Z opisu wywnioskowałem że masz tą wersję :
Wyjmij regulowany element który przesuwa się na śrubie i podpiłuj go po prawej stronie jakieś 2mm wtedy szczerbinka zwiększy swoją regulację na prawą stronę.
Reklamować z tego powodu raczej bym nie polecał ze względu na dodatkowe koszty, i tak zbierasz na optykę i szczerbinę będziesz musiał odkręcić.
[ Dodano: 2009-07-20, 19:00 ]
Co do muszki , nie wiem czy jest przykręcana , jak tak to wystarczy coś pod nią podłożyć i na powrót przykręcić a uzyskasz większy zakres do dołu.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Wielkie dzięki za rade januszmariusz, ale po całodniowym męczeniu się z tymi pseudoprzyrządami stwierdziłem, że nie ma sensu dalej tracić nerwów i zdecydowałem się na zakup lupki. Jestem wstępnie zdecydowany na Point Precision 6x40, którego znalazłem prawie nowego z gwarancją za ok 85 zł. Wiem, że czasem padają, że te z A0 są lepsze, lepiej dołożyć, itp ale mi wiatrówka służyć ma wyłącznie do rekreacji na dystanisach 10 - 40m i nie mam zamiaru do plujki za 300 zł zakładać lunety za drugie tyle. Z tego co się dowiedziałem ten model PP ostrzy od 7 do nawet 60m więc dla mnie jest aż za dobry. Jeśli jest coś o czym powinienem wiedzieć to chętnie wysłucham bardziej doświadczonych kolegów
Ostatnio zmieniony 2009-07-21, 01:11 przez coolber, łącznie zmieniany 1 raz.
[ Dodano: 2009-07-21, 07:17 ]
PS. widzę w twoim profilu że jesteś z Wrocławia to sklep masz na miejscu i towar możesz sprawdzić i wybrać bezpośrednio co jest dużym plusem.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Mam tą wiatrówkę (ze światłowodami), tylko mam wrażenie, że coś jest nie tak.
Mianowicie po ok. 5 razie, pompka chyba nie ładuje dalej powietrza.
Siła konieczna do naciągiącia pompki nie wzrasta i moc pocisk tak samo.
Czy jest możliwe, że jest uszkodzona i jak to można sprawdzić?
My też Cię witamy :-)
Odpowiedzą Ci specjaliści od tego karabinka, ja tylko poprawiłem literki i inne przecinki. S.
Ostatnio zmieniony 2009-07-26, 00:11 przez exec, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam tą wiatrówkę (ze światłowodami), tylko mam wrażenie, że coś jest nie tak.
Mianowicie po ok. 5 razie, pompka chyba nie ładuje dalej powietrza.
Siła konieczna do naciągiącia pompki nie wzrasta i moc pocisk tak samo.
Czy jest możliwe, że jest uszkodzona i jak to można sprawdzić?
My też Cię witamy :-)
Odpowiedzą Ci specjaliści od tego karabinka, ja tylko poprawiłem literki i inne przecinki. S.
Mam tą wiatrówkę od 2 dni i jest tak samo. Po dokładniejszych oględzinach okazało się że fabrycznie zmontowany tłoczek był nieco zbyt krótki i jego gumowa część została troszkę ścięta przez rowek w korpusie pompki (prawidłowo przy otwartej dźwigni pompki końcówka tłoka powinna cofać się tylko za tą małą dziurkę wpuszczającą powietrze...)
Niestety oprócz regulacji długości tłoczka na dzień dzisiejszy jest już chyba konieczna wymiana tej gumy
Tak więc jakby ktoś posiadał namiary na taką cześć byłbym niezmiernie wdzięczny
człowieku nie wiem.... ja mechaniczny nie jestem, wziąłem uszczelkę pokazałem w sklepie facet uznał że może mieć polazł gdzieś przyniósł przymierzył wziąłem z 5 i polazłem szczęśliwy do domu
Dzięki podpowiedzi @Starszy_Pan uszczelka już zamówiona (25 zł).
Sprzęcik juz nieco "stiuningowany", jak znajdę trochę czasu to później opisze moje "innovacyjne"metody
Dotychczasowe spostrzeżenia: cholernie niedopracowany ale bardzo celny klamot
Jeszcze tylko ósemka i ta uszczelka do zrobienia...
Smokersn pisze:(...) cholernie niedopracowany ale bardzo celny klamot
Jeszcze tylko ósemka i ta uszczelka do zrobienia...
Niedopracowani - może i tak, celny - zgadza się
Z ósemką uważaj - musi być "nacięta" u dołu - żeby ramię pompki się zmieściło i radzę od góry docisnąć lufę śrubką ( M4 - M5)
Witam! czy mógł by mi ktoś wykonać ósemkę do owej snajperki? niestety nie posiadam sprzętu a dzisiaj dopiero mi ta maszyna przyszła i ta latająca lufa rzeczywiście trochę psuje reputację o niej ponieważ z 30m przy lekkim wietrze grubą puszkę po psiej karmie przebija na wylot 2 ścianki dość grubej blachy przy 8 pompkach, a przy 6 pompkach przy ok 34m butelka w drobny mak... i trafia dokładnie gdzie chce... tłumik bardzo fajny efekt wystrzału daje, sąsiedzi nie patrzą już na moje okno tylko na miejsce gdzie uderza śrut... Trochę przy otwarciu paczki przeraża ilość plastikowych detali których trzeba się natychmiastowo pozbyć... no ale gdy ja się pozbędę mojej muszki która jest połączona z "ósemką" to raczej by to była klęska... także więc proszę was jeśli ktoś by mógł to bym prosił o wykonanie takowej ósemki... proszę pisać na PW (Pan Indianin nie odpisuje...) aha dodam jeszcze że schemat umieszczony przez Pana Indianina odpowiada do mojego modelu ;-) Pozdrawiam
Nie jara mnie strzelanie do tarcz... Wolę efekt tłuczonych butelek lub penetracje puszek z wytrzymalszego materiału... [Sharp Innova 1210 4.5mm] [WG. B3-3 4.5mm (czysta chinka)]
też zastanawiam się nad ósemką.... tyle że metalowa będzie mi bardzo cięż ko zrobić... ale taka z dębowej deseczki ładnie pomalowana... muszę się zastanowić