Tego bym spróbował. Poza tym to nigdy nie używałem i nie będę używał Olympia bo sam widok tych śrucin mnie odrzuca. Nie używałem nigdy Tomitex i nie będę
W swoim czasie testowałem różne różniste i drogą eliminacji pozostałem przy śrutach (podaje od końca) H&N, JSB, RWS i dla mnie nr 1 to QYS bo prawie zawsze wypada najlepiej i bardzo rzadko minimalnie wypada gorzej od wcześniej wymienionych.
Zapomniał bym o śrucie mojej własnej produkcji z pozostałości w kulochwytach. Tego też używam ale rekreacyjnie i mam wielką radochę jak się zbliżę do 10tki, Tarczka jest jego
Dodano po 1 minucie 57 sekundach:
Oztäy Dome też już nie ruszę bo lata jak chce i gdzie chce
Dodano po 20 minutach 1 sekundzie:
Oztäay szpic na opakowaniu ma napisane 4,5/0.51 co nie nic wspólnego z tym co jest w środku. Zarówno kaliber jak i waga. Kiedyś z ciekawości wyselekcjonowałem z nich 4,5/0.50 i latał bardzo przyzwoicie.
Poza tym używam go standardowo przy każdym teście bo bardzo często potrafi być dużo bardziej energetyczny niż inne śruty a to w kontekście wiatrówek w okolicy 16J jest jak to mówi Świątek, kłopotliwe
Testowałem kiedyś wiatrówke PCP, która na tym śrucie przy drugiej dziesiątce od pełnego naładowania potrafiła zrobić 18,1 J a poza nią w zakresie 14,9 ÷ 16,8. Nominalnie wg katalogu miała 16 J. Dla bhp została osłabiona o 3 J. Szmoc nie jest najważniejsza