Najpewniej z szukajki korzystać nie umiem, ponieważ nic nie znalazłem, a nie podejrzewam żeby wpadło mi w łapki coś o czym na naszym forum nie było by wspomniane.
Wczoraj wieczorem, po długiej podróży wylądował w moich łapkach taki oto wynalazek zachodniej mysli technicznej – Luftpistol Record LP-77 w kaliberku 4,5mm.
Pistolet niestety nie jest w pełni kompletny, brakuje w nim najpewniej elementu odpowiadającego za zblokowanie w tylnym położeniu i zwolnienie tłoka w reakcji na akcje spustu.
Pistolet sprawia wrażenie solidnego (Poza wytartą oksydą i śladami niedbalstwa poprzedniego właściciela) szczerbinka bardzo ładnie spasowana i wykonana, bardzo płynna regulacja i spory zakres.
Niestety pistolet jest tak mało popularny że nie idzie wygooglować zbyt dużo informacji, poza oczywiście danymi od producenta :
Kaliber: 4,5 mm Diabolo
Schusszahl: 1
Lauflänge: 150 mm
Typ: Kipplauf
Gesamtlänge: 315 mm
Gewicht: 986 g
Visierung: verstellbar
Farbe: schwarz
Modell: LP77
Energie: < 7,5 Joule
Griff: Kunststoff
W załączeniu rzecz jasna kilka fotek.
Fotki niestety robione telefonem , przepraszam za jakość.
Drodzy Kamraci, jeśli miał ktoś z Was do czynienia, lub jest w posiadaniu informacji jak sprawuje się taki „rekordzik” , to rad bym był za podzielenie się tą informacją w tym temacie.
Noszę się z zamiarem doprowadzenia Recorda do stanu pełnej użyteczności, jednakże przed poniesieniem kosztów, chciał bym poznać jego możliwości i charakter.
Macanki pistoletu i wizualne wrażenie podpowiada mi że może to być półka naszego Łucznika, ale to tylko teoretyczne misie...

Dzięki za uwagę.
Pozdrawiam