Crosman Vantage czy Copperhead

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

dinolordzio

Crosman Vantage czy Copperhead

Post autor: dinolordzio »

Witam. Mam zamiar kupić jedną z tych wiatrówek (Crosman Vantage lub Copperhead), tylko nie wiem na którą się zdecydować. Może mi ktoś doradzić? Dziękuję! :>
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Dokładnie te same systemy . Lekka różnica w osadzie , a tym samym w wadze . Kup , która Ci pasuje .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
zbisz41

Post autor: zbisz41 »

Osobiście po lekturach w sieci i poradach kilku kolegów wybrałem Vantage .
Waga akurat mnie nie przeszkadza bo więcej strzelam z podpórki .
Oczywiście czy kupisz jeden czy drugi ważne jest aby karabinek przeszedł przegląd i został przygotowany do użytku.
Nie chce nic sugerować , wychodzi to kilka złociszy drożnej ale masz pewność ze sprzęt działa poprawnie .
Moje zamówienie jest realizowane w serwisie CEKAUS ,ale pewnie i inne to oferują tylko nie wiem czy taniej a co ważniejsze czy lepiej :mrgreen:
Andre_

Post autor: Andre_ »

Ja mam Copperhead. Osada tzn. drewienko jest gorszej jakości niż w Vantage, tzn. jest to rodzaj sklejki fantazyjnie pomalowanej, a w kolbie coś jakby zlepione trociny. Przez to Copperhead bardziej "leci na lufę".
zbisz41

Tak jak pisałem wcześniej zostałem właścicielem Crosman Vantage .
Na wstępie wypada podziękować koledze Hiszpan63 i firmie CEKAUS za bardzo szybkie załatwienie zakupu i wysyłki :D
Musze nadmienić że początkowo byłem nastawiony na zakup u kolegi który sprzedał Bajkała, ale niestety zanim to zrobiłem ,podniósł cenę ( pól godziny ) czym mnie zasmucił :mrgreen: .
CEKAUS oferuje taniej (10 PLN ;) ) , wcale nie drogo i nie długo jak pisze u siebie :lol:
Dosłownie przed zmrokiem wpadł kurier tak ze udało mi się wystrzelić parę razy :mrgreen:
Porównując z izem MP-61 jestem pod wrażeniem ,wiem że to inna bajka ale teraz widzę jaka mizerotka z niego :D
Mimo ze nie potrafię dobrze strzelać z przyrządów otwartych-fabrycznych z 10 m udało mi się spokojnie umieścić z 10 śrucin w tarczy a nawet 2 w okolicach 10.
Pisze udało bo ani z Bajkała ani z pistoletu crosmana viligante nie było szans.
Karabin dobrze u mnie leży w rękach ,waga nie jest uciążliwa, o dziwo wydaje się ze ma słabszy kop od iża.
Na koniec dodam ze wygląd wykonanie na przyzwoitym poziomie a ładowanie przez łamanie spodobało mi się .
Obrazek
Obrazek
zbisz41

Zrobiłem szybki test Vatage w ogrodzie pogoda ładna prawie bez wiatru , pozycja siedząc niestabilna podpora z drabinki malarskiej :mrgreen:
Luneta PP3-12x42AO powiększenie 3-7.
Na jednej tarczy:
1) śrut KTK okrągly 25 m
2) Exact 20 m -ostatnie strzały bolało w krzyżu
3) KTK 10 m -pierwsze strzały do tarczy
4) Exact 30 m -pozycja niepewna w krzakach wypadła ;)
5) KTK 15 m
Pierwsze w sumie strzelanie , na szybko .

Obrazek
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

To znowu , co chwilę pchasz do lufy inny śrut ??? :shock:
zbisz41 pisze:Zrobiłem szybki test Vatage
... jaki test ?? :lol: ... postrzelałeś sobie w koło Macieju i tyle ... :P
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
mc_iek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mc_iek »

Hiszpan63 pisze:(...) postrzelałeś sobie w koło Macieju i tyle ... :P
Ej no... Bo zrobię się nerwowy! :oops:
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

mc_iek pisze:Ej no... Bo zrobię się nerwowy! :oops:
... słusznie , bo patrząc na te tarcze , nie wiadomo w którą stronę masz uciekać ... :lol:
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Taaa...test to się robi po wystrzeleniu 50 śrutów jednego gatunku i kalibru na paru dystansach po 10 strzałów, w tych samych warunkach i z tej samej postawy strzeleckiej.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
zbisz41

A to co napisaliście przewidziałem :mrgreen: i spłynęło po mnie jak wiosenna odwilż ;)
Oczywiście panwie purytanie strzelectwa powinienem słowo test napisać z "" ale nie to tu najważniejsze sprawdzałem karabinek pierwsze strzały na pierwszym takim sprzęcie ot i wszystko . nie oczekiwałem pochwał ani słów uznania :mrgreen: '
Ot zabawa i tyle , ot przyjemność i radość...al;e czy wy jeszcze znacie znaczenie tych słów.. ..znacie te uczucia ...? ;)
Cayin
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Cayin »

[quote="zbisz41"..znacie te uczucia ...? ;)[/quote]
Znamy, znamy i pamiętamy ... jakieś 40 lat temu takie wyniki były w sadzie księdza na 20 m pestkami z wiśni :mrgreen:
hw97k+ DOT 4-16 AO
Zoraki hp-01 ultra
Awatar użytkownika
mc_iek
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mc_iek »

zbisz41 pisze:(...) czy wy jeszcze znacie znaczenie tych słów.. ..znacie te uczucia ...? ;)
Przyjemność i radość jest przereklamowana. Od chwili gdy zginął Han Solo, nic już nie jest takie jak dawniej...
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

zbisz41 pisze:powinienem słowo test napisać z ""
... powinieneś :idea: ... bo czytają to inni ludkowie , a potem powtarzają głupoty , że niecelny , badziewnie wykonany lub cokolwiek w podobie i podpierają się wiedzą uzyskana na forum . Z resztą się nie dziwię ... :P
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Zbyszku z "testu" wg mnie wyszło jedynie, że spokojnie możesz schować Exacta gdzieś głęboko, a walić najpierw z KTK bo i tak różnicy nie widać. Jak skończysz, odgrzeb Exact i zobaczysz czy będziesz miał nagłą poprawę wyników.