Pamiętam czasy początków sprzedaży japońskich samochodów w Europie . Europejscy producenci twierdzili podobnie . Nie twierdzę , że AirMaster to podobny przykład zawojowania rynku , ale czasem zmniejszenie marży , przy przyzwoitej jakości może może dać efekt CCC .jacentus pisze: W życiu coś zawsze jest kosztem czegoś. Cena nie idzie nigdy w parze z jakością
Nowy karabinek .
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
Robert - powiem uczciwie, że ta sztuka, niezależnie od tego, że kebab, i tak bardziej przypomina cuś anglikańskiego....w porównaniu do całej rodzinki AT/BT/Gallatian....green_thunder pisze:...tak, tak, ale to jest rozpaczliwy ersatz właśnie dla niebogatych, którzy będą musieli do sztuki dołożyć min. 700 zł, żeby to działało, przy tym zanudzać będą całe fora pytaniami, jak to zrobić...zrobić - nie kupować i tyle... [url=http://images67.fotosik.pl/980/e792bab3489051fa.jpg]Obrazek[/URL]
Zwłaszcza tego ostatniego bije na głowę, zwłaszcza ceną.
Jeśli ktoś chce zaryzykować, a nie potrafi się pobawić, lub nie posiada warsztatu - zawsze może wysłać toto do dagi40 i go "odbisurmanić" za ok. 200 zł, żeby postrzelać z magazynkiem. Droższe przeróbki będą jednak już nieopłacalne.
To moja osobista opinia.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Z braku opinii z naszego Forum zamieszczam opinię z obcego .
Re: AirMaster Puncher opinie
Postprzez adriano » 1 lip 2015, o 06:23
No i juz mam. Tak na szybko to nie ma się do czego przyczepic. Wszystko chodzi płynnie lekko i przyjemnie. Brak jakiś niedorobek. Przez Chrono strzelilem jakieś 40 razy od 200 bar i nie zauwazylem jeszcze gorki. Wachania w prędkości do jakiś 3,5 m/s. Karabinek delikatnie ponad limit bo na jsb 0.547 grama wszystkie strzaly kolo 18 koni przy energii ustawionej na max. Korony lufy brak tak wiec jak to w Turku do zrobienia. Zajebiscie wyważony. Jak będę mial czas żeby się nim zająć to napisze cos więcej. A i jeszcze jedna fajna rzecz bo nic poza szybką magazynka nie jest zrobione z plastiku i karabin ma monoblok :-)
Re: AirMaster Puncher opinie
Postprzez adriano » 1 lip 2015, o 06:23
No i juz mam. Tak na szybko to nie ma się do czego przyczepic. Wszystko chodzi płynnie lekko i przyjemnie. Brak jakiś niedorobek. Przez Chrono strzelilem jakieś 40 razy od 200 bar i nie zauwazylem jeszcze gorki. Wachania w prędkości do jakiś 3,5 m/s. Karabinek delikatnie ponad limit bo na jsb 0.547 grama wszystkie strzaly kolo 18 koni przy energii ustawionej na max. Korony lufy brak tak wiec jak to w Turku do zrobienia. Zajebiscie wyważony. Jak będę mial czas żeby się nim zająć to napisze cos więcej. A i jeszcze jedna fajna rzecz bo nic poza szybką magazynka nie jest zrobione z plastiku i karabin ma monoblok :-)
-
-
- Ściepnik
Ale co ma Cię dziwić ??? .. to nie opinia , tylko wrażenia jednego posiadacza , jednego egzemplarza . Jak będzie stu właścicieli i użytkowników , to będzie jakaś opinia
... i w ten sposób dojedziemy dokładnie w to samo miejsce , gdzie należy poprawić wszystko , jak w każdym turku ...
... i to jest moja opinia o tym produkcie , na podstawie jednego stwierdzenia ...
... jasne ... strzela (jak każdy ) wszystko działa płynnie ( w tym egzemplarzu jeszcze )Filo pisze:Tak na szybko to nie ma się do czego przyczepic
... jak SteyrFilo pisze: Wachania w prędkości do jakiś 3,5 m/s.
