Harry 100, Gamoń 440, Slavia 634, QB 78
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Harry 100, Gamoń 440, Slavia 634, QB 78
Ahhh tak to juz jest człowiek zachwycal sie kralem AV (wczesniejsze posty) a jak doszło do konfontacji w sklepie to widok plastiku mnie odrzucił (beznadziejny niby tłumik), w temacie sa karabinki które hmmm mają dobre opinie, H100 znalazł się w grupie z powodu konfontacji w tym samym sklepie, i niemałemu wrażeniu jakie na mnie zrobil... QB wziela sie w temacie z powodu jej ceny/celności, przy czym ta niska moc trochę zniecheca (oraz wady CO2 ), w przyszłości mysle o dystansie >=50[m], dobra dobra ale do tego człek ze mnie średniego wzrostu (175, acz bynajmniej nie szczupły, - wielkość karabinka) tak na marginesie, zraziłem sie do karabinków małej mocy a to dlatego ze wiaterek + opad ehhh sami wiecie (choc zabawa w korekcje tego tez jest fajna, do czasu...), górna granica jesli chodzi o kase to <700 i ani zeta wiecej... wiem HW 50 albo przynajmniej 30, ale potem mysle o tunigu podstawowym na początek...a HWki kosztują sporo, przy czym hw30 strasznie mała nawet metra nie ma, a hw50 droga... pomóżcie przy wyborze, licze na wasze doświadczenie, a może jest jeszcze jakis karabinek (full lub prawie full metal + te min 14,5J) który wart jest rozważenia...
-
- Ściepnik
Gamoń.
Wydaje się, że to wymagająca wiatrówka, ale poproś Stworka na PW o tarcze na różne dystanse, przekonasz się, że warto
tutaj masz na 70m przy 12J czyli niewiele.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=571 ... ht=#571589
Wydaje się, że to wymagająca wiatrówka, ale poproś Stworka na PW o tarcze na różne dystanse, przekonasz się, że warto
tutaj masz na 70m przy 12J czyli niewiele.
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=571 ... ht=#571589
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
-
- Ściepnik
-
-
- -#Srebrny Dobromir
Déjà vu ? Już to gdzieś dzisiaj widziałem
Może napisze niekonwencjonalnie, ale cóż, tak to widze...co byś nie wybrał to i tak będzie źle!
A dlaczego tak myśle już tłumacze. Jak złapiesz bakcyla to sprężynówka czy jednostrzałowe co2 to tylko bedzie przystanek. I tak bedziesz ewoluował do PCP. Sprężyna kiepsko nadaje sie do strzelania z pozycji leżącej i nie tylko (można sobie poobcierać łokcie) jednostrzałowe co2 już lepiej ale nie ta moc i powtarzalność. Myśle, że warto kupić coś od ludzi z forum używanego, zrobionego jak trzeba i tu cieżko trafic na ewidentny bubel. A jak ci sie spodoba....to zapytasz co kupić ale dopiszesz taki typ wiatrówki jakiego jeszcze nie wymieniłeś. I prosze sie na mnie nie obrażć za to co napisałem.

Może napisze niekonwencjonalnie, ale cóż, tak to widze...co byś nie wybrał to i tak będzie źle!

-
- Ściepnik
Wcale niekoniecznie (nie piszę o sobie - bo to nigdy nie wiadomo), ale są osoby, które ewidentnie zatrzymały się na sprężynach.Jak złapiesz bakcyla to sprężynówka czy jednostrzałowe co2 to tylko bedzie przystanek. I tak bedziesz ewoluował do PCP.
...nie do końca, boczny naciąg wszelaki, pasuje do leżącej.Sprężyna kiepsko nadaje sie do strzelania z pozycji leżącej i nie tylko (można sobie poobcierać łokcie)
Czyli za co, bo nie wiem czy się przypadkiem nie obrazićI prosze sie na mnie nie obrażć za to co napisałem.

Kup Parker-Hale Dragon

... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
- -#Złoty Dobromir
-
Z tego wszystkiego stawiał bym na gamonia... Hunterek 440 to naprawde dobry sprzęt za przyzwoite pieniądze. Owszem z czasem trzeba cos poprawić ale na początek smarowanko i strzelamy. Jak złapiesz bakcykla to za kolejną kasiorkę zmienisz uszczelkę a może i sprężynę z prowadnicą. Potem samo już pójdzie. A jak nie złapiesz nie będzie problemu ze sprzedażą i dużo nie stracisz.
Haenel Suhl 310 - IIWW Rifle Project
HW 25 oddałem żonie...
HW 25 oddałem żonie...
-
-
Może i HW 30 jest małe, no wiem, wydaje się taka mało "męska", ale postrzelaj trochę z czegoś cięższego, z cięższym naciągiem i zobaczysz, że mniejsza waga to tez może być pozytywny aspekt karabinka.
Ja brałbym HW 50S, nie wymaga, aż takich nakładów pienieżnych na tuning. Slavię miałem i też polecam, ale jak już koledzy piszą, trzeba zwrócić uwagę na jej mankamenty - najlepiej przy zakupie wszystko obejrzeć, żeby potem nie było potrzeby reklamacji.
Ja brałbym HW 50S, nie wymaga, aż takich nakładów pienieżnych na tuning. Slavię miałem i też polecam, ale jak już koledzy piszą, trzeba zwrócić uwagę na jej mankamenty - najlepiej przy zakupie wszystko obejrzeć, żeby potem nie było potrzeby reklamacji.
-
Nie spodziewałem sie tylu podpowiedzi, na i webie miałem ignora, ale coż widocznie snobizm bierze góre, jeszcze w miedzyczasie poogladąłem pare fotek H 100 która, na tych fotkach miala plastik otwarte (chodzi o szczerbinke) i chyba plastik oslone spustu, niewiem jak to jest naprawdę, bo ta wsklepie miała to to metalowe. na stronce emarketu stoi po 572, czyli kusząca cena jak cholera (to jak to jest z tym plastikiem ile tam tego?), z tego co piszecie bardziej pod uwagę biore GAMO, przy którym nie ma duzo roboty... a stoi po 660 u dystrybutora, co do postów bonzo, dobra pomysl fajny ale jakos wydawanie wiekszej kasy nie w chodzi w rachubę, a PCP, cóż kosztuje... używane, moze ale musiłbym mieć farta jak diabli... w co szczerze watpie rozejżę sie na kupie/sprzedam,Slaveq, widziałem tradycyjnego harnasia który obok h100 wyszedł słabo, nie o siłę chodzi a o ten pieroński plastik (otwarte +spust +osłona spustu)
jak narazie jestem chyba przekonany do GH440, potem do H100 co o tym myslicie?

-
Kupuj Hatsana, plastyki wywalisz, drewno wystrugasz, osłonę i język wypiłujesz z blachy mosiężnej, założysz lupkę to wyrzucisz koszmarną muszkę i masz ekstra karabinek. Mój waży 5.6 kg, jest co do ręki wziąć. Jak go ucywilizujesz, to przy 16 J, nie wierzga. A do zabawy mam Iża 38 i nie chcę innego.
Nie wszyscy się fascynują drogimi wiatrówkami, które trzeba trzymać w kuferku, pod zamknięciem i chuchać na nie, coby im się krzywda nie działa.
Nie wszyscy się fascynują drogimi wiatrówkami, które trzeba trzymać w kuferku, pod zamknięciem i chuchać na nie, coby im się krzywda nie działa.
-
- Ściepnik
Dzięki za ciepłe słowa o atmosferze na forum, staramy się być pomocni
Poniższego linku nie traktuj jako reklamy, tylko przykład tuningowo/cenowy
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=419 ... 8b27a25ae6
Ogłoszenie już wisi dłuższy czas, jesteś zalogowany na iwebie, to możesz naklikać do gościa.
Dwa Gamo po przeróbkach też tam były:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=41652
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=41711
Przykłady z iwebu, ale u nas na forum w K/S też trafiają się czasem fajne dmuchawki.
Nowy karabinek wypada rozebrać, umyć, przesmarować, jak są zadziory to wyrównać.
Decyzja i tak należy do Ciebie, my możemy tylko podpowiedzieć

Poniższego linku nie traktuj jako reklamy, tylko przykład tuningowo/cenowy
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=419 ... 8b27a25ae6
Ogłoszenie już wisi dłuższy czas, jesteś zalogowany na iwebie, to możesz naklikać do gościa.
Dwa Gamo po przeróbkach też tam były:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=41652
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=41711
Przykłady z iwebu, ale u nas na forum w K/S też trafiają się czasem fajne dmuchawki.
Nowy karabinek wypada rozebrać, umyć, przesmarować, jak są zadziory to wyrównać.
Decyzja i tak należy do Ciebie, my możemy tylko podpowiedzieć

Uczę się strzelać od nowa

-
Bardzo racjaMaruda pisze:............ A do zabawy mam Iża 38 i nie chcę innego.

Zamieniłem FWB 300 którego strach było dać przygodnym strzelcom (koledzy,rodzina) przy okazji rekreacyjnych strzelań do celu wielkości wiadra

A i kwestia obsługi i konserwacji-samemu można zrobić co trzeba a nawet więcej bez obawy o straty finansowe w przypadku wpadki technicznej

pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...