO ZADNEGO ZNACZENIA NAIE MA BO SKRECASZ I SIE DOPASUJE PRAWDA!
No właśnie nie do końca bo niektóre szczerbinki są nieregulowane :-(
Otwory na spust i mechanizm ślizgowy oczywiście będą .
Otwór na osłonę został zachowany z oryginalnego korpusu projekt rosyjski faktycznie zakładał głębsze wkręcenie ale po konsultacjach doszliśmy do wniosku że im mniej przeróbek tym lepiej dla wszystkich, którzy nie mają możliwości przerabiania dodatkowych rzeczy.
A ja Panowie mam pytanie odnośnie "Sharpidła" - mianowicie czy lufa 4,5mm ma tą samą średnice zewnętrzną co lufa 5,5mm. Domyślam się, że zamówienie dotyczy kalibru 5.5mm ?. Ew. czy jest potrzeba wprowadzenia istotnych zmian przy karabinku w kalibrze 4.5mm w zamówionym detalu ?. Dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość.
Pozdrawiam.
HW97K + D.O.C. 4-16x50 AOMD
Taurus PT92
W drodze BMK40 + lupka nieznana
Tak bo w jednym jak i w drugim kalibrze wlot jest rozwiercony, a poza tym uszczelniony będzie cały wlot przy zamknięciu zamka więc niema mowy o nieszczelnościach.