Jaka wiatrówka? Opinie o firmach.
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... i co się dziwić , jak "polował" , zabijał , a nie zjadał i gniło w polu ...kejkej pisze: Był kiedyś taki jeden Simo, co go Rosjanie bardzo nie lubili. Ponoć świetny myśliwy.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
-
Ten simo to ponoć kawał uja był. Dziadek opowiadał, że jak wysyłali naszych na Finów, to jeden zabity z dalszej odległości i cały pluton się chował albo wycofywał.
Наш Советский Союз распался!
-
-
- Ściepnik
NKWD też wielokrotnie nie dawało rady. W początkowym okresie wojny z Niemcami zdarzały sie przypadki, że wycofujące się oddziały liniowe wyrzynały w pień zaporowe formacje NKWD.
Gdy patrzę na niektórych ludzi stworzonych na obraz i podobieństwo boże, to cieszę się, że moimi praprzodkami były małpy...
-
-
Miałem na myśli Rosjan -.-green_thunder pisze:...jakoś nie słyszałem, żeby Polaków na Finów wysyłaliSimo Szczelec! pisze:że jak wysyłali naszych na Finów...
-
...wycofująca się liniówka wyrzynała NKWD...ciekawe...a może "wycofujące się odziały liniowe były wyrzynane przez NKWD"...zupełnie inny sens zdania, składnia ma ogromne znaczenie...mc_iek pisze:że wycofujące się oddziały liniowe wyrzynały w pień zaporowe formacje NKWD.
..."Karny batalion" polecam, jeśli nie oglądałeś, youtube...(" Sztrafbat")
-
-
Dobra panie "wielokropek" xD może skończmy wywody na temat wojny i podejmijmy jakąś decyzje co do mojego zakupu. 300-340/350 (zależy jak rubel stoi). Co brać? czy sobie darować?green_thunder pisze:...wycofująca się liniówka wyrzynała NKWD...ciekawe...a może "wycofujące się odziały liniowe były wyrzynane przez NKWD"...zupełnie inny sens zdania, składnia ma ogromne znaczenie...mc_iek pisze:że wycofujące się oddziały liniowe wyrzynały w pień zaporowe formacje NKWD.
..."Karny batalion" polecam, jeśli nie oglądałeś, youtube...(" Sztrafbat")
-
- Ściepnik
... weźmy się i zróbcie ??? ... Ty masz podjąć decyzję , a kurs rubla nikogo tu nie interesuje . Kup co Ci się podoba ...Simo Szczelec! pisze: podejmijmy jakąś decyzje co do mojego zakupu.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
...jesteś cztery razy młodszy ode mnie, więc nie próbuj mnie strofować, nie ucz też mnie języka polskiego i jego zasad, naucz się też, ze nazwiska osób, nazwy państw piszemy wielką literą, lub z wielkiej litery, a co do meritum, to Hiszpan63 wielce oględnie Ci odpowiedział...Simo Szczelec! pisze: Dobra panie "wielokropek" xD może skończmy wywody