haenel suhl 310
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
haenel suhl 310
Witam, to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o wyrozumiałość.
Otóż sprawa jest następująca. Mam do sprzedania wiatrówkę jak w temacie, Haenel Suhl 310, znawcy powinni wiedzieć co to takiego. Ja się kompletnie nie znam, więc nie mam pojęcia ile toto może kosztować. Może mi ktoś pomóc?
Otóż sprawa jest następująca. Mam do sprzedania wiatrówkę jak w temacie, Haenel Suhl 310, znawcy powinni wiedzieć co to takiego. Ja się kompletnie nie znam, więc nie mam pojęcia ile toto może kosztować. Może mi ktoś pomóc?
-
- Administrator
-
- -#Złoty Dobromir
-
Na Iwebie ktoś niedawno sprzedawał za 400 zł:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=434 ... ght=haenel
Zwróć jednak uwagę, że karabinek był w prawie idealnym stanie.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=434 ... ght=haenel
Zwróć jednak uwagę, że karabinek był w prawie idealnym stanie.
Moździerz PCA Walthera
-
Drodzy koledzy, na temat odpowiedział tylko "krystanwie" jak należało, uważacie że odpowiedzi w stylu kupie za 20zł zachęcają do forum czy raczej mówią komuś a my Cie traktujemy z góry, sorki z góry ale rzuciło mi sie to w oczy... kolega szukał podpowiedzi...
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
-
jarn, bez jaj, za 20 zł to sobie kup plastikową zabawkę na odpuście
na allegro znalazłem tylko 312
http://allegro.pl/item366736884_haenel_ ... iare_.html
nie proszę o wycenę, bo po taką mogę pójść do rusznikarza, tylko o orientacyjną cenę
krystianwie, bastek_34_WALCZ, dzięki za normalną odpowiedź.
na allegro znalazłem tylko 312
http://allegro.pl/item366736884_haenel_ ... iare_.html
nie proszę o wycenę, bo po taką mogę pójść do rusznikarza, tylko o orientacyjną cenę
krystianwie, bastek_34_WALCZ, dzięki za normalną odpowiedź.
-
- -#Złoty Dobromir
-
Rusznikarz nie wyceni Ci tego dobrze.
Cena takiej wiatrówki w sposób znaczący zależy od tego, czy:
- to działa,
- czy to co w środku nie posypało się jeszcze ze starości,
- ma jeszcze jakąś oksydę,
- drewno wygląda przyzwoicie czy jest do wymiany/renowacji,
- ktoś nie wkładał gwoździ do lufy lub robił innych dziwnych rzeczy.
Im mniej trzeba poprawiać, tym więcej uzyskasz. Poprzeglądaj allegro i internet, porównaj stan sprzętu który ludzie sprzedali ze swoim, i już wszystko wiesz.
Darek, więcej niż jeden to już liczba mnoga.
Cena takiej wiatrówki w sposób znaczący zależy od tego, czy:
- to działa,
- czy to co w środku nie posypało się jeszcze ze starości,
- ma jeszcze jakąś oksydę,
- drewno wygląda przyzwoicie czy jest do wymiany/renowacji,
- ktoś nie wkładał gwoździ do lufy lub robił innych dziwnych rzeczy.
Im mniej trzeba poprawiać, tym więcej uzyskasz. Poprzeglądaj allegro i internet, porównaj stan sprzętu który ludzie sprzedali ze swoim, i już wszystko wiesz.
Darek, więcej niż jeden to już liczba mnoga.
-
-
-
Witaj Wiedźmin...
Tak się przypadkiem składa że jestem zainteresowany takową wiatrówką jeśli oczywiście chcesz ją sprzedać.
Cena zależy w bardzo dużym stopniu od stanu karabinka. Jeżeli możesz to wyślij mi na maila zdjęcia. Wyślę Ci adres mailowy i mój numer telefonu na PW za chwilę.
Co do orientacyjnej ceny to mogę powiedzieć że Daras model starszy i rzadszy (49A) kupił z tego co się orientuję za 250 PLN... Z eguna można ściągnąć taki karabinek w stanie bardzo dobrym mniej więcej za 300-350 PLN z przesyłką.
Skłonny jestem dać za ten karabinek do 300PLN jeżeli jest sprawny i nie bardzo zniszczony. Jak będę znał stan to wycenię koszty remontu i możemy się dogadać.
Przez stan rozumiem oczywiście to czy karabinek jest kompletny, czy działa, stan oksydy i drewna.
EDIT: Troszkę mi się nie chce wierzyć w to strzelanie na 50m... No chyba że masz Shula 150...
Tak się przypadkiem składa że jestem zainteresowany takową wiatrówką jeśli oczywiście chcesz ją sprzedać.
Cena zależy w bardzo dużym stopniu od stanu karabinka. Jeżeli możesz to wyślij mi na maila zdjęcia. Wyślę Ci adres mailowy i mój numer telefonu na PW za chwilę.
Co do orientacyjnej ceny to mogę powiedzieć że Daras model starszy i rzadszy (49A) kupił z tego co się orientuję za 250 PLN... Z eguna można ściągnąć taki karabinek w stanie bardzo dobrym mniej więcej za 300-350 PLN z przesyłką.
Skłonny jestem dać za ten karabinek do 300PLN jeżeli jest sprawny i nie bardzo zniszczony. Jak będę znał stan to wycenię koszty remontu i możemy się dogadać.
Przez stan rozumiem oczywiście to czy karabinek jest kompletny, czy działa, stan oksydy i drewna.
EDIT: Troszkę mi się nie chce wierzyć w to strzelanie na 50m... No chyba że masz Shula 150...
Haenel Suhl 310 - IIWW Rifle Project
HW 25 oddałem żonie...
HW 25 oddałem żonie...
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Administrator
Tak wczoraj widziałem sąsiadów jak strzelali na około 20m do tarczy(sylwetki) 1m x 1,5m. Trudno powiedzieć z czego strzelali, było to coś łamane. A strzelali chyba z lotek bo chodzili co kilka strzałów do tarczy.
Co do suhla to 310 nie grzeszy celnością, ale nie po to został chyba skonstruowany. Co do ceny to w dobrym stanie to 350zł max ale za złom + opał nie więcej jak na przysłowiową flaszkę.
Co do suhla to 310 nie grzeszy celnością, ale nie po to został chyba skonstruowany. Co do ceny to w dobrym stanie to 350zł max ale za złom + opał nie więcej jak na przysłowiową flaszkę.
AA EV2 + EB10x42