niecelność wiatrówki
Moderator: Hiszpan63
-
niecelność wiatrówki
Cześć mam problem z moją nową wiatrówka airmaster 90 zakupiłem ją ok 2 tyg temu i wszystko piękne ładnie szczela ok mocy nie brakuje celność była dobry 2 dni temu chcąc poszczelać załadowałem śrut i szczeliłem i był taki dziwny dźwięk taki jak bez śrutu ładeuję 2 raz też tak, a 3 raz było już ok. Wcześniej szczelałem na 50m w pudełko po zapałkach a po tym z 30 m ledwo trafia w kartkę a4 ( śruty latają na boki góra duł a nie ma wiatru) ( poroszę o pomoc ponieważ nie mam pojęcia co się mogło stać liczę na pomoc
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Chłopku pisz co za śrut ładujesz, czy nie zmieniałeś śrutu, jaką masz optykę, jak strzelasz z KTK to wcale nie jestem zaskoczony bo toto loto tam gdzie chce ale to w moim HW. Zakładałeś może tłumik, zobacz czy masz dociągnięte śrubawki mocujące. A zacznij STRZELAĆ bo szczelanie może karabinkowi szkodzić
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
Strzelam śrutem tomitex 4.5mm szpic gładki , celownik optyczny walther 4x32 strzelać umiem gdyż szczelałem jóż z innych wiatrówek . Co do śrutu to chciałem zobaczyć inny śrut Spitzkugeln diabolo ostry i po załadowaniu tego śruty był taki dziwny strzał strzeliłem raz jeszcze i ten dźwięk jak bez śrutu i nie mogłem trafić z 30 m załadowałem śrut tomitexa i strzelała już nie celnie a z tego śrutu trafiałem bez problemu z 50m do pudełka po zapałkach i nwm co się mogło stać zmiana śrutu nic nie daje (nie zrywam strzałów) liczę na szybką pomoc nie zakładałem tłumika o jaki śrubawki Ci chodzi ?
-
- Ściepnik
Żeby sprawdzić skupienie to na pewno nie możesz co chwila zmieniać śrutu z jednego na drugi,bo nigdy nie będziesz wiedział jaki śrut pasuje lufie,ponieważ każda firma stosuje różnego rodzaju stopu ołowiu.Najlepszym sposobem jest wystrzelenie z jednego rodzaju śrutu około 30/50 razy wtedy w przewodzie lufy osadza się tzw.film ołowiany.Kolejną rzeczą jest zainwestowanie w lepsze śruty Crosmana,JSB, wtedy można mówić o jakimś sprawdzeniu skupienia.Jak na razie jesteś na dobrej drodze do dostania maksymalnego zdenerwowania,przez stosowanie śrutu o kiepskiej jakości.A tak właściwie to przydał by się przeglądzik zerowy skoro to nowy karabinek,sprawdzić stan korony lufy,w jakim stanie jest przewód lufy,stan uszczelki,splanowanie sprężyny,odpowiednie smarowanko...
Ostatnio zmieniony 2015-07-05, 22:17 przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-
tomitexa wystrzeliłem ponad 400 sztuk skupienie z 30 m skupienie zmieści się w 5zł a z 50 m na spokojnie trafiam pudełko po zapałkach , ale gdy załadowałem tamten śrut to strzał był taki jak bez niego trafiłem w kartkę z 30m tak 2 na dole załadowałem 2 raz i strzelił do góry załadowałem tomitexa i od tej pory strzela jak chce to nie jest wina moja
Nawet nie mam ochoty tego wszystkiego poprawiać . Zacznij pisać po polsku ! .. gramatycznie i ortograficznie . Kolejny taki niechlujny post i zablokuję Ci możliwość pisania . Póki co krecha ...
Nawet nie mam ochoty tego wszystkiego poprawiać . Zacznij pisać po polsku ! .. gramatycznie i ortograficznie . Kolejny taki niechlujny post i zablokuję Ci możliwość pisania . Póki co krecha ...
Ostatnio zmieniony 2015-07-05, 22:21 przez biker_boys, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
-
najpierw strzelałem z tomitexa a gdy załadowałem śrut Spitzkugeln i gdy strzeliłem był inny dźwięk załadowałem 2 śrut ten sam i strzeliłem gdy poszedłem do tarczy zobaczyć gdzie trafiłem jedno trafienie było na dole, a drugie na górze tarczy . Pomyślałem, że to wina śrutu to załadowałem tomitexa i ledwo trafiałem w kartkę nie ma teraz skupienia strzelałem z 30m wcześniej miał bardzo dobre skupienia
-
- Ściepnik
Najpierw chrono , a potem rozbiórka . A później testy z dobrym śrutem typu exact. Ten karabin , to marnej jakości turas . Wszystko może w nim nawalić od uszczelki poczynając .
I zacznij pisać z dużymi literami na początku
I zacznij pisać z dużymi literami na początku
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Zdiagnozowanie przyczyny złego skupienia bez rozbiórki strzeladła to jak wróżenie z fusów.Tak jak Przemek pisze przyczyn może być wiele...
Niestety,nikt nie powiedział że strzelectwo należy do tanich i inwestycja w swoje zadowolenie jest jak najbardziej wskazana,dlatego też po rozbiórce i odpowiednim przeglądzie zainwestuj w lepszy śrut,bo inaczej to tylko zniechęcenie i irytacja do tego zacnego sportu będzie Tobie towarzyszyć.
Niestety,nikt nie powiedział że strzelectwo należy do tanich i inwestycja w swoje zadowolenie jest jak najbardziej wskazana,dlatego też po rozbiórce i odpowiednim przeglądzie zainwestuj w lepszy śrut,bo inaczej to tylko zniechęcenie i irytacja do tego zacnego sportu będzie Tobie towarzyszyć.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-