To jak ma być lekkie, poręczne, trafiać do tarczy do 25-30m i podoba ci się IZH to go bierz. Hatsan góruje energią wylotową śrutu i chyba to jego jedyna przewaga.
Starszy_Pan pisze:No to ja dosypię trochę piasku w te trybiki
A może kolega sobie popatrzy na Iża 61
Czarny (ciemnoszary), plasticzany, boczny naciąg, magazynek na 5 szt itp. itd.
Wygląda z luneta jak snajperka Daje się dobrze wyważyć, serwis u Przemka
Znam takiego jednego snajpera, któren Iża 61 używał, z powodzeniem, na 50m i z doskonałym skutkiem
To kolejna odpowiedź która umacnia mnie w tym że może byc coś oryginalne ,nietuzinkowe i działać
A części do tego dostanę, jakieś uszczelki czy coś?
zbisz41 pisze:A części do tego dostanę, jakieś uszczelki czy coś?
Jak nie w Cekausie , to z przemytu dostaniesz . Tak naprawdę , to wyobraź sobie czasy , gdy nie było internetu , portali handlowych , a sprzęty działały . Miałem 18 lat , gdy " zgwałciłem " rodziców na motocykl Matchless G3L , angielski , do którego w PRL-u mogłeś kupić co najwyżej ogumienie . Każde dziesięć kilometrów przebiegu , to godzina pracy w piwnicy , ale laski się rwało jak głodne płotki .
Powoli nie pamiętam takich czasów, obecnie prawie wszystko kupuję w sieci
Iż to dość niszowy model , nie widzę za dużo ogłoszeń, choć pewnie do tego modelu podejdą części z innych.
Po drugie zapewniam cie że nie wszystko można kupić,a na pewno jak coś potrzebujesz to okazuje się że akurat tego nie ma
Jestem optymistom i mam nadzieje na bez awaryjne użytkowanie
... no Chłopie ... znany , lubiany lub też uwielbiany . Można tuningować do woli . Miał swoje 5 minut jakiś czas temu , ale wciąż przeżywa renesans . Jest po prostu wyjątkowy na swój sposób . Małe , szkaradztwo dające kupę frajdy ... i jak , kto się przyłoży i zechce poznać , to bardzo celne ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Hiszpan63 pisze:znany , lubiany lub też uwielbiany
Powrócimy do omawianego tematu internetu i szukania w nim :
nie ma wielu tematów o Iz61, jest jeden o tuningu tu na forum powielony na innym , kilka recenzji (może 2) bardzo lakonicznych i mało fachowych ow.
Jest sporo filmików na YouTube ale wszystkie w językach obcych .Można wprawdzie z nich co nie co wykumać ale i tak pozostają pytania, pytania na które w większości dostałem już odpowiedzi i za ktore dziękuje .
Jedno jest pewnie nie ma co się napalać, komplikować , zastanawiać w nienowoczesność, wyszukiwać na zapas problem bo znając życie to i tak wszystko będzie inaczej fajnie
Zbyszku , nie zastanawiaj się za długo , wielu kolegów ma IZ-a i dziwnym trafem z reguły nie podlegają one rotacji w zbiorach . Składny , lekki , nie potrzebujący znacznej siły do naciągu, nadaje się dla każdego .
mironTG pisze:
Tyle napiszę- kup co się Tobie podoba,
Ślubek pisze:
Kup to, na co masz ochotę.
witeg pisze:
podoba ci się IZH to go bierz
Hiszpan63 pisze:
Jest po prostu wyjątkowy
Filo pisze:
Zbyszku , nie zastanawiaj się za dług
No byłbym głupim ignorantem gdybym nie posłucham tych pięknych rad
Bajka będzie już nie długo moja .... bardzo nie długo .
A i crosman vigilante jak nie sprzedam zostaje io nie będę płakać z tego powodu
Bardzo dziękuje za merytoryczna dyskusje i pomoc
kejkej pisze:A zastanawiałeś się, co będzie, jak zamkną CEKAUSa na 15 minut?
... ja się zastanawiam , co będzie jak nie zamknę .. ... strach się bać nowych klientów ..
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Powiem tak po śląsku :
Ni mom casu tropić sie gupotami i pierdołami
Z karabinkiem jak z baba musi mieć to coś i nie koniecznie musi to podobać się innym
Jak pisałem wyżej Crosmana wystawiłem żeby zonie oczy zamydllić jest fajny ,dobrze strzela więc jak zostanie będzie ok.
No i jestem happy
Doszła przesyłka Baikal MP-61 RS .
Wersja RS :
Smarowanie, szlifowanie zadziorów, szlifowanie końców sprężyny, dorobiona prowadnica + korek.
Dodatkowo luneta 3-9x40 Vogler Optik (tak wiem czytałem ).
Zakupiony w sklepie superwiatrówki.pl.
Miodzio sprzęcik to jest to co miało być, jakby skrojony pode mnie
Udało mi się oddać kilka strzałów na dystansie 10m z lunetą , lecz wiatr porywisty nie pozwolił na dużą celność, mimo po ala kalibracji udawało mi się za każdym razem trafić do tarczy 14x14. Śrut Tomitex gładki,płaski wydaje mi się za lekki dziś a i deczko kiepskiej jakości, pare strzałów zrobiłem crosmanem pointed widać ze jest na pewno lepiej wykonany.
Jest moc będzie zabawa