Ten też produkowany jest w Kraju Środka, jeśli się nie mylę

Moderator: Hiszpan63
A jak się sprawuje u Ciebie szczerbinka.Ślubek pisze: Jak już poprawiasz, to sprawdź jeszcze, czy zaczep blokady uchylania lufy (wymiana magazynka) nie ma luzów. U mnie w Crosmanie 3576 takie luzy pojawiły się po pewnym czasie użytkowania i obudowa lufy chodziła góra-dół.
To nie jest wada przechowywania tylko wykonania. Wygląda na niedopracowaną konstrukcję ( brak sprężyny lub czegoś podobnego aby skasować luzy).Gebi pisze:wlotop3237, Jestem o tym przekonany. Bliski pewności. Tym bardziej dziwne wydaje mi się to, o czym piszesz. Skłonny jestem podejrzewać, że po prostu nie traktują towaru z należytą starannością. Zwyczajnie nim rzucają.
U mnie szczerbinka była (i jest) OK. Też kupowany w "M". Tylko, że mam do nich blisko i byłem osobiście. Ale, ponieważ pakowany jest w blister, nie wybierałem egzemplarza, wziąłem pierwszy z brzegu. Wyszedłem z założenia, że jeśli coś będzie nie tak, to wymienię, ale na szczęście nie było takiej potrzeby.wlotop3237 pisze:A jak się sprawuje u Ciebie szczerbinka.
U mnie dawała się letko w palcach przestawiać. Teraz jest ok.
Zapewne masz rację w tym konkretnym przypadku. Podzieliłem się tylko swoją opinią o jakości usług i traktowaniu klienta przez tą konkretną firmę. Kupowałem i w sklepie stacjonarnym, i poprzez internet - obsługa i jakość coraz gorsza. Takie mam doświadczenia, niestety.wlotop3237 pisze:To nie jest wada przechowywania tylko wykonania. Wygląda na niedopracowaną konstrukcję ( brak sprężyny lub czegoś podobnego).Gebi pisze:wlotop3237, Jestem o tym przekonany. Bliski pewności. Tym bardziej dziwne wydaje mi się to, o czym piszesz. Skłonny jestem podejrzewać, że po prostu nie traktują towaru z należytą starannością. Zwyczajnie nim rzucają.
Czasem łapie poprzeczny luz , który wynika z niedokładności wykonania śrubki regulacyjnej , będącej jednocześnie elementem zatrzasku szczerbinki w obudowie .Ślubek pisze:Natomiast szczerbina nie powinna chodzić luźno.
W moim odczuciu to zabieg marketingowy, który oznacza mniej więcej tyle:Producent informuje, że "Built in AMERICA* *see address panel for details" i "Made in U.S.A. with some foreign components."