SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Norbert

Post autor: Norbert »

Pozwole sobie zapytać w tym wątku.
Co prawda mam 4,5mm ale... po zakupie pompowanie na 4-5 razy bez problemu, po wpuszczeniu smaru przez to małe oczko pod tłokiem w pozycji otwartej zaczelo się przepuszczanie powietrza już przy 4 pompnięciu i widoczny spadek wysokości strzału ( około 1-1,5cm )
I już nie wiem czy po prostu dałem smaru za dużo czy też moja wersja jest z zaworem bezpieczeństwa i się na tyle smarem uszczelniła że już przy 4 pompce puszcza powietrze.
Czy zna ktoś stronke z opisem jak sprawdzić czy ten zawór jest i ewentualnie jak się go pozbyć bo co prawda strzelam na 4 pompnięcia ( co teraz daje około 3,2 ) ale chciałbym się ewentualnego zaworu pozbyć i mieć możliwość pompowania tyle razy ile mam potrzebę w danym momencie.
Szukałem w sieci ale kiepsko bo nie znalazlem.
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

Przeczytaj temat "sharp innova i woda" ,myślę że tam znajdziesz odpowiedź. Konieczne ,acz
kolwiek nie zalecane będzie również czyszczenie lufy z oleju. Tłok smarujemy po szkocku :D ,nie przesadzając z oliwką .Zawór chwilowo zostawił bym w spokoju. Nie ruszanie jego nastaw jest pewnego rodzaju gwarancją braku problemów z naszym prawem.
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

Post autor: PANZER.PL!!! »

podobno te z szarym mocowaniem tloka maja zawor?! ja taka mam i pompuje ile chce tzn ile moge hehe bo to troche sily trzeba :mrgreen:
wg producenta przy 5 pompkach to predkosc jest 248m/s czyli przy masie pocisku 0,54grama to granica 17J dokladnie jekies=16,6J
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

PANZER.PL!!! pisze:podobno te z szarym mocowaniem tloka maja zawor?! j
Jakoś nie zauważyłem u siebie.... a mocowanie mam szare.
To zależy od serii pewnie.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

no mozliwe ze tak poprostu gdzies mi sie na jakims forum obilo ze maja, ale producent podaje 8 pompek. ja zaworka wyraznie nie mam tak jak Nelo
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

Jest w szarym. W korpusie znajduje się sprężyna ,dosyć mocna, ale kiepskiej jakości .
W gumowym tłoczysku nawiercony jest otworek przelotowo .Sprężyna równoważąca ciśnienie
tłoka dociska od środka"tego szarego" gumkę zamykającą otwór. regulacja odbywa się poprzez dokręcanie gwintowanej tulejki . W moim egzemplarzu zawór puszczał w połowie cyklu
czwartego pompnięcia.
patew

Post autor: patew »

Koleżanki i Koledzy !!!
(Nie wiem czy są tu koleżanki ale tak na wszelki wypadek żeby mnie ktoś nie posądził o sexizm)
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Życzę wszystkim (i sobie również) wesołych świąt, samych trafień do celu, nowego korpusu do naszych wiatrówek, spotkania przy piwie, ognisku i grilu oraz naturalnie na stanowiskach strzeleckich celem zweryfikowania naszych umiejetności.
Z całego serca życzy wszystkim forumowiczom Patryk.
specbest

Post autor: specbest »

I ja dołączam sie do życzeń na swieta i Nowy Rok .
Wszystkim forumowiczom samych dziesiątek również w życiu codziennym.
I żebyśmy sie spotkali w realu w pięknych okolicznosciach przyrody i przy piwie :P .
Porządek i ład jest domeną ludzi małych. Geniusz panuje nad chaosem :)
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

no to moi drodzy poSHARPańcy życze wam aby każdy strzał był celny śrut niezmarnowany, aby nasza pasja dawała nam i naszym bliskim dużo radości :P
WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ŻYCZY SEBASTIAN
Awatar użytkownika
Nelo

....aby nasza pasja dawała nam i naszym bliskim dużo radości....
Odważne stwierdzenie
No to ja nieśmiertelne:
Wesołego najlepszego, szczęśliwego i dosiego....

(dosiego?.... wie ktoś co to znaczy?)
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Korneliuszu pochodzi to od zdrobnienia imienia wielce szacownej i wiekowej damy ,jak się nie mylę z Krakowa.Pani Dorota zdrobniale Dosia dożyła słusznego wieku w tak świetniej formie i wtedy znajomi życzyli sobie Dosiego roku(wg.prof.Miodka chyba powinno pisać się z dużej litery,pytaj bieglejszego hi,hi polonisty,bo ja robię :lol: błędy)
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
Nelo

Dziękuję ci za szczegółowe wyjaśnienie...
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Nie za ma co :roll: .Wryła mi to w mózg moja polonistka była dziewczyna :P
Niewielka Zbrojownia
patew

Post autor: patew »

Nelo pisze:(dosiego?.... wie ktoś co to znaczy?)
Do siego roku - życzenie noworoczne: do tamtego, przyszłego roku (domyślne: abyśmy doczekali)
To definicja ze słownika języka polskiego. Gry słowne to moja druga pasja obok strzelectwa jak się robi ciemno to komp i literaki albo scrabble
Awatar użytkownika
przemas_81

Post autor: przemas_81 »

Witam

Mam pytanko, czy ktos z Was spotkał się może z problemem, którym jest delikatny luz korpusu ( plastikowy z szyną pod lunetę ) na boki ? Czy ktoś zna jakiś sensowny sposób jego zniwelowania ? może jakaś ukryta śruba, którą trzeba dokręcic ?? Dzieki z góry na pomoc

Wesołych i Spokojnych Świąt życzę