Firma Hatsan wprowadza na rynek nowe modele karabinków pneumatycznych. Nie dość, że wyglądają bardzo ładnie, to parametry podawane przez producenta powinny doprowadzić do ekstazy wszystkich miłośników dzwonienia kolbą po zębach.
Model "Torpedo 155" ma mieć prędkość wylotową śrutu sięgającą 380m/s przy kalibrze 4,5mm, 305m/s przy 5,5mm oraz 230m/s przy 6,35mm . Zanosi się na ciężkie bombardowanie. Kwestia tylko jaka będzie jakość nowych modeli i jak będą kształtowały się ich ceny.
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Ciekawe skąd biorą takie prętkości wylotowe. Grubo ponaddzwiękowe.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Tu jest 135 na allegro w 5,5 za 800zł. Jest też w 6,35 i w limicie to dopiero musi być masakra za 900zł. To w takim razie za cenę 155 będzie można kupić całkiem fajne Hw.
Witam.Trochę się opuściłem ostatnio w temacie,i nie jestem na świeżo więc te harnasie to niespodzianka dla mnie.Najbardziej przykuwa mnie ciekawy port ładowania.Co do prędkości to u turków jak zwykle chyba przeginają.
Właśnie niekoniecznie... To my w Polsce mamy tak, że jak widzimy jakieś 300 m/s to myślimy że ściema. A to realny wynik, tylko zależy czym mierzony i strzelony. No i mamy ograniczenie Ek do 17 J.
Tak czy siak pukawki są nader ładne,mi bardzo sie podoba Torpedo 155,drewienko ładne jest .Jak znam siebie to pewnie będe coś takiego chciał w swoim arsenale mieć ale raczej 5,5 Fac.Takie wielkie giwery wykastrowane do limitu dla mnie nie mają sensu.To tak samo jakby do BMW wstawić silnik od Poloneza
indian pisze:Tak czy siak pukawki są nader ładne,mi bardzo sie podoba Torpedo 155,drewienko ładne jest .Jak znam siebie to pewnie będe coś takiego chciał w swoim arsenale mieć ale raczej 5,5 Fac.Takie wielkie giwery wykastrowane do limitu dla mnie nie mają sensu.To tak samo jakby do BMW wstawić silnik od Poloneza