SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Brązowy Dobromir
Czołem.
Jeżeli chodzi o odkształcanie Śrutu, to raczej nie ma z tym problemu, trzeba po prostu opanować technikę wkładania śrutu do lufy.
Po pewnej ilości wystrzelonego śrutu sam zobaczysz jakie to proste.
Wystarczy położyć śrucik na półeczce obok rynienki na której pracuje dosyłacz i wykonać energiczny ruch ręką lewo prawo i mamy śrucik ułożony w rynience, krok następny mały energiczny ruch karabinkiem przód tył z lufą skierowana lekko do dołu i mamy śrucik w lufie, zamykamy dosyłacz i gotowe.
Zapraszamy Tu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
Pozdrawiam!
Jeżeli chodzi o odkształcanie Śrutu, to raczej nie ma z tym problemu, trzeba po prostu opanować technikę wkładania śrutu do lufy.
Wystarczy położyć śrucik na półeczce obok rynienki na której pracuje dosyłacz i wykonać energiczny ruch ręką lewo prawo i mamy śrucik ułożony w rynience, krok następny mały energiczny ruch karabinkiem przód tył z lufą skierowana lekko do dołu i mamy śrucik w lufie, zamykamy dosyłacz i gotowe.
Zapraszamy Tu:
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
OT:

Taki małoklaibrowy shotgunKombat69 pisze:(...)wykonać energiczny ruch ręką lewo prawo i mamy śrucik ułożony w rynience, krok następny mały energiczny ruch karabinkiem przód tył z lufą (...)

Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
heheStarszy_Pan pisze:OT:
Taki małoklaibrowy shotgun
Kombat69 pisze:Czołem.
Zapraszamy Tu:
Pozdrawiam!
każdy ma inny sposób... ja kładę śrut na półeczce lekko popycham kciukiem i jest w łozy, energiczne popycham dosyłacz i bach, dla bezpieczeństwa karabinek trzymam lufą lekko do góry żeby sprawdzić czy śrut dobrze leży, znaczy główką do lufy
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
- -#Brązowy Dobromir
Właśnie wróciłem z Rancha, korzystając z wolnego czasu, możliwości i wyjątkowo bezwietrznej pogody, byłem sobie popykać.
Nie wiem jaki cud się stał ale Norica match polubiła Sharpa albo na odwrót.
Przy kompletnym braku wiatru porobiłem nią skupienia znacząco lepsze niz H&N Glat Czy Exactem również w tych samych warunkach.
Nie pozostaje nic więcej niż wykreślić rzeczonego Matcha z listy śrutów których już więcej nie kupię.
Widocznie ten śrut bardzo nie lubi wiaterku, a nie Sharpa.
Pozdrawiam!
Nie wiem jaki cud się stał ale Norica match polubiła Sharpa albo na odwrót.
Przy kompletnym braku wiatru porobiłem nią skupienia znacząco lepsze niz H&N Glat Czy Exactem również w tych samych warunkach.
Nie pozostaje nic więcej niż wykreślić rzeczonego Matcha z listy śrutów których już więcej nie kupię.
Widocznie ten śrut bardzo nie lubi wiaterku, a nie Sharpa.
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
- -#Brązowy Dobromir
Na razie sumiennie wypełniam tabele strzelań w poszczególnych dniach, strzelam z reguły 3-5 rodzajów śrutu , tych z wyższej i niższej półki.
Jeszcze trochę ich postrzelam i zabiorę się za analizę tabelki, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Póki co Exact Kalibrowy idzie łeb w łeb z o połowę tańszym H&N Diablo Sport (Glatt) .
No a Norica mnie naprawdę zaskoczyła, a nawet nie chciałem już jej strzelać, wziąłem do ręki od niechcenia i proszę.
Jeszcze trochę ich postrzelam i zabiorę się za analizę tabelki, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Póki co Exact Kalibrowy idzie łeb w łeb z o połowę tańszym H&N Diablo Sport (Glatt) .
No a Norica mnie naprawdę zaskoczyła, a nawet nie chciałem już jej strzelać, wziąłem do ręki od niechcenia i proszę.
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
-
-
- -#Brązowy Dobromir
No cóż , ja tarcze i Śruty też tylko wysyłkowo.
Na miejscu mam tylko tomitexa i Crosmany pod ręka i to tylko 3 rodzaje (W tym jeden 5.5) , dla tego też robię testy , wyłonię najsłuszniejsze i zamówię od razu większą ilość.
Ewentualnie w Bydgoszczy mam jakiś wybór i ceny w miarę..
Na miejscu mam tylko tomitexa i Crosmany pod ręka i to tylko 3 rodzaje (W tym jeden 5.5) , dla tego też robię testy , wyłonię najsłuszniejsze i zamówię od razu większą ilość.
Ewentualnie w Bydgoszczy mam jakiś wybór i ceny w miarę..
Obecnie na stanie:
Norica Sport
Iż 38 Bakielit +drewno
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Norica Sport

Iż 38 Bakielit +drewno

Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
-
-
-
Długość lufy wcale nie musi świadczyć o celnościsharpinnova pisze:a w zasadzie to czemu 1210 celniejsze od 1110 ? bo lufa dłuższa ?? przy tym kalibrze co w waitrówkach to lufa i tak ma wystarczającą długość przy 1110

Poczytaj o skracaniu luf w sprężynach.
Ponieważ Sharp jest produktem "dalekowschodnim" sądzę, że celność jest jednak sprawą przypadku. Mogą być supercelne 1110 i super - nie - celne 1210.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
Myślę że nie ma jakoś ogromnych różnic.. przecież to jest produkcja taśmowa... maszyna się nie myli...
Ja mam 1110, a patrząc na ligę, to mój jest celniejszy, innego porównania nie ma.
Chociaż trzeba wziąć poprawkę na celownik.
Teoretycznie mam dużo gorszy, a strzelcem przecież nie jestem dobrym, dopiero zaczynam strzelanie.
Zmieniłem kilka literek.S.
Ja mam 1110, a patrząc na ligę, to mój jest celniejszy, innego porównania nie ma.
Chociaż trzeba wziąć poprawkę na celownik.
Teoretycznie mam dużo gorszy, a strzelcem przecież nie jestem dobrym, dopiero zaczynam strzelanie.
Zmieniłem kilka literek.S.
Ostatnio zmieniony 2009-06-18, 11:02 przez Nelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hatsan85 + PP 4x32AO
-
Tu bym polemizowałNelo pisze:Myślę że nie ma jakoś ogromnych różnic.. przecież to jest produkcja taśmowa... maszyna się nie myli...

A na strzelca przede wszystkim - vide tarcze Starszego_Pana(...) Chociaż trzeba wziąć poprawkę na celownik (...)

Jest takie powiedzonko: Auto gwizda, kierowca... z bombowca.
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik