SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
- -#Brązowy Dobromir
Po między "pomyśl" a "a na końcu pisz dodał bym jeszcze 2x "Pomyśl".Starszy_Pan pisze:Najpierw patrz, potem pomyśl a na końcu pisz![]()
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 2e573d03a7

Edit:
Co by nie było offtopa, dodam że nie mam pomysłu na śrut do testów na bieżącą kolejkę, wiec pewnie poleci któryś sprawdzony..

Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
postrzelałem trochę więcej i oto moje spostrzeżenia:
celność zdecydowanie się poprawiła po:
skręceniu lufy z pompką zwykłym cybantem- tak na próbę i na razie tak pozostaje, wygląda okropnie ale działa. Druga sprawa to śrut, najlepsza powtarzalność na JSB diabolo stratnion, z exactu jeszcze nie strzelałem. A trzecia sprawa to pokombinowałem z mocowaniem mojej lunety (gamo 3-9X40) tak by wyzerowanie jej nie wypadało na skrajne ustawienie pokręteł.
Nie wiem czemu zawdzięczam poprawę celności, generalnie teraz jestem zadowolony.
Aha, luneta gubi zero. I co to jest korona? Na czym polega jej przerobienie?
celność zdecydowanie się poprawiła po:
skręceniu lufy z pompką zwykłym cybantem- tak na próbę i na razie tak pozostaje, wygląda okropnie ale działa. Druga sprawa to śrut, najlepsza powtarzalność na JSB diabolo stratnion, z exactu jeszcze nie strzelałem. A trzecia sprawa to pokombinowałem z mocowaniem mojej lunety (gamo 3-9X40) tak by wyzerowanie jej nie wypadało na skrajne ustawienie pokręteł.
Nie wiem czemu zawdzięczam poprawę celności, generalnie teraz jestem zadowolony.
Aha, luneta gubi zero. I co to jest korona? Na czym polega jej przerobienie?
-
-
- -#Brązowy Dobromir
Korona , jest to wyszlifowanie końcówki lufy polegające na wyrównaniu wylotu lufy, ale o tym to może opowie ktoś kto już to robił , ja także jestem jeszcze przed " Koronowaniem" Sharpa.
Polecam kupno kilku różnych śrutów i sprawdzenie.
Zajrzyj do ligi zobacz z czego chłopaki strzelają , poczytaj w tematach.
Z mojego małego doświadczenia , wynika iz sharp nie bardzo lubi moletowane śruty, a szpiczastych wprost nie trawi.
No i wyjątkowo nie polubił się z Crosmanem pointedem...
Z tańszych śrutów dobrze lata "KTK", chociaż w tej chwili to już się nazywa po prostu Słowak (8-9zł paczka) , zaprzestano markowanie tegoż śrutu logiem "KTK" .
Hmm, wcześniej strzelałeś tylko ze śrutu dostarczonego przez Sprzedawcę karabinka?poprawiło się na śrucie oztay diablo (to jakiś wynalazek z kazachstanu czy czegoś... nawet literki jakieś dziwne... może turcja)
przedtem był słowacki diablo pointed boxer
nie wiem jak z tą lufą czy faktycznie 'pływa' sobie gdzie chce czy nie... jak na moim 1110 to nei widze nawet żeby drgneła
Polecam kupno kilku różnych śrutów i sprawdzenie.
Zajrzyj do ligi zobacz z czego chłopaki strzelają , poczytaj w tematach.
Z mojego małego doświadczenia , wynika iz sharp nie bardzo lubi moletowane śruty, a szpiczastych wprost nie trawi.
No i wyjątkowo nie polubił się z Crosmanem pointedem...

Z tańszych śrutów dobrze lata "KTK", chociaż w tej chwili to już się nazywa po prostu Słowak (8-9zł paczka) , zaprzestano markowanie tegoż śrutu logiem "KTK" .
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
-
Witam wszystkich! Dostałem dzisiaj nowiutkiego sharpa 4,5 w drewiewienku z TRU GLO i mam następujący problem. Brakuje mi regulacji zakresu przyrządów. Pomimo ustawienia szczerbinki maksymalnie w prawo i do dołu skupienie cały czas utrzymuje się powyżej i w lewo od celu. Czy ktoś miał podobny problem z tym karabinkiem? Jest na to jakiś sposób czy lepiej wymienić na inny egzemplarz?
-
-
-
Mam wersje z muszką połączoną tą plastikową ósemką z pompką. Szarpałem za nią ale niezbyt chce się ruszać. Teraz wykręciłem całkowicie regulacje wysokości tak, że szczerbinka leży całkowicie płasko i wysokość wydaje się być ok. Gorzej z regulacją na boki: skręciłem maksymalnie i podłożyłem kawałek izolacji, ale nadal ucieka minimalnie na lewo. Chyba będę musiał ją podpiłować, ale gdyby to nie pomogło to wtedy już mi wiatrówki nie wymienią, a z drugiej strony wymiana to będzie kolejne 40zł, które wolę dołożyć do lunety. Ehh co za schody od początku.... Chyba musze się z tym przespać 
edit:
Czy coś poza muszką może powodować takie problemy? Zaraz spróbuje ją rozkręcić i sprawdzić czy da się ją jakoś przestawić.

edit:
Czy coś poza muszką może powodować takie problemy? Zaraz spróbuje ją rozkręcić i sprawdzić czy da się ją jakoś przestawić.