SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

W sklepach "wszystko po 1 (2, 5 10) zł" można kupić zestawy filcu pod meble, w Ikei również itp itd.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

w Ikei czyli... oj nawet nie wiem czy w Rzeszowie jest.... za to sklepów "absolutnie wszystko po 2,50" jest u nas aż nadto wybiorę się w tym tygodniu to dam znać czy działa
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Ja również poradziłem sobie przy pomocy filcu, miałem tylko centymetrowy , ale bardzo ostry nóż i ładnie można go "przetrzeć".
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Jeden ze sposobów - plastikowe odbojniki - w tym temacie:
http://talks.guns.ru/forum_light_message/96/288698.html
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
sharpinnova

Post autor: sharpinnova »

no z celnością już trochę lepiej po przesunięciu przeziernika- choć ciągle to słabo - na 10 m z podpórki grupka 50mm to najlepiej co mi się udało

myślę jednak że to być może też i moje błędy.. choć korona i inne poprawki fabryki pewnie by pomogły

zadam może głupie pytanie - ile wynosi ciśnienie w tym niby-kartuszu ??

i czy dałoby się wyeliminować pompkę - niejako by przerobić SHARPa na PCP - wiem że podobne pytanie już ktoś zadał i wiem że taniej może być kupić coś innego ale pytam teoretycznie i z ciekawości bo mam pewne doświadczenie z pneumatyką itd...
czy praca zawory jest w jakiś sposób związany z mechanizmem pompki - znaczy naciąga jakiś bijnik czy coś ??
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

W temacie jak wyżej :mrgreen:
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Wodnik4

Post autor: Wodnik4 »

sharpinnova pisze: na 10 m z podpórki grupka 50mm
Z tego sprzętu można trafiać w filtry z papierosa z 30m 8/10, a peta po wodzie mineralnej ze 120m 10/10 w kal 177. Oczywiście po wstrzelaniu się z uwzględnieniem poprawek na wiatr. Załóż koniecznie lupkę, bo te <pżiżondy> celownicze służą tylko ozdobie. Równie dobrą celność uzyskasz celując po gołej lufie. Kup jakąś lupkę, a tą co dodają do wiatrówki wykorzystaj jako tarczę. hehe Wszystko jedno co kupisz, byleby miało doty i bylebyś przez to dobrze widział. Tak ze szkłem ok 40mm. (70-80 zł powinno wystarczyć) Zero możesz tu zniszczyć tylko przy pompowaniu... Dosztywnij porządnie osłonę lufy na obudowie pompki - ja zlutowałem te dwa elementy. popatrz też czy lufa mocno siedzi w osłonie.
sharpinnova pisze: korona i inne poprawki fabryki pewnie by pomogły
- owszem pomogą lecz to na 10m max 2mm
Dopracuj (ostrożnie!!!!) spust, by stał się przewidywalny i nie musiałbyś nim szarpać.
Pompuj w sposób powtarzalny i w osi karaninka, bo trzymasz za pompkę i lufę, a lupka na korpusie który tylko na swobodny wcisk mocowny jest z naszym <uchytem>. Będziesz szarpał na boki, to i tak śrut będzie latał.
Używaj niezbyt krótkiego śrutu bo krótki się <kantuje> przy ładowaniu co powoduje jego uszkodzenia. Powyżej 20m daj spokój śrutom szpiczastym.
Ciśnienie w tym niby-kartuszu ?? - tyle ile napompujesz.
Przerobić na PCP - wszystko można. Możesz wstawić czokowaną lufę, wykorzystać mechanizmy spustowe z wyczynowego karabinka, przerobić niby kartusz na PCP tylko po co? Jak masz doświadczenie z pneumatyką to wyeliminuj straty, popraw przepływy, zwiększ wydajność. Poprawi się też powtarzalność. Tylko wtedy uważaj z pompowaniem, bo te nieszczelności i niedoróbki, chronią plastykowy korpus i twarz strzelca...!!!!
Pompka pracuje tak jak w rowerze. Rozkręć toto i obejrzyj lub zajrzyj do opisu i fotek Indiana.
Awatar użytkownika
Nelo

no chłopcy postaramy się jeszcze trochę to Doktora Pio z jego airmasterem przebijemy :mrgreen:
Hatsan85 + PP 4x32AO
Wodnik4

Post autor: Wodnik4 »

Sharp to sprzęt za 300 zł plus lupka i drobne poprawki to i tak poniżej 500 zł. Takie też mogą być wobec niego oczekiwania. Nigdy nie będzie żadnym Anschutzem, FWB, czy LG-100, które, w zależności od potrzeb produkowane jest w wersji Match i Fild Target bo co uniwersalne to do d..y. Sharp jest sprzętem dla majsterkowiczów, a i tak do czasu. Jestem w stanie się założyć, że moja pierwsza i najstarsza wiatrówka, prawie 40 letni już dziś Łucznik, nadal będzie jeszcze strzelała, gdy po Sharpie pozostaną mi już tylko wspomnienia. Już dziś 15 letnia Diania, nawet zewnętrznie, wygląda znacznie młodziej od kilkumiesięcznego Sharpa... Sharp to zabawa z i nad wiatrówką. Kto tak będzie go traktował będzie zadowolony. Ile zabawy i czasu przed komputerem, by się dowiedzieć co tam ktoś wykombinował... Czy znaleźliście jakieś posty w temacie udoskonaleń wymienionych na wstępie sprzętów? Prawda, że to nudne - kupić matcha i ćwiczyć oddech, pozycję, trzymanie, przyłożenie, zgjęcie palca, ułożenie policzka i łokcia. Mając Sharpa można od razu strzelać PRAWIE matchowo, PRAWIE Fild Target i destrukcję nią czyniąć PRAWIE jak Gunpoverem SSS. Noo i ... PRAWIE mieć strzeleckie sukcesy :D
robsson

Post autor: robsson »

witam, a możecie może powiedzieć jakie są różnice między "nową" wersją sharpa wyposażoną w tru glo od tej "starej" bez światłowodów ??? ( no oprócz tego, że ma tru glo oczywiście :D:D) na zdjęciu widziałem jakieś połączenie, coś w stylu ósemki, tylko że chyba z plastiku :?
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Wodnik4 pisze:Sharp to sprzęt za 300 zł plus lupka i drobne poprawki to i tak poniżej 500 zł. Takie też mogą być wobec niego oczekiwania. Nigdy nie będzie żadnym Anschutzem, FWB, czy LG-100, które, w zależności od potrzeb produkowane jest w wersji Match i Fild Target bo co uniwersalne to do d..y. Sharp jest sprzętem dla majsterkowiczów, a i tak do czasu. Jestem w stanie się założyć, że moja pierwsza i najstarsza wiatrówka, prawie 40 letni już dziś Łucznik, nadal będzie jeszcze strzelała, gdy po Sharpie pozostaną mi już tylko wspomnienia. Już dziś 15 letnia Diania, nawet zewnętrznie, wygląda znacznie młodziej od kilkumiesięcznego Sharpa... Sharp to zabawa z i nad wiatrówką. Kto tak będzie go traktował będzie zadowolony. Ile zabawy i czasu przed komputerem, by się dowiedzieć co tam ktoś wykombinował... Czy znaleźliście jakieś posty w temacie udoskonaleń wymienionych na wstępie sprzętów? Prawda, że to nudne - kupić matcha i ćwiczyć oddech, pozycję, trzymanie, przyłożenie, zgjęcie palca, ułożenie policzka i łokcia. Mając Sharpa można od razu strzelać PRAWIE matchowo, PRAWIE Fild Target i destrukcję nią czyniąć PRAWIE jak Gunpoverem SSS. Noo i ... PRAWIE mieć strzeleckie sukcesy :D
Kolego nie wiem co chciałeś powiedzieć , bo żadnej ameryki nie odkryłeś, ba nawet Chin :)
Szarp raczej spełnia oczekiwania biorąc pod uwagę jego cenę i jest swej ceny wart.
Nigdy nie będzie żadnym Anschutzem, FWB, czy LG-100
- i słusznie , bo znaczyło by to że świat oszalał i ukradło by to nam przyjemność i pasje z pogoni za" Króliczkiem" :)
Prawda, że to nudne - kupić matcha i ćwiczyć oddech, pozycję, trzymanie, przyłożenie, zgjęcie palca, ułożenie policzka i łokcia. Mając Sharpa można od razu strzelać PRAWIE matchowo, PRAWIE Fild Target i destrukcję nią czyniąć PRAWIE jak Gunpoverem SSS. Noo i ...
- co kto lubi :)
PRAWIE mieć strzeleckie sukcesy
Nie wiem jak inni Koledzy , ale dla mnie każda poprawa widoczna na tarczy jest moim własnym małym SUKCESEM strzeleckim, nawet gdyby to miało być pierwsze czyste trafienie w zaczernione pole przy zaczernieniu od 7-ki.
Mało tego mam zamiar wziąć udział w lidze forumowej i nawet kiedy moje wyniki na tarczy będą mierne to i tak będzie dla mnie sukcesem Strzeleckim , bo się odważę i wezmę udział.

A co do Prawie... :) (Oczywiscie bez urazy :) )
PRAWIE można również być nadętym D... pisząc taki mało wnoszący do tematu post , w temacie bardzo nisko budżetowego karabinka którego podaż jest skierowana raczej do ludzi rozpoczynających przygodę strzelecką nie mogących zainwestować więcej w swój pierwszy karabinek, lub dla ludzi którzy lubią pogrzebać .

Sukcesów (bez Prawie) życzę.
Pozdrawiam.
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

zła wiadomość dla tych co myślą o zakupie Sharpa, podrożał o całe 200 złociszy a to już zdzierstwo. I tu nasuwa się pytanie, co o tym myślicie ? :mrgreen:
http://www.sztucer.pl/sklep/item1683_Wi ... ,5_mm.html
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
Nelo

Kombat69 pisze: (ciach)

GRATULUJE z ust mi wyjąłeś

a z tą ligą to nie masz szans, bo ja też planuje wziąć udział :D
Ostatnio zmieniony 2009-05-28, 16:35 przez Nelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

Nelo pisze:Sharp to sprzęt za 300 zł plus lupka i drobne poprawki to i tak poniżej 500 zł
To już nie aktualne , cena samego karabinka na dzień dzisiejszy to dokładnie 499zł.
http://www.sztucer.pl/sklep/item1683_Wi ... ,5_mm.html
a te co były w cenie 299 zł. brak .
http://www.sztucer.pl/sklep/item1684_Wi ... _mm_2.html
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
Nelo

no na All też już nie ma......
Uff dobrze że zdążyłem kupić taniej :P
Hatsan85 + PP 4x32AO