Moderator: Hiszpan63
To kup Byrda cara cara okładziny frn jak ten na fotce lub g10 (będzie grubszy)daras pisze:Od maja oglądam aukcje i nic nie mogę wybrać
I tutaj się zgadzam. Darek ma rację. Ja używam od lat vicka i nie zamienię go na nic innego. Jest bardzo uniwersalny. Zawsze miałem "chyzia" na punkcie noży i przeszedłem już chyba wszystkie etapy, od sierpaka do szczepienia drzewek przez noże sygnowane dla oddziałów specjalnych i inne firmowe koziki. Żaden nie okazał się tak wszechstronny jak szwajcar. Jeżeli kogoś stać na takie hobby to jak najbardziej, na tym stracić nie można pod warunkiem że nie kupuje się nowych sztuk tylko z "rynku wtórnego" ale wielu z nas ma dochody raczej średnie i na ogół są pilniejsze wydatki niż uzupełnianie kolekcji "zabawek mało przydatnych". Mnie życie nauczyło bardziej praktycznego podejścia do niektórych spraw (co nie musi być regułą) więc jest to tylko moja opinia i uszanuję każdą inną. Ja już mam fascynację za sobą a wielu z Was jest na etapie który ja już przeszedłem. Dla osób które sznują swój portfel polecam stronę http://budo.net.pl/index.php?sid=21244b ... e63bf41705 można tam kupić wiele fajnych zabawek po rozsądnych cenach nowych i używanych w cenach zdecydowanie niższych niż rynkowe. Pozdrawiam Arturdaras pisze:Panowie to nie to forum, porady jak utłuc albo obrabować bliźniego znajdują się piętro niżej.