Witam
Dlatego właśnie napisałem że do rekreacji i zawodów HFT polecam coś z większym zakresem powiększeń - rzędu 6-24x i AO. Z Elitem 3200 miałem ostatnio do czynienia i krzyż mi się podoba - ale ja lubię takie cieniutkie. Nawiasem mówiąc był przefokusowany pod HFT ale na 100m w Jaworznie bez problemu dało się strzelać - więc też jest OK. Jest też przede wszystkim jasny.
Nadal pozostaje pytanie do czego i za ile ten celownik ma być - mając te informacje można doradzić coś dokładniej.
DOT jest też jak najbardziej uniwersalny, ale chyba jednak gorszy od BE - optycznie oczywiście.
HW, BSA...co wybrać?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
Molestuję ostatnio bigDOta i po tych paru sesjach mogę powiedzieć, że to całkiem przyjemna lupka.
Dla mnie zasadniczą sprawą było AO i dlatego, mimo opinii o lepszej optyce BE 10x40, wybrałem właśnie jego. (cena też odegrała znaczącą rolę
)
Do tej pory w lupkach miałem tylko krzyże i teraz muszę oswoić się z kropkami, ale jakoś to idzie, przestają mi przeszkadzać.
Dla mnie zasadniczą sprawą było AO i dlatego, mimo opinii o lepszej optyce BE 10x40, wybrałem właśnie jego. (cena też odegrała znaczącą rolę

Do tej pory w lupkach miałem tylko krzyże i teraz muszę oswoić się z kropkami, ale jakoś to idzie, przestają mi przeszkadzać.
-
Cześć.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Widzę, że sporo osób pozytywnie wyraża się na temat AA tx, na HW kaski by stykło i na szkiełko w granicach 500zeta.
Kusiło mnie HW z regulowanym gas ramem, podoba mi się ogólnie jakość wykonania HW, ale myślę, że warto jeszcze trochę poczekać, obczaić na żywca AA i dozbierać kaski.
Normalnie narobiliście mi smaków.
Link na i webie coś mi się nie otwiera
- wyskakuje str. logowania.
Pentagon odwiedzam od czasu do czasu, ale tydzień temu nie mieli nic ciekawego na składzie, jak śrut kupowałem. Jeszcze zglądam do łowcy w Rudzie, ale ostatnio też posucha.
Dlatego pomysł z kolbą, no i myślę, że do militariów trza by zajrzeć- skoro w wysyłkowej sprzedaży mają, to chyba nie będzie problemu ściągnąć sprzęt na sklep.
Podoba mi się to:
http://www.militaria.pl/hawke/celownik_ ... ml?cat=335
Ale z racji tej, że o optikerach nie mam za dużego pojęcia, poproszę o opinie i poradę.
Trochę mi się krzyż nie podoba, bardziej pasiłby mi klasyczny niemiecki, albo 30/30, ale wiadomo- przyzwyczaić się można do wszystkiego (oczywiście do wszystkiego, co dobre
).
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Widzę, że sporo osób pozytywnie wyraża się na temat AA tx, na HW kaski by stykło i na szkiełko w granicach 500zeta.
Kusiło mnie HW z regulowanym gas ramem, podoba mi się ogólnie jakość wykonania HW, ale myślę, że warto jeszcze trochę poczekać, obczaić na żywca AA i dozbierać kaski.
Normalnie narobiliście mi smaków.
Link na i webie coś mi się nie otwiera

Pentagon odwiedzam od czasu do czasu, ale tydzień temu nie mieli nic ciekawego na składzie, jak śrut kupowałem. Jeszcze zglądam do łowcy w Rudzie, ale ostatnio też posucha.
Dlatego pomysł z kolbą, no i myślę, że do militariów trza by zajrzeć- skoro w wysyłkowej sprzedaży mają, to chyba nie będzie problemu ściągnąć sprzęt na sklep.
Skoro, jak czytam AA daje radę na 80-100m, to uważam, że warto się pokusić o optiker, który pozwoli na wykorzystanie możliwości sprzętu. Tak planowałem budżet zamknąć w 2300, ale widzę, że to się prędzej przy trójce skończy.sz.krzysiek pisze:Nadal pozostaje pytanie do czego i za ile ten celownik ma być - mając te informacje można doradzić coś dokładniej.
DOT jest też jak najbardziej uniwersalny, ale chyba jednak gorszy od BE - optycznie oczywiście.
Podoba mi się to:
http://www.militaria.pl/hawke/celownik_ ... ml?cat=335
Ale z racji tej, że o optikerach nie mam za dużego pojęcia, poproszę o opinie i poradę.
Trochę mi się krzyż nie podoba, bardziej pasiłby mi klasyczny niemiecki, albo 30/30, ale wiadomo- przyzwyczaić się można do wszystkiego (oczywiście do wszystkiego, co dobre

Pozdrawiam serdecznie.
Robert.
Harnaś i Hawke V2
Harnaś i Hawke V2