Powitac! Bylem na tym Cekausie, jest slavia ale nic nie pisze o tej szynie ale skoro poleciliscie kupno z tego sklepu to zapewne jest nw porzadku i bd zadowolnoy Dziekuje za pomoc no i mam nadzieje ze [shadow=orange]wymoderowano[/shadow] aczkolwiek moze sie myle bo te 14j nie przemawia do mnie ale stawiam na tradeycje a nie jakies turasy api,czapi,husajn,hasan itd. PZDR.
Radziłbym na przyszłość pomyśleć zanim klikniesz wyślij.
Ostatnio zmieniony 2009-04-02, 21:58 przez Maciek212121, łącznie zmieniany 3 razy.
Moja cierpliwość się skończyła i nie ważne czy to będzie w formie żartu czy też na serio. Jeśli jeszcze raz ktoś będzie wspominał o strzelaniu do ptaków zakończy się to ostrzeżeniem, lub przy recydywie pożegnamy się z takim delikwentem.
Mam nadzieje ze panowie nie są w żadnym kole łowieckim bo inaczej to wasze zdenerwowanie było by śmieszne tak jak te opowieści ze odstrzał jest bardzo potrzebny... Do mnie to nie przemawia chociaż wielu myśliwych mnie do swych racji przekonywało. A z tym ptaszkiem to taki żarcik ale skąd te zdenerwowanie?
14 błędów
Pisz poprawnie, jest to jeden z punktów obowiązującego regulaminu.
Ostatnio zmieniony 2009-04-02, 20:32 przez Maciek212121, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem, może nie zauważyłeś, ale jest to forum o tematyce strzelectwa pneumatycznego. Jeżeli nie wiesz, to teraz masz okazję się dowiedzieć: "polowanie, odstrzał zwierząt oraz kontrolowanie szkodników przy pomocy urządzeń pneumatycznych jest ZABRONIONE". Więc może poczytałbyś trochę, zanim zarzucisz komuś śmieszność, gdyż sam na nią się narażasz.
Maciek212121 pisze:A z tym ptaszkiem to taki żarcik ale skąd te zdenerwowanie?
Jeżeli trochę pogłówkujesz, to może się domyślisz...
KWP
szkoda szkoda musze znaleźć forum gdzie nie ma takiego pojęcia jak "ZABRONIONE". Prawo jest dla tych którzy nie potrafią odróżnić dobra od zła(moze nie umiem ale i tak nie przestrzegam) a wrona czy stonka to dla mnie taki sam szkodnik wiec trzeba zwalczac je wszelkimi możliwymi srodkami. Błedy popelniam ponieważ jestem dyslektykiem co mi wcale nie przeszkadza. Przepraszam za rozmowy nie na temat i ciągnijmy dalej tej konwersacji bo wiadomo ze sensu nie ma. Zycze pewnej reki i bezwietrznej pogody pzdr.
Maciek212121 pisze: a wrona czy stonka to dla mnie taki sam szkodnik wiec trzeba zwalczac je wszelkimi możliwymi srodkami
Dla ciebie wrona, dla innego wróbel, bo mu rano ćwierka, dla mnie powinny być gołębie sąsiada bo mi na dach srają....w ten sposób "obudzimy się pewnego ranka i nie będzie teleranka", a jedynego "ptaka" jakiego zobaczymy i usłyszymy, to startujący Boening na lotnisku w Pyrzowicach. Jedyne "odstrzały" zwierząt jakie na tym forum tolerujemy to blaszane i papierowe zwierzaczki. A w sumie to "jeśli wszedłeś między WRONY musisz krakać jak i one" Są pewne zasady.
Witam. Jestem tu nowy ale śledzę to forum jak i wiele innych od dawna, lecz na tych "innych " jakoś nie udało mi się zarejstrować. Więc próbuję tutaj, mianowicie chciałem zapytać czy ktoś wie czym się różni korpus slavi 631 mod 77 lux od korpusu slavi 634 skoro tłok z tej ostatniej z powodzeniem wkłada się do tej pierwszej, a więc jeżeli wlożymy tam też sprężyne od 634 i uszczelkę zepto to powinno nam dać sklepowe 14 J. Natomiast większość fachowców na forum pisze że z 631 nie da się wycisnąć więcej niż 10-12 J. Mówi się że koszt takiej operacji jest większy od zakupu 634 ale jeżeli ktoś jest tak zdolny jak ja i ma slavię 631 to przerobienie tłoka na 634 za pomocą podstawowych narzędzi kosztuje dokładnie 0 zł plus 20 zł dla tokarza za przerobienie czoła tłoka pod zepto.Jest tylko jedna niewiadoma, czy obie slavie mają taką samą długość korpusu, ponieważ po skruceniu tłoka w 631 orginalna sprężyna 631 jest za długa i nie pozwala na zapięcie spustu gdyż tłok cofa się o 1 cm dalej. wszystko zaczyna pasować gdy uciąłem sprężynie 1 zwój. Zmierzyłem że przy zatrzaśniętym w korku tłoku przestrzeń na ściśniętą na maxa sprężynę wynosi 11 cm. Jeżeli ktoś robil podobny pomiar w 634 to prosiłbym o podzielenie się wiedzą na ten temat.
Kolego grzymala100, dobrze ,że sie interesujesz strzelaniem z "dmuchawek".
Ja bym bardzo prosił o przywitanie sie w odpowiednim dziale,byłoby na prawdę miło.
Pozdrawiam.