Starszy_Pan pisze:cga1 napisał/a:
Wykonanie takiego korpusu kosztuje około 250 zł i oczywiście masę pracy .
Drugi raz bym się na takie coś nie dał namówić .
Napewno nie dasz się namówić ??
sharpinnova pisze:robione na CNC ?? jesli tak to cena wiekszej ilosci byla by duzo, duzo mniejsza...
Przemyśl temat jestem gotów w to wejść
Ostatnio zmieniony 2010-02-27, 12:53 przez Starszy_Pan, łącznie zmieniany 1 raz.
Szybko napisz cos wiecej. Widze ze wstawileś nowy metalowy korpus, nową osłonę lufy i chyba samą lufe tez bo calosc jakas dłuższa. Co jeszcze zmodyfikowaleś???
Czy robiles cos z mechanizmami pompki??
Ja mam w plachach pierscienie slizgowe (za duzo luzu to to ma i się telepie). Zastanawiam się tez nad nową uszczelka z czegos samosmarnego typu ZEPTO.
Jednak nie wiem jak wyeliminowac problem luzów na bolcach i nicie który zdązyl się pojawić. Chinczyki elegancko zrobili stożkowe otwory po obu stronach dzwigni zeby nit ładnie się schował ale nie pomysleli ze w takim rozwiazaniu siła nacisku skupia się na dwóch żyletkach Planuje to to rozwiercic i wstawic grubszy bolec, a na koncu przyfastrygowac puntowo migomatem, Jednak konieczne bedzie roztoczenie tulei stanowiacej łożysko
pozdrwiam
Sharp Innova 1210 Uszczelniony na maxa + Leapers 3-9x32AOMD
Korpus był opisywany wcześniej na forum . Teraz wypolerowałem pompkę a osłonę lufy wykończyłem na szczotkowaną stal . Lufa jest oryginalna tylko osłona jest wydłużona . Osada jest nowa ponieważ wcześniejsza polimerowa po moich modyfikacjach nie nadawała się do użytku . Mechanizmu pompki nie modyfikowałem jest oryginalny tylko wypolerowany .
Slavia 630 rocznik 76
Łucznik 87
Umarex 850 pcp
SIG SAUER MCX pcp
Umarex sa 10
CZ 75
Dan Wesson 8
Dla ścisłości ja zająłem się tylko sprawą korpusu, dosyłacz i inne uszczelnienia to sprawa indywidualna. Jeśli ktoś ma czas to może wrzucić projekt 4-taktowego dosyłącza z modyfikacjami.
Policzmy chętnych. Dzisiaj rynek narzuca ceny. Myślę , że producent skalkuluje to jeszcze raz.
Między Mieć i Nie Mieć nie ma "prawie". Daj sprawdzony projekt a zobaczymy ile krzyknie fachowiec u mnie. "Nadzieja umiera ostatnia"