Ołów jest miękki-śrucik maleńki-lufa twarda i gwintowana- łyknie duzo

Moderator: Hiszpan63
Kwestia kalibru. Zdjęcia śrutu 4,5 mm wykonane są w większym powiększeniu. Jakby zrobić zdjęcie tych pocisków cp, na których widać nadlewki (2 i 4 od lewej) w takiej samej skali, pewnie też byśmy mogli zobaczyć nieco więcej. Tylko że przy większym kalibrze nie ma to aż takiego znaczenia.Seamaster pisze:Fiu, fiufoty makro śrutów są ... co najmniej przerażające
![]()
Strach się bać coś takiego do lufy pchać ...Ciekaw jestem co na takie obrazki powiedzieli by koledzy strzelający cp, - niedawno natknąłem się na taką fotkę pocisków do cp:(...)
...jakby gładsze ...
Nie zgadzam się z tymi stwierdzeniami.Ślubek pisze: ↑2016-03-17, 09:50 Umiejętności strzelca i sprzętu - nie ma sensu stosowanie super śrutów w kiepskim sprzęcie, po prostu szkoda kasy. A jeśli strzelam na poziomie 350 pkt, to lepsze śruty mi nie pomogą. Mogą jedynie zniechęcić dużymi kosztami. A wtedy właśnie trzeba strzelać dużo, tanim śrutem, którym jednak nie budzi wątpliwości (np. nie widać zniekształceń). Dopiero, gdy wyniki będą na poziomie 380 (rząd wielkości :^) ) można zacząć magię z myciem, ważeniem, turlaniem etc.