Diana PCP Stormrider
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Diana PCP Stormrider
Witam
Pytanie. Czy lufa ma być równoległa do kartusza, ponieważ u mnie już przed mocowaniem szczerbinki jest różnica mała co prawda ale przy końcu kartusza już około 1mm i ósemka nie pomaga i chyba nie pomoże poza oczywiście stabilizacją lufy. Wiatrówka nówka. Zostawić czy kombinować
Pozdrawiam.
Pytanie. Czy lufa ma być równoległa do kartusza, ponieważ u mnie już przed mocowaniem szczerbinki jest różnica mała co prawda ale przy końcu kartusza już około 1mm i ósemka nie pomaga i chyba nie pomoże poza oczywiście stabilizacją lufy. Wiatrówka nówka. Zostawić czy kombinować
Pozdrawiam.
-
Re: Diana PCP Stormrider
Część. Zmartwiłeś mnie.
Właśnie dlatego, że co drugi Artemis tak ma, polecałem wszystkim kupowanie Dianek. Myślałem że w Dianach jest z tym lepiej. Przynajmniej mi się nigdy coś podobnego z nimi nie zdarzyło. Sprawdzałeś jak "wygląda" osadzenie lufy w korpusie? Jeśli otwór jest krzywo wywiercony albo ma luzy, mogą się dziać różne rzeczy.
Druga ewentualność to że po prostu lufa jest krzywa...
Jeśli masz jeszcze możliwość zwrotu wiatrówki to warto się nad tym zastanowić.
Właśnie dlatego, że co drugi Artemis tak ma, polecałem wszystkim kupowanie Dianek. Myślałem że w Dianach jest z tym lepiej. Przynajmniej mi się nigdy coś podobnego z nimi nie zdarzyło. Sprawdzałeś jak "wygląda" osadzenie lufy w korpusie? Jeśli otwór jest krzywo wywiercony albo ma luzy, mogą się dziać różne rzeczy.
Druga ewentualność to że po prostu lufa jest krzywa...
Jeśli masz jeszcze możliwość zwrotu wiatrówki to warto się nad tym zastanowić.
-
Wydaje mi się że mocowanie szczerbinki podnosi lufę. Próbowałem poluzować, trochę zbliżyć lufę i skręcić ale to nic nie dało bo gniazdo mocowania dotyka kartusz i dalej nie pójdzie. Pozostaje wyjąć lufę i trochę podpiłować gniazdo zamocowania lufy tam gdzie szczerbinka. Na YT widziałem że niby mają być równoległe.
-
No to faktycznie dziwna sprawa. Mam ten karabinek od pół roku. Nie mam takiego problemu. Lufa jest idealnie równoległa do kartusza.Oddaj do sklepu. A tak przy okazji jeżeli można. Gdzie kupiłeś? Mój kupiłem w Kolbie.
Basista bluesowy, rockowy i jazzowy. Strzelec wiatrowy byle jaki.
-
-
Sprawdzałeś jak się zachowuje lufa bez "ósemki"?
1. Chodzi mi o to, czy bez niej jest bardziej odchylona.
2. Czy przy poluzowaniu śrubek mocujących ma luzy i ...
3. ... czy przy obracaniu jej - zmienia się też jej odchylenie odchylenie.
1. Chodzi mi o to, czy bez niej jest bardziej odchylona.
2. Czy przy poluzowaniu śrubek mocujących ma luzy i ...
3. ... czy przy obracaniu jej - zmienia się też jej odchylenie odchylenie.
-
Lufa jest prosta. Ósemka ściąga ją do kartusza i właśnie dlatego zacząłem sprawdzać dlaczego. Przed mocowaniem szczerbinki jest różnica w równoległości.
-
- Administrator
A jak z celnością? Jeśli wycina koniczynki na 25 m to ja bym tego nie ruszał.
Z drugiej strony, jeśli mocowanie szczerbinki podnosi lufę i Ci to przeszkadza, to może wystarczy spiłować to mocowanie od dołu?
Z drugiej strony, jeśli mocowanie szczerbinki podnosi lufę i Ci to przeszkadza, to może wystarczy spiłować to mocowanie od dołu?
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
Tak właśnie zrobiłem ale trzeba było coś na górę lufy podłożyć. Dobrze że to mocowanie szczerbinki jest aluminiowe. Z celnością to pewnie im dalej to by wyżej było. Przestań, narazie trafiam w altankę.
-
Altanka? Dobre i to
-
Mam pytanie odnośnie wiatrówki Diana Stromrider 4,5mm.
Potrzebuję wymienić lufę na inną - może być jakiś zamiennik. Jak na razie znalazłem oryginalną część na stronie producenta - do sprowadzenia z Niemiec.
Czy mógłby ktoś polecić mi/podesłać link do konkretnej części gdzie można u nas znaleźć jakąś alternatywę dla tej lufy?
Potrzebuję wymienić lufę na inną - może być jakiś zamiennik. Jak na razie znalazłem oryginalną część na stronie producenta - do sprowadzenia z Niemiec.
Czy mógłby ktoś polecić mi/podesłać link do konkretnej części gdzie można u nas znaleźć jakąś alternatywę dla tej lufy?
-
Zapytaj może na balistas.pl
-
A co nie pasuje Ci w oryginalnej lufie?Start33 pisze: ↑2024-09-05, 10:52 Mam pytanie odnośnie wiatrówki Diana Stromrider 4,5mm.
-
pierwotna lufa uległa uszkodzeniu