Mój dzisiaj wyzionoł ducha a nie moge znalesc takiego samego ani nawet podobnego

Niestety w mojej okolicy to nie idze dostac oringu mniejszego niż 20mm srednicy, zna ktos jakis sklep który prowadzi sprzedaż online takich rzeczy??
pozdrawiam
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Wodnik4 pisze:W egzemparzach z aluminiowym - siwy tłokiem JEST ZAWOREK !!!januszmariusz pisze:Ciekawe.....,może jakiś zaworek ciśnieniowy?Nelo pisze:żeby nie pompować po wyżej 4.... tak jak mówi instrukcja?
Mam inny problem - zwabiony wynikami strzeleckim w 4,5 kupiłem 5,5 i ... im więcej pomuję tym bardziej znosi w lewo. Na 30metrach różnica międzu 2 pompkami a 5-cioma to prawie 6 cm. Strzelanie przy bezwietrznej pogodzie i w kierunkach przeciwnych, z lufą karabinka bez tłumika podpartą na worku z piaskiem i z powtarzalnym chwytem. CO TO JEST???
Tak wygięła się i teraz zamiast ósemki jest szesnastka.prawdopodobnie coś z ósemką...
Też o tym myślałem bo ta niby 8-ka się trochę kiwa. Zamierzałem już to usztywnić lutem. Zastanawia mnie tylko fakt, że przy powtarzalnej ilości pompek, uzyskuję w miarę powtarzalnie oś pionową, a przesuwa się tylko przy zmianie ilości pompek. To sugerowało mi jakąś krzywiznę więc na razie nie lutowałem. Chyba zlutuję i zobaczę efekt. Dziękuję za odpowiedź.Nelo pisze:Wodnik4 pisze:W egzemparzach z aluminiowym - siwy tłokiem JEST ZAWOREK !!!januszmariusz pisze: Ciekawe.....,może jakiś zaworek ciśnieniowy?
Mam inny problem - zwabiony wynikami strzeleckim w 4,5 kupiłem 5,5 i ... im więcej pomuję tym bardziej znosi w lewo. Na 30metrach różnica międzu 2 pompkami a 5-cioma to prawie 6 cm. Strzelanie przy bezwietrznej pogodzie i w kierunkach przeciwnych, z lufą karabinka bez tłumika podpartą na worku z piaskiem i z powtarzalnym chwytem. CO TO JEST???
prawdopodobnie coś z ósemką...
WitamMarek12345 pisze:Drozdzu jak juz dopasujesz ten oring na popychaczu i będzie idealnie pasował to dasz namiary jaki rozmiar spasował ja jade na orginalnym ale przedmuchy są i to dosc spore ale jeszcze jest cały.Dzięki za info o zaworku na tłoku .
Chcialem kupic 3x1,6 ale nie mieli, wiec zapytalem o cos podobnego no i mieli walsnie 3,1x 1,6 - uszczelnia idealnie.Marek12345 pisze:Gdzie kupiłes taki rozmiar oringa ja schodziłem 5 sklepow i niema 3x1,7 są ale nie pasi..
[ Dodano: 2009-08-31, 21:00 ]
Uszczelka pomiedzy korpusem pompki a lufą piszesz ze dorobiłes mozesz powiedziec z czego albo najlepiej daj fotke jak masz mozliwosc .
Blisko ale nie bezpośrenio.daras pisze:Czy lufa w tym karabinku leży bezpośrednio na kartuszu?