zakup lunety
Moderator: Hiszpan63
-
-
Re: zakup lunety
Witam wszystkich serdecznie a co mogę założyć na hatsana AirTakta?? Pozdrawiam
-
Spojrzałem sobie na OLX by zobaczyć, czy nie ma tam jakiś tanich lunet. I znalazłem taniego "Leapersa" nazwanego "Leapers 3-9x40 1''AO Mil EZ-Tap "
Jest tylko problem... Zdjęcie wygląda tak:

Nawet trochę podobny, ale coś się nie zgadza. Pokrywka baterii bez logo? Pokrętło podświetlenia?
Nazwa "EZ-Tap" oznacza sterowanie oświetleniem - kolorem (łącznie z odcieniem) i jasnością tylko za pomocą 2 przycisków. To nie może być żaden "EZ-Tap"! W treści ogłoszenia podano nawet dokładne oznaczenie modelu: SCP-U394AOIEW - i to jest właśnie oznaczenie modelu z tą kolorową funkcją. Tak wygląda zdjęcie ze strony producenta właściwego modelu od właściwego producenta:

Taki montaż powinien być w komplecie:

A wszystko to w takim pudełku:

Chociaż to jest pudełko starego (nieekologicznego) typu, więc nowe egzemplarze mogą być zapakowane trochę inaczej
Ludzie, uważajcie co kupujecie!
Jest tylko problem... Zdjęcie wygląda tak:
Nawet trochę podobny, ale coś się nie zgadza. Pokrywka baterii bez logo? Pokrętło podświetlenia?

Nazwa "EZ-Tap" oznacza sterowanie oświetleniem - kolorem (łącznie z odcieniem) i jasnością tylko za pomocą 2 przycisków. To nie może być żaden "EZ-Tap"! W treści ogłoszenia podano nawet dokładne oznaczenie modelu: SCP-U394AOIEW - i to jest właśnie oznaczenie modelu z tą kolorową funkcją. Tak wygląda zdjęcie ze strony producenta właściwego modelu od właściwego producenta:

Taki montaż powinien być w komplecie:

A wszystko to w takim pudełku:

Chociaż to jest pudełko starego (nieekologicznego) typu, więc nowe egzemplarze mogą być zapakowane trochę inaczej
Ludzie, uważajcie co kupujecie!

-
Dziękuję za trud w szukaniu
A orientujesz się może gdzie można nabyć tego leapersa tylko oryginał? Oprócz producenta?
-
Ten OLX wcale nie jest taki zły, tylko nie wszyscy ludzie są porządku. Nawiasem mówiąc, już od pewnego czasu zastanawiam się nad wymianą tego swojego małego Leapers-a
UTG® 3-9X32 1" Hunter Scope, AO, TF2+, Mil-dot

https://leapers.com/index.php?act=prod_ ... -U392AODT2
na nowszy model Leapers UTG® Classic 3-12X44 30mm Mil-dot

https://leapers.com/index.php?act=prod_ ... 3-3124EAOW
Teoretycznie to nawet ta sama cena niecałe $100 ,ale to nie na naszym kontynencie. Na razie tych nowych lunet u nas nie ma, więc nie mogę się zareklamować.
Ale obiecuję, że jeśli trochę poczekasz, to swoją używkę, która nigdy nie chodziła na żadnym PCP (tylko na bardzo mocnych sprężynach), wystawię za nie więcej niż 300 zł. 
UTG® 3-9X32 1" Hunter Scope, AO, TF2+, Mil-dot

https://leapers.com/index.php?act=prod_ ... -U392AODT2
na nowszy model Leapers UTG® Classic 3-12X44 30mm Mil-dot

https://leapers.com/index.php?act=prod_ ... 3-3124EAOW
Teoretycznie to nawet ta sama cena niecałe $100 ,ale to nie na naszym kontynencie. Na razie tych nowych lunet u nas nie ma, więc nie mogę się zareklamować.

-
A długo ją masz tylko bez ściemniania?
Dodano po 3 minutach 49 sekundach:
Widzę że z Warszawy jesteś to dobrze się składa bo ja z Mińska
Także zawsze mogę podjechać
Dodano po 3 minutach 49 sekundach:
Widzę że z Warszawy jesteś to dobrze się składa bo ja z Mińska
-
Po co miałbym ściemniać? Kliknąłem ją dokładnie 17 mar 2019, 19:22. Jedna rzecz mnie w niej zaczęła denerwować. Gdy ją przekładałem niedawno, z jednego karabinka na inny, który kupiłem w stanie "wrak" za 200zł i go sobie teraz "remontuję"
(nie rozumiem dlaczego te obrazki tak się same obracają)
(szczególnie dumny jestem z drewienka - sam aktualny wygląd, kolor i sposób wykończenia to oczywiście rzecz gustu, ale poza tym drewienko było troszeczkę uszkodzone. Tzn. tak jakby pies je pogryzł... ale to zupełnie inna historia
)
- zauważyłem charakterystyczne uszkodzenia oksydy na tubusie
I przypomniałem sobie, że jakiś czas temu poprawiałem (cudzego) Crosmana który wcześniej zabił lunetę BSA. I gdy go sprawdzałem, czy celnie strzela, założyłem swoją lunetę na tym już założonym montażu od BSA... Nie wiem jak mogłem być tak głupi
Normalnie tego nie widać bo montaż te miejsca zasłania, poza tym luneta dobrze działa, ale jak sobie przypomnę, że te otarcia i lekkie wgniecenia na tubusie to moja wina to mnie denerwuje...

- zauważyłem charakterystyczne uszkodzenia oksydy na tubusie

I przypomniałem sobie, że jakiś czas temu poprawiałem (cudzego) Crosmana który wcześniej zabił lunetę BSA. I gdy go sprawdzałem, czy celnie strzela, założyłem swoją lunetę na tym już założonym montażu od BSA... Nie wiem jak mogłem być tak głupi

Normalnie tego nie widać bo montaż te miejsca zasłania, poza tym luneta dobrze działa, ale jak sobie przypomnę, że te otarcia i lekkie wgniecenia na tubusie to moja wina to mnie denerwuje...