SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
Może uszczelka między plastikowym korpusem a metalowym cylindrem pompki (że tak powiem), u mnie oryginalna była obcięta w pół, a dziś już musiałem kupowaną wymienić bo też nadszarpnięta... albo wlot powietrza z korpusu do lufy.. taka dziurka w lufie. Też się zastanawiam jak to uszczelnić.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
U mnie było dobrze ale podkusiło mnie wyjmować lufę zeby obrobić port ładowania, zakleiłem na porządny klej dwuskladnikowy ale pusciloNelo pisze:Może uszczelka między plastikowym korpusem a metalowym cylindrem pompki (że tak powiem), u mnie oryginalna była obcięta w pół, a dziś już musiałem kupowaną wymienić bo też nadszarpnięta... albo wlot powietrza z korpusu do lufy.. taka dziurka w lufie. Też się zastanawiam jak to uszczelnić.

By osadzić lufę osiowo nawinełem dwa pierscienie z taśmy samowulkanizyjącej a pomiedzy nie nałożylem masy uszczelniajacej -mur beton

Teraz walczę niestety z rozciagniętym otworem w korpusie pompki

Zakładajac ze lufa jest wklejona szczelnie a wymieniony przez Ciebie oring jest odpowiedni, są jeszcze 2 mozliwosci takiego stanu rzeczy.goniu pl pisze:Zauważyłem że sharpik po zatkaniu wylotu lufy dmucha gdzieś z pod lufy w tej plastikowej obudowie, uszczelkę dosyłacza śrutu już wymieniłem, wie ktoś jaka tam jest uszczelka
1. Uszczelka pomiedzy glowicą a plastikowym korpusem jest uszkodzona, czy też nie dostatecznie docisnieta (osłona lufy i pompka powinny się stykać).
2. Tylnia częsc głowicy jest zbyt luźna w stosunku do trzpienia - u siebie próbowalem zaklepywac bo nie wchodziła tam zadna rureczka. Ale to rozwiazanie mało trwałe bo materiał w tym miejscu zwyczajnie się ściera i wymyslilem coś takiego:

pozdrawiam!
-
-
Możesz możesz...
http://www.allegro.pl/item757368432_luf ... lumik.html
Hatsan85 + PP 4x32AO
-
kilka dni temu byłem sobie popykać z mojego 1210 4,5 wood, waliliśmy na jakieś 25-30 metrów do butelek 3-4 pompnięcia butelki szły na drobne kawałeczki :] az do czasu nagle przy strzale poczułem powietrze na policzku a punkt trafienia na ta odległość zmienił sie o jakieś 30-35 cm w prawy dol, no nic strzelam dalej na 10 strzałów ani jeden nie trafił w butelkę (wcześniej na 10 może 1 by nie trafił..waliłem na stojąco z wolnej ręki) pomyślałem ze wina strzelca to wale z podpórka trafień dalej brak o rozrzut jakbym ziemniakami rzucał
na początku myślałem ze to oring popychacza skoro mi w policzek dmucha no to posprzątałem spakowałem sie i do domu autem sprawdzić OCB?W domu zobaczyłem o co chodzi dopiero, lufa(wewnętrzna) wystawała z obudowy lufy o jakieś 2 mm wcześniej chowała sie jakiś 1 milimetr wgłąb.. wcisnołem ja palcem z oporem sporym, i tu nasuwa sie moje pytanie czym ja wkleić żeby było juz na stale? myślę nad poxipolem bądz jakąś żywicą z utwardzaczem czy to dobry pomysł? czy ktoś z kolegów miał także taka przygodę z lufa?
ad.2 co do lufy za 140 zeta to niedawno były sharpy cale nowe za 170 tylko ze w polimerze...
pozdrawiam

ad.2 co do lufy za 140 zeta to niedawno były sharpy cale nowe za 170 tylko ze w polimerze...
pozdrawiam
-
Witaj
Ja wyciaglalem lufę zeby przepolerowac jej przewód.
Wklejenie na jakąs zywice to może być za mało - żywica moze nie pokryc całego obwodu lufy w oklicy otworu wlotowego i może dmuchac.
U siebie wlasnie tak zrobilem klejac na klej na bazie zywic epoksydowych i pusciło mimo ze lufe po tej operacji ledwo wytargałem z korpusu.
Pomogło dopiero delikatne rozwiercenie (ręczne) korpusu w miejscu osadzenia lufy z 9mm na 10mm. Lufę podwinełem taśmą izolacyjną w odleglosci 1cm od otworu wlotowego na boku lufy i kilka cm dalej zeby lufa siedziala w korpusie osiowo. Rozwiercenie kanału pozwoliło na nałozenie wiekszej warstrwy kleju a co za tym idze dokladniejsze jego rozmieszczenie i przez to uszczelnienie.
Od tamtej pory pompuje ile fabryka dała i nie mam zadnych nieszczelnosci
Ja wyciaglalem lufę zeby przepolerowac jej przewód.
Wklejenie na jakąs zywice to może być za mało - żywica moze nie pokryc całego obwodu lufy w oklicy otworu wlotowego i może dmuchac.
U siebie wlasnie tak zrobilem klejac na klej na bazie zywic epoksydowych i pusciło mimo ze lufe po tej operacji ledwo wytargałem z korpusu.
Pomogło dopiero delikatne rozwiercenie (ręczne) korpusu w miejscu osadzenia lufy z 9mm na 10mm. Lufę podwinełem taśmą izolacyjną w odleglosci 1cm od otworu wlotowego na boku lufy i kilka cm dalej zeby lufa siedziala w korpusie osiowo. Rozwiercenie kanału pozwoliło na nałozenie wiekszej warstrwy kleju a co za tym idze dokladniejsze jego rozmieszczenie i przez to uszczelnienie.
Od tamtej pory pompuje ile fabryka dała i nie mam zadnych nieszczelnosci

-
DziękiNelo pisze:Możesz możesz...

Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
-
-
-
To jest strzał w dziesiątkegoniu pl pisze:U mnie się jednak okazało że lufa ma 4,5 mm, tylko około 3 cm przy wylocie ma więcej (5,5mm) co mnie NIESAMOWICIE dziwi![]()
![]()
, najwidoczniej wina leży po stronie śrutu
P.S Właśnie się dowiedziałem że będę miał SYNA![]()
![]()

Porządek i ład jest domeną ludzi małych. Geniusz panuje nad chaosem 

-