Beeman QB78
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Beeman QB78
chciałbym zapytać czy port ładowania śrutu w moim przypadku jest do ewentualnej poprawy czy zwrócić sprzęt, zastanawiam się czy inny egzemplarz również ma tak niedbale wykonane to gniazdo. Jeśli dysponujecie na ten temat informacją lub zdjęciami w swoich wiatrówka QB78 to proszę o podzielenie się wiedzą. Poprawiłem ustawienie lufy do zamka żeby popychacz nie obcierał uszczelką o port ładowania.
Reszta sprzętu jest raczej ok, na otwartych przyrządach bez żadnych regulacji trafiam na razie w tarczę z odległości 50m. Nie mocowałem jej aby sprawdzić rozrzut.
Dla ścisłości bo widzę że, niedokładnie opisałem: poluzowałem lufę na ósemce i w zamku co spowodowało ustawienie się lufy osiowo do zamka i popychacza, obecnie po dokręceniu lewa krawędź portu nie ociera o uszczelkę.
Reszta sprzętu jest raczej ok, na otwartych przyrządach bez żadnych regulacji trafiam na razie w tarczę z odległości 50m. Nie mocowałem jej aby sprawdzić rozrzut.
Dla ścisłości bo widzę że, niedokładnie opisałem: poluzowałem lufę na ósemce i w zamku co spowodowało ustawienie się lufy osiowo do zamka i popychacza, obecnie po dokręceniu lewa krawędź portu nie ociera o uszczelkę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2019-03-04, 22:40 przez kuna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
-
-
Witam. Mój pierwszy post na forum
Zauwazylem, że niepowtarzalnosc produkcji to niestety chinski problem z qb78, o czym przekonalem sie na podstawie przewertowania wielu stron forów oraz kilku sztuk tej 'zacnej' plujki ktore mialem w rece. Moja, kupiona w styczniu na 'alledrogo' okazala sie chyba wyjątkowo udanym egzemplarzem bo zadnych kwiatkow nie bylo. Co innego moze powiedziec znajomy. Kupowal w lolalnym sklepie i co chwila oddawal na gwarancje a w rezultacie wymiana. Po wymianie dalej marudzi. Nie robil poprawek bo nie chcial stracic gwarancji (ktora i tak mu guzik daje).
Sprobuj ją wymienic na inny egzemplarz.
Jak juz trafisz w miare zdatny to zabaw sie z nim od razu w poprawki typu poprawa spustu, tepienie ostrych krawedzi szczegolnie przy uszczelkach (moga byc potrzebne nowe do lufy, kupisz w markecie budowlanym za ok 2 zł) i korona lufy. Moze wtedy ci sie humor poprawi, choc niesmak I tak pozostanie. Oczywiscie poszukaj w necie info jak to wszystko zrobic albo znajdz kogos kto ci to wszystko objasni. Qb78 to 'półprodukt' zdatny do urzytku po zrobieniu tego, na co chinczykowi braklo chęci xD
Pozdrawiam i zycze szczescia
Zauwazylem, że niepowtarzalnosc produkcji to niestety chinski problem z qb78, o czym przekonalem sie na podstawie przewertowania wielu stron forów oraz kilku sztuk tej 'zacnej' plujki ktore mialem w rece. Moja, kupiona w styczniu na 'alledrogo' okazala sie chyba wyjątkowo udanym egzemplarzem bo zadnych kwiatkow nie bylo. Co innego moze powiedziec znajomy. Kupowal w lolalnym sklepie i co chwila oddawal na gwarancje a w rezultacie wymiana. Po wymianie dalej marudzi. Nie robil poprawek bo nie chcial stracic gwarancji (ktora i tak mu guzik daje).
Sprobuj ją wymienic na inny egzemplarz.
Jak juz trafisz w miare zdatny to zabaw sie z nim od razu w poprawki typu poprawa spustu, tepienie ostrych krawedzi szczegolnie przy uszczelkach (moga byc potrzebne nowe do lufy, kupisz w markecie budowlanym za ok 2 zł) i korona lufy. Moze wtedy ci sie humor poprawi, choc niesmak I tak pozostanie. Oczywiscie poszukaj w necie info jak to wszystko zrobic albo znajdz kogos kto ci to wszystko objasni. Qb78 to 'półprodukt' zdatny do urzytku po zrobieniu tego, na co chinczykowi braklo chęci xD
Pozdrawiam i zycze szczescia
Żyj jak snajper - do wszystkiego trzymaj odpowiedni dystans...
AR2079b pcp
HW45 Black Star
QB78
QB57
Artemis CP2
Baikal MP654k Makarov
AR2079b pcp
HW45 Black Star
QB78
QB57
Artemis CP2
Baikal MP654k Makarov
-
-
W moim przypadku jest to industry, u znajomego rowniez. Ja zlego slowa jeszcze nie powiem a kolega caly wór niepochlebnych epitetów, choc i u mnie port ladowania (i kilka innych 'drobnych' szczegolow) nie jest zbyt dobrze wykonany, na szczescie uszczelka nie trze i poprawnie uszczelnia. Swego czasu patrzac na norconie zdawalo sie, że wychodza spod tych samych chinskich raczek, z wyjatkiem napisow i innego koloru bejcy na wkladzie kominkowym, chyba ze to tylko kwestia partii.
Żyj jak snajper - do wszystkiego trzymaj odpowiedni dystans...
AR2079b pcp
HW45 Black Star
QB78
QB57
Artemis CP2
Baikal MP654k Makarov
AR2079b pcp
HW45 Black Star
QB78
QB57
Artemis CP2
Baikal MP654k Makarov
-
-
Problemu nie widzę tylko teraz grypka mnie uwięziła kolejny raz. A chciałem podjąć decyzję czy zostawiać czy wymienić na inny egzemplarz, a nie mam możliwości pomacać kilka sztuk i wybrać najlepszy. Obawiam się że, jak odeślę a dostanę jeszcze gorszy to mnie diabli wezmą.
Chciałem Cię prosić jeśli miałbyś chwilę zrobić mi zdjęcia portu ładowania śrutu od góry w pozycji jak na moich wcześniejszych zdjęciach a także zamka z otwartą dźwignią jak poniżej.
Chciałem Cię prosić jeśli miałbyś chwilę zrobić mi zdjęcia portu ładowania śrutu od góry w pozycji jak na moich wcześniejszych zdjęciach a także zamka z otwartą dźwignią jak poniżej.
-
Jak sam zauwazysz, u mnie rowniez popychacz nie pracuje zbyt osiowo. Mimo to uszczelki nie targa i da sie spokojnie strzelac. Port ladowania srutu powinien miec ksztalt bardziej stozka niz walca. Niestety poprzeczne bruzdy stwarzaja prawdopodobjenstwo uszkodzenia uszczelki przy zbytnim skoszeniu/wyrobieniu mechanizmu.
Jeszcze wiele pracy przede mna, chce ją doprowadzic do maksymalnej wydajnosci, tzn wyeliminowac wszystkie przecieki i zwężke miedzy kartuszem a lufa. Pomysly na poprawki juz sa, teraz trzeba czasu.
Przez zdjecia dla ciebie musialem zdemontowac lupke, wisisz mi zerowanie :p
Jeszcze wiele pracy przede mna, chce ją doprowadzic do maksymalnej wydajnosci, tzn wyeliminowac wszystkie przecieki i zwężke miedzy kartuszem a lufa. Pomysly na poprawki juz sa, teraz trzeba czasu.
Przez zdjecia dla ciebie musialem zdemontowac lupke, wisisz mi zerowanie :p
-
-
Dzis odbylem wieczorne pykanie na 20m. Zerowanie lupki juz niemal z glowy. Ale ewidentnie musze zajac sie nieszczesna korona lufy, bo z pozycji lezacej skupienie w pionie ~1,5cm, w poziomie ~3cm aczkolwiek przy lekkim wietrze. Srut KTK 'grzyp'
Kolega z qb57 5.5mm sial jak szalony, marzy o celnosci xD moze uda sie zorganizowac wspolne dlubanie w sloneczy weekend i poprawimy nasze karabinki
Kolega z qb57 5.5mm sial jak szalony, marzy o celnosci xD moze uda sie zorganizowac wspolne dlubanie w sloneczy weekend i poprawimy nasze karabinki
-
- Ściepnik
... może jednak najpierw nakarm Qubetę jakimś JSB np 4,51 ...MaR_sc pisze:ewidentnie musze zajac sie nieszczesna korona lufy,
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
-
ja strzelam z otwartych głównie do tarczy z Crosmana, długą chwilowo zaopatrzyłem w lunetkę dla sprawdzenia celności na 40m. W sumie na tę odległość to trafiam z otwartych QB78.
Widzę że w Beemanie również musiałeś polerować gniazdo czyli stan po zakupie jak u mnie. Muszę poszukać info jak wypolerować gniazdo. Ale jak napisałem do końca tygodnia chwila zastanowienia bo coraz więcej informacji i coraz trudniej podjąć decyzję.
Widzę że w Beemanie również musiałeś polerować gniazdo czyli stan po zakupie jak u mnie. Muszę poszukać info jak wypolerować gniazdo. Ale jak napisałem do końca tygodnia chwila zastanowienia bo coraz więcej informacji i coraz trudniej podjąć decyzję.