HW, BSA...co wybrać?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

sz.krzysiek

Post autor: sz.krzysiek »

Witam
Dlatego właśnie napisałem że do rekreacji i zawodów HFT polecam coś z większym zakresem powiększeń - rzędu 6-24x i AO. Z Elitem 3200 miałem ostatnio do czynienia i krzyż mi się podoba - ale ja lubię takie cieniutkie. Nawiasem mówiąc był przefokusowany pod HFT ale na 100m w Jaworznie bez problemu dało się strzelać - więc też jest OK. Jest też przede wszystkim jasny.
Nadal pozostaje pytanie do czego i za ile ten celownik ma być - mając te informacje można doradzić coś dokładniej.
DOT jest też jak najbardziej uniwersalny, ale chyba jednak gorszy od BE - optycznie oczywiście.
Pozdrawiam
K.
Awatar użytkownika
goliard

Post autor: goliard »

Molestuję ostatnio bigDOta i po tych paru sesjach mogę powiedzieć, że to całkiem przyjemna lupka.
Dla mnie zasadniczą sprawą było AO i dlatego, mimo opinii o lepszej optyce BE 10x40, wybrałem właśnie jego. (cena też odegrała znaczącą rolę :mrgreen: )
Do tej pory w lupkach miałem tylko krzyże i teraz muszę oswoić się z kropkami, ale jakoś to idzie, przestają mi przeszkadzać.
Awatar użytkownika
1robecki

Post autor: 1robecki »

Cześć.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Widzę, że sporo osób pozytywnie wyraża się na temat AA tx, na HW kaski by stykło i na szkiełko w granicach 500zeta.
Kusiło mnie HW z regulowanym gas ramem, podoba mi się ogólnie jakość wykonania HW, ale myślę, że warto jeszcze trochę poczekać, obczaić na żywca AA i dozbierać kaski.
Normalnie narobiliście mi smaków.
Link na i webie coś mi się nie otwiera :evil: - wyskakuje str. logowania.

Pentagon odwiedzam od czasu do czasu, ale tydzień temu nie mieli nic ciekawego na składzie, jak śrut kupowałem. Jeszcze zglądam do łowcy w Rudzie, ale ostatnio też posucha.
Dlatego pomysł z kolbą, no i myślę, że do militariów trza by zajrzeć- skoro w wysyłkowej sprzedaży mają, to chyba nie będzie problemu ściągnąć sprzęt na sklep.

sz.krzysiek pisze:Nadal pozostaje pytanie do czego i za ile ten celownik ma być - mając te informacje można doradzić coś dokładniej.
DOT jest też jak najbardziej uniwersalny, ale chyba jednak gorszy od BE - optycznie oczywiście.
Skoro, jak czytam AA daje radę na 80-100m, to uważam, że warto się pokusić o optiker, który pozwoli na wykorzystanie możliwości sprzętu. Tak planowałem budżet zamknąć w 2300, ale widzę, że to się prędzej przy trójce skończy.

Podoba mi się to:
http://www.militaria.pl/hawke/celownik_ ... ml?cat=335

Ale z racji tej, że o optikerach nie mam za dużego pojęcia, poproszę o opinie i poradę.
Trochę mi się krzyż nie podoba, bardziej pasiłby mi klasyczny niemiecki, albo 30/30, ale wiadomo- przyzwyczaić się można do wszystkiego (oczywiście do wszystkiego, co dobre :mrgreen: ).

Pozdrawiam serdecznie.
Robert.

Harnaś i Hawke V2 ;)