... więc i port ładaowania też skopany ...Filo pisze: Korony lufy brak
... i w ten sposób dojedziemy dokładnie w to samo miejsce , gdzie należy poprawić wszystko , jak w każdym turku ...
... i to jest moja opinia o tym produkcie , na podstawie jednego stwierdzenia ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- Ściepnik
Przemku , wyszło na to , że to moja opinia , co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością . Opinia jednego użytkownika , oczywiście niczego nie przesądza . Ja bym na podstawie jednej opinii , pozytywnej zresztą , takich radykalnych i negatywnych stwierdzeń o nowym produkcie nie formułował . Przytoczyłem tę opinię , bo tylko jedną taką napotkałem . Po za tym , sam twierdziłeś , że nie ma produktu którego nie można poprawić , czego przejawem jest Slavie Ultra i Hatsany Ultra . Podobno dobre karabinki . Jakość AirMastera w cenie 1500 zł , może pozytywnie wykraczać po za nasze wyobrażenia , podczas gdy ta sama jakość w markowym karabinku za 3500 będzie musiała być poddana krytyce .
-
- Ściepnik
... dokładnieFilo pisze: Slavie Ultra i Hatsany Ultra . Podobno dobre karabinki
... jest dokładnie taka jak ją przedstawiłem . Natomiast po usunięciu wszystkich niedoróbek , może to być całkiem sympatyczny produkt ... i oby , bo potrzeba czegoś świeżego , w miarę dostępnego , o czym będą pojawiać się elaboraty przez kilka kolejnych lat ... ... ożywiając pozytywnie fora .Filo pisze: Jakość AirMastera w cenie 1500 zł ,
... faktycznie nie cytowałeś , tylko napisałeś , że to cytat . Kopiując zaznaczyło , że to Ty. Spoko ... nie chodzi o to kto , tylko , że to jeden jedyny opis wrażeń dotyczący jednego egzemplarza .Przemku , wyszło na to , że to moja opinia , co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością
... pożywiom ... uwidzim ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
- Ściepnik
-
Oby poprawki pomogły jestem "szczęśliwym" posiadaczem tego kebaba .Hiszpan63 pisze: po usunięciu wszystkich niedoróbek , może to być całkiem sympatyczny produkt ... i oby
Wszystko co wcześniej koledzy wywróżyli jest prawdą.
Zacznę od zalet a raczej jednej :cena koszt 1500 PLN , może jeszcze to że dobrze leży.
Wady ...hm pewnie wykończenie , sam sprzęt solidny ale Turcy jak to u nich wszystko robią na odp...l :
-lufa przód tył do poprawki
-energia jest albo ponad 17 albo ponizej 10 J .
-brzęczenie
-i najważniejsze magazynki nie działające
Mimo tego jak dla mnie; jeśli wsadzę w niego jakieś 300 PLN na poprawki (sam jestem noga )
dołożę jakieś 180 na magazynek nowego typu ( ciężko dostać ) to otrzymam karabinek na miarę moich potrzeb w cenie do przełknięcia.
Jeszcze tylko tłumik i wkładka jednostrzałowa i jest miodzio.
Na te chwilę trochę "teorii " bo karabinek leży w tuningu a magi w serwisie czekają na wymianę.
ps
Przed poprawkami tego sprzętu nie da sie w ogóle używać u mnie miał 10 J i strzelał ....dziwnie 5-6 strzałow w punkt 3-4 gdzieś obok i tak w koło
Widziałem ładne tarczki i rozmawiałem z kolegami którzy mają w miarę fajne wyniki ...czyli da się ...tylko większość z nich ma FAC
-
Wreszcie mój Puncher jest w domu po zabiegach poprawkowych zbiegło to sie z dostawą nowych magów więc szczęście pełne ...no jeszcze jutro bipod
Czas na krótkie podsumowanie :
-magazynki:
nowy typ opisany i sfilmowany przez kolegę p89 na innym forum , moje takie spostrzeżenie ze starego typu czarne wyglądają solidniej i lepiej mi sie ładowało , w nowym typie nie każdy śrut wchodzi luźno , nowy typ plastik sa lekkie ale pewniej siedzą w porcie , stare łatwo lekkim dotykiem potrafiły wypaść, no i najważniejsze nowe indeksują fantastycznie .
-poprawki :
można je zrobić samemu , ale jak ktoś tak jak ja nie ma czym gdzie i brak zdolności lepiej oddać fachowcowi tu czy tam mój karabinek był w serwisiewiatrowym.pl i tam :
-lufa korona i port ładowania
-polerowanie zadziorów ,mycie ,smarowanie
-wymiana sprężyny spustu polerowanie jego elementów i kasowanie lezów
-kasowanie luzów dźwigni ładowania
-polerowanie zaworu strzałowego i zmian średnicy trasferportu
-nowa sprężyna zbijak
-dorobienie wkładek depingera
To z certyfikatu który otrzymałem i rozmów z fachowcami , pare groszy to kosztowało ale po oddaniu kilkudziesięciu strzałów jestem więcej niż zadowolony , pogoda nie rozpieszcza ale na 20 m na bardzo szybko z krzywej podpórki wyszła jedna dziurka( szersza ale jedna ;-) )
Taki wynik z poprawionych HW97 czy HW50 trudno mi było osiągnąć .
Oczywiście jeszcze zamontowałem tłumik i czekam na bipod aby być spełniony
Reasumując wydają ostatnio za karabinek 1000 PLN , dopłacając za gadżety i serwis miescimy się w budżecie sporo poniżej 2000 PLN , otrzymujemy naprawdę wdzięczny sprzęt do zabawy i dalszego tuningu
A zapomniałem ktoś komu przypadnie bardzo do serca Puncher może pokusić sie o wymianę lufy na LW z czokiem ale tu.....700 PLN....bardzo trzeba go polubić :-)--
Mnie osobiście sprzęt pasuje , po tych wszystkich zabiegach nie żałuję zakupu , a to ze trzeba coś poprawić to wiedziałem przed zakupem .
Czas na krótkie podsumowanie :
-magazynki:
nowy typ opisany i sfilmowany przez kolegę p89 na innym forum , moje takie spostrzeżenie ze starego typu czarne wyglądają solidniej i lepiej mi sie ładowało , w nowym typie nie każdy śrut wchodzi luźno , nowy typ plastik sa lekkie ale pewniej siedzą w porcie , stare łatwo lekkim dotykiem potrafiły wypaść, no i najważniejsze nowe indeksują fantastycznie .
-poprawki :
można je zrobić samemu , ale jak ktoś tak jak ja nie ma czym gdzie i brak zdolności lepiej oddać fachowcowi tu czy tam mój karabinek był w serwisiewiatrowym.pl i tam :
-lufa korona i port ładowania
-polerowanie zadziorów ,mycie ,smarowanie
-wymiana sprężyny spustu polerowanie jego elementów i kasowanie lezów
-kasowanie luzów dźwigni ładowania
-polerowanie zaworu strzałowego i zmian średnicy trasferportu
-nowa sprężyna zbijak
-dorobienie wkładek depingera
To z certyfikatu który otrzymałem i rozmów z fachowcami , pare groszy to kosztowało ale po oddaniu kilkudziesięciu strzałów jestem więcej niż zadowolony , pogoda nie rozpieszcza ale na 20 m na bardzo szybko z krzywej podpórki wyszła jedna dziurka( szersza ale jedna ;-) )
Taki wynik z poprawionych HW97 czy HW50 trudno mi było osiągnąć .
Oczywiście jeszcze zamontowałem tłumik i czekam na bipod aby być spełniony
Reasumując wydają ostatnio za karabinek 1000 PLN , dopłacając za gadżety i serwis miescimy się w budżecie sporo poniżej 2000 PLN , otrzymujemy naprawdę wdzięczny sprzęt do zabawy i dalszego tuningu
A zapomniałem ktoś komu przypadnie bardzo do serca Puncher może pokusić sie o wymianę lufy na LW z czokiem ale tu.....700 PLN....bardzo trzeba go polubić :-)--
Mnie osobiście sprzęt pasuje , po tych wszystkich zabiegach nie żałuję zakupu , a to ze trzeba coś poprawić to wiedziałem przed zakupem .
-
-
- Ściepnik
-
-