Problem z CZ75 sp01 Shadow
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Problem z CZ75 sp01 Shadow
Witam. Na początku zaznaczę, że jestem jeszcze dosyć zielony w temacie wiatrówek i dopiero powoli się w to wgłębiam. Niedawno kupiłem ekonomicznej klasy pistolet CZ75 SP-01 Shadow, tak na początek aby sprawdzić czy taka forma rekreacji mnie wciągnie. Pierwsze strzelanie wypadło bardzo fajnie, pistolet dobrze się sprawował. Niestety na kolejnym strzelaniu pojawił się problem, mianowicie po załadowaniu drugiego magazynka kulkami, co jakiś czas po naciśnięciu spustu, pistolet nie wyrzucał śrutu, a przy kolejnym strzale leciały 2 kulki jednocześnie. Myślałem, że może to wina zbyt niskiej temperatury otoczenia, która wpływa na ciśnienie w kapsule CO2, jednak powtórzyłem test w pomieszczeniu (22 stopnie) i przy trzecim magazynku sytuacja znów się zaczęła powtarzać. Koleś w sklepie powiedział mi, żebym spróbował przeczyścić lufę, jeśli to nie pomoże to przynieść pistolet i odeślą na gwarancję. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem lub wie jak go rozwiązać. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję.
-
Po pierwsze grzecznie jest zacząć od tego działu: http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18
...po drugie - ten sprzedawca to cymbał, po trzecie - oddaj ten pistolet do sklepu i zażądaj szmalu,po czwarte - pewnych rzeczy nie kupuje się...
...po drugie - ten sprzedawca to cymbał, po trzecie - oddaj ten pistolet do sklepu i zażądaj szmalu,po czwarte - pewnych rzeczy nie kupuje się...
-
-
- Ściepnik
-
-
javiki pisze:tylko stalowe BB 4,46 -bo ołowiane się blokują i są problemy.
...tak, kuleczki wytaczają się z lufy nawet przy lekkim dotknięciu spustu, natomiast kiedyś zapchałem lufę w waltherze P-38 blowback ołowianymi bb'esami, dobrze, że lufa krótka i udało się przewiercić bez szwanku dla pistoletu...
-
Z całym szacunkiem dla wiedzy i doświadczenia "el comandante", ale uważam,green_thunder pisze:po czwarte - pewnych rzeczy nie kupuje się...
że ta cezetka jest niezłym nabytkiem, oczywiście w ramach budżetowych i rekreacyjnych strzeladeł na co2 i bb-sy.
Sam używam jej intensywnie od miesiąca w domu na dystansie 6-7 m, w trybie SA powtarzalnie rozłupuje orzechy włoskie
(oczywiście powtarzalnie oznacza co 2-3 strzał, oburącz)
Poprawiłem tylko delikatnie port ładowania kulek i nasmarowałem zawór strzałowy.
Bije kulkami regularnie trochę góra-prawo, brakuje regulacji szczerbinki, ale co wymagać za niecałe 200 zł ?
Bardzo łatwo można zdemontować sam zamek aby dostać się do bebechów w celu nasmarowania.
Nie wszędzie w opisach sklepów jest informacje, że można wkręcić w ten model tłumik z gwintem 12 mm !
Pełnowymiarowy magazynek i jego budowa nie powoduje wypadania kulek podczas wkładania lub wyciągania go z rękojeści.
Ze względu na budowę portu ładowania kulek, nie tak łatwo można naładować magazynek szybko-ładowarką, ale dzięki temu wolniej ubywa kulek
Jest bardzo oszczędny w zużyciu gazu, na piątym magazynku jeszcze tłucze butelki !
Ale się napisałem, teraz czekam na słuszną krytykę za promowanie badziewia (co mi tam, tyle lat jestem po ślubie, przywykłem )
-
- Ściepnik
-
Przepraszam Komendanta, że śmiałem nazwać Go żartobliwie "el comandante"witeg pisze:O pistolecie nie mam pojęcia, ale krytykować proszę bardzo - mylisz 2, osoby pod ksywą el comandante czy raczej El Commandante występuje tudzież występował osobnik nie mający nic wspólnego z obecnym tu Komendantem.
Do twojej wiadomości - nie krytykowałem, ale cytowałem
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina !
-
- Ściepnik
